Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Más is ahhoz köti gyerekkora/f...

Más is ahhoz köti gyerekkora/fiatalkora karácsonyát, hogy melyik osztályba, melyik évfolyamra járt az iskolában/egyetemen?

Figyelt kérdés
Valahogy nekem mindig eszerint ugranak be. 5 eve dolgozom azota minden ugyanaz.

dec. 26. 10:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ezekre így totál nem emlékszem
dec. 26. 11:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem ezek így ugranak be, nem tudom miert. Meg h hanyadikoskent milyen karacsonyi musor volt, hol voltunk stb
dec. 26. 11:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok dologra emlékszem osztályfok alapján, de a karácsonyokra pont nem.
dec. 26. 11:39
 4/10 A kérdező kommentje:
Erdekes...nekem mindig beugrik h elsoskent ilyen fank volt, hatodikban valtottunk cserepesrol kivagottra. Tizenegyedikben mar nem volt az egyik nagymama, egyetem hatodik eveben pedig mar a masik nagyi se.
dec. 26. 13:05
 5/10 Metionin ***** válasza:
100%
Nem, 7-19 éves koromig énekeltem kórusokban, minden évben voltak karácsonyi koncertek, inkább arra emlékszem, hogy általánosban nem nagyon utazgattunk, gimiben meg volt hogy 10-15 helyre is december közepétől. Szóval elég egyforma volt. Meg a téli szünet, maga a karácsony otthon nem volt túlkapva, volt egy fa és annyi, még gimis voltam amikor fa sem volt már. Egyetem alatt meg vizsgaidőszak volt karácsonykor, mindig tanultam, csak 25-26-ra mentem haza mert akkor bezárták a kolit és arra emlékszem ahogy a vonaton próbálok tanulni csak sokszor tök sötét volt rajta.
dec. 26. 20:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem az iskolai Karácsonyok teljesen kimaradtak…
dec. 26. 22:03
 7/10 anonim ***** válasza:

"5 eve dolgozom azota minden ugyanaz."

Fiatal vagy még, azért van ez. Később esélyes, hogy összemosódik majd. De lehet, hogy nem. :)

dec. 28. 23:50
 8/10 anonim válasza:

Mivel alsó tagozat után már nem volt semmilyen sulis karácsony a húzáson kívül, az otthoni karácsonyok meg nagyjából ugyanolyanok (hála istennek) minden évben, ezért a karácsonyokat nem kötöm össze igazán azzal, hogy épp hova jártam, hányadikos voltam.

A nyaralások esetén viszont egyértelműen emlékszem, hogy melyik elvégzett évfolyam után hol voltunk nyaralni, ez jó, mert így nem folynak össze teljesen.

Egyetlenegy nagyobb változás volt az életemben nagyjából 1,5 évvel ezelőtt, ez tehát az utóbbi 2 karácsonyomat már érintette, bár lényegében nem változtatott rajtuk. Az azelőtti néhány évet így utólag már csak „vihar előtti csendnek" nevezem (kb. gimis korom), az azelőtti időket (általános iskola nagyjából 3. osztályától), meg boldog békeidőknek. Korábbi dolgokra nem igazán emlékszem. A karácsonyokat nagyjából ebbe a 3 kategóriába tudom belőni, de mivel elég hasonlók voltak, konkrétan tényleg nem emlékszem, hogy pl. ezt vagy azt melyik évben kaptam.

dec. 29. 14:24
 9/10 A kérdező kommentje:
Nálam ez kicsit szomorú, de az elmúlt 14 évben már aszerint emlékszem a karácsonyokra hogy melyik idősebb családtag volt még ott. Mi kevesebben lettünk évről évre nem többen.
dec. 29. 15:11
 10/10 anonim ***** válasza:
71%
Én még mindig fiatal vagyok, de továbbra is hasonlóak a karácsonyok. Advent alatt böjt, meg semmi különösebb ünneplés, szenteste készülődés, karácsonyfa, betlehem felállítása, éjszaka vacsora, ajándékozás, filmezés, éjféli mise/istentisztelet, alvás, családi beszélgetések, evés, filmezés, pihenés. De nem is bánom: nagyon szeretem ezt a hagyományos hangulatot, végtelenül hiányozna, ha le kellene cserélnem bármi másra.
jan. 4. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!