Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért áll már sok helyen a...

Miért áll már sok helyen a karácsonyfa?

Figyelt kérdés
Mármint az otthonokban. Hozzánk is begyűrűzött ez a hülye szokás, hogy napokkal-hetekkel előtte feldíszítik. 24-én meg csak bámulják, mert már majdnem uncsi, hogy ott van 2 hete?
dec. 17. 21:49
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

20.

De nem is te mondod meg. Hanem a többség és a szokások.

dec. 18. 21:44
 22/34 anonim ***** válasza:
38%

De én nem is akarom megmondani senkinek, mikor díszítse a fát, azt te akarod 🤣 Nekem tökmindegy, ha valaki 24-én díszíti, nem zavar, az ő dolga, mitől hangulatos számára az ünnep.

A többség sem mondja meg, mert nincs törvényben előírva a karácsonyfaállítás ideje. A szokások pedig pláne semmit nem mondanak meg, ellenkezőleg, mi mondjuk meg, milyen irányba alakulnak a szokások, ahogy most is ez történik.

50 év múlva már kb. mindenki hamarabb fogja állítani a fát. Akkor oké lesz, ahogy oké lett az, hogy egyáltalán átvettük a karácsonyfaállítást? Ha akkor oké lesz, most miért nem?

dec. 18. 21:52
 23/34 anonim ***** válasza:
35%
Jó nekik, hogy ráérnek erre, és van zséjük, mert már előtte jóval nem kell dolgozniuk.
dec. 18. 23:57
 24/34 anonim ***** válasza:
30%
23 nem órákig kell dísziteni, nekünk kis fánk van, ha sokat tökölészek akkor is max 15 perc az egész.
dec. 19. 12:53
 25/34 anonim ***** válasza:
44%

Te díszítsd, amikor akarod, de ne háborodj fel azon, hogyha valaki előbb díszít.

Nálunk is áll tegnap óta, de aki ezen problémázna, kiröhögném.

dec. 19. 15:06
 26/34 anonim válasza:
De amikor leírom, hogy ezek a zemberek ünnepeljék a születésnapjukat 2 hónappal előbb, vagy a húsvétot nyáron, akkor meg vannak sértődve. Hülye, bizarr szokás, megfelelési kényszer, hogy az enyém nagyobb, szebb, korábban fel van állítva. A hagyományok azért szépek, mert van egy meghatározott idejük. Én is gyönyörűnek találom a karácsonyt, meg a fát, mégsem állítom fel novemberben, mert akkor más ünnepnek van az ideje...
dec. 20. 08:29
 27/34 anonim ***** válasza:

26, de te ilyen túlzásokba esel, nem 2 hónappal hamarabb szokták felállítani a fát jellemzöen, hanem pár nappal, de ugyanígy sokan a szülinapjukat sen azon a napon tartják, mikor van, hanem mikor ráérnek.

Egyébként nem is lehet ezt így összehasonlítani, mert a szülinapnak, húsvétnak, többi ünnepnek nincs olyan megelőző időszaka, mint a karácsonynak, ami kvázi 1 hónapos adventi időszak vásárokkal, dalokkal, filmekkel, fényekkel.

Most ilyen alapon akkor tényleg miért nem csak 24en hallgattok karácsonyi dalokat, néztek karácsonyi filemekr? Minek jártok karácsonyt imitáló vásárokra? Minek csináltok egyáltalán bármit karácsony előtt, ami a karacsonyhoz köthetö, miért nem elégedtek meg az adventu gyertyagyújtással?

Amikor gyerek voltan, akkor ezek sem voltak még szokások, akkor a karàcsonnyal kapcsolatos dolgokat 24én csinálták, minek vettük át akkor nyugatról azt, hogy egész december eleje óta készülünk?

A karácsonyfa pont ugyanolyan kellék, mint a dalok, a filmek, a vásárok, nem más. Ha az eldogadott, hogy minden karácsoyni dolgot hamarabb csináltok ti is, akkor a karácsonyfa hanarabbi felállítasa miben más? Az is csak egy kellék, egy díszlet az egészhez.

dec. 20. 08:42
 28/34 anonim ***** válasza:
Nem hasonlitgatnam a húsvétot meg a szulinapot a karacsonyhoz. A karacsonynak van egy megelozo idoszaka, az Advent. A sutest sem felteltlen 24-en csinaljak. Ha az ember mondjuk korabban raer (van aki 24-en is dolgozik) evidens, hogy elobb diszit. Ezzel nincs semmi gond. Plusz ha nem rohad szet a fank, nem szedjuk le csak januar vegen.
dec. 20. 10:36
 29/34 A kérdező kommentje:
Karácsonyi vásár sem novemberben van. Mindennek megvan a maga ideje. A karácsonyfa "megjelenése" úgymond az egész csúcspontja, azt nem a bejglisütés, meg a karácsonyi vásár előtt kell felállítani, szánalmas.
dec. 20. 12:31
 30/34 anonim ***** válasza:
Pedig de. November kozepen kezdodik a legtobb helyen. Mi Becsben november 20-an voltunk iden. Sokkal kellemesebb volt mint tavaly az egyik adventi hetvegen.
dec. 20. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!