Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Kinek lesz annyira magányos a...

Kinek lesz annyira magányos a karácsonya, hogy - legfeljebb a munkatársain kívül - senki nem fog rágondolni, senkinek nem jut eszébe?

Figyelt kérdés
Vagy esetleg éppen munkanélküli lett az utóbbi időben és nem talált még másik állást azóta?

#magányos karácsony?
tegnapelőtt 02:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kábé nekem. A szűk családtagjaim meghaltak, a tágabb családtagokat az sem érdekli, ha én halnék meg. Munkanélkülinként munkatásaim nincsenek. Két közelebbi ismerősőm van, akiket érdekel a sorsom. Velük 3-4-5 naponta beszélek telefonon, vagy havi 1-2 alkalommal személyesen találkozom. Nekik hiányoznék. Karácsonykor igyekszem elfoglalni magam, akár kreatív elfoglaltsággal (kézműves cucc), vagy sorozat nézéssel online. DE valószínűleg akár az Ökumenikus Szeretetszolgálat melegedőjét is felkereshetem, ha úgy adódik, ott is vannak dolgozók, akiket érdekel, hogy mi van velem. Most kerültem ki egy tarthatatlan állapotból, és próbálok az új környezetemben új életet kezdeni.

Ettől független nem biztos, hogy könnyű lesz, viszont annyi sz@r helyzetet éltem túl, amihez képest a karácsonyi magányosság piskóta.

Túlélő vagyok, ezt is túl fogom élni.

tegnapelőtt 04:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek munkatársaim. Szerintem rám a kisfiam fog gondolni, de ő is csak bizonyos testrészemre. Plusz, azt se tudja, hogy karácsony van🤣
tegnapelőtt 17:23
 3/4 anonim válasza:
2🤣
tegnap 22:34
 4/4 A kérdező kommentje:

A kérdésemet főként az ihlette, hogy társasmagányban érzem magam a párommal. (Talán még menthető a helyzet.)

Szívesen beszélgetnék Veled december 24.-én kedves 1-es válaszoló. Sajnos - vagy sem - szintén társasmagány lesz nekem a szenteste a még életben lévő nem túl kellemes rokonaimmal.

Valószínűleg nélkülöznöm kell a gyakori kérdések oldalt. Most először szenteste nem tudok krízishelyzetben vergődőknek válaszolni. Ezért járok fel - őszintén segíteni.

Ahogy visszaemlékszem, talán 2014. karácsonya lehetett az első alkalom, amikor együttérző hangnemet tudtam megütni ezen az oldalon egy segítséget kérővel.

(Sokáig nem akartam itt "jelen lenni", mert zavart a legkisebb durvaság is.)

2009. óta kísérem figyelemmel az oldalon folyó diskurzust. Azóta minden szentestémet itt töltöttem.

tegnap 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!