Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért áll már sok helyen a...

Miért áll már sok helyen a karácsonyfa?

Figyelt kérdés
Mármint az otthonokban. Hozzánk is begyűrűzött ez a hülye szokás, hogy napokkal-hetekkel előtte feldíszítik. 24-én meg csak bámulják, mert már majdnem uncsi, hogy ott van 2 hete?
dec. 17. 21:49
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
0%
Én november 10-en diszitettem fel. Nem birtam tovabb varni.
dec. 17. 23:08
 2/34 anonim ***** válasza:
55%
1998 óta le se bontottuk.
dec. 17. 23:13
 3/34 A kérdező kommentje:
Semmi varázsa nincs így. Mintha 1 hónappal előbb ünnepelné valaki a szülinapját, vagy áprilisban menne nyaralni, mert nem bír nyárig várni.
dec. 18. 08:45
 4/34 anonim ***** válasza:
12%

De ki szerint nincs varázsa? Szerinted?

Szerintünk meg nekünk van, és talán csak jobban tudjuk, hogy mi nit érzünk/gondolunk, mint te.

A gyerekkorunkban 24én díszített mindenki, aztán 26-a után már unta a fát, mert lemegy a karácsonyi hangulat. Ezért díszitenek sokan mar hamarabb, mert élvrzni akarjak az adventi/karácsonyu hangulatot, és nem 1 napig.

Igazából kb. mindenki jobban szereti a karácsony előtti készülődést, varakozast, mint magát a karacsony 3 napját.

Nekünk nem unalmas a karácsonyfa 24-en akkor sem, ha előtte pár nappal már áll. A karácsonyfa ugyanis csak egy tartozék, díszlet, mint a többi dekoracio. Attól még 24-én csendesül el a világ, aznap van nálunk vacsora, ajándékbontás.

Nekünk varázslatos a karácsony így is, köszönjük aggodalmad, de felesleges. Ha unnák a fát az emberek, nem állítanák fel hamarabb.

dec. 18. 08:55
 5/34 anonim ***** válasza:
20%
En magamnal koran diszitek, szuleimnel 23-an.
dec. 18. 09:19
 6/34 A kérdező kommentje:

4.

Szóval, ha 24-én díszíted, akkor 4 nap után unalmas, ha meg december elején, akkor 4 hét után sem. LOL.

Szerintem meg egy hülye angolszász szokás, amit első körben átvettek az úgynevezett celebek, majd azok, akik mindenkit majmolnak. Ugyanezek az emberek évekkel-évtizedekkel ezelőtt soha nem így csinálták.

dec. 18. 12:55
 7/34 anonim ***** válasza:
39%

Én nem díszítem 4 héttel előtte, csak 4 nappal.

És nem azérr lesz unalmas, hogy hány napja all, hanem merr karácsony után úgy konkrétan elmúlik az egész hangulat, függetlenül attól, hogy 1 napja, 1 hete vagy 1 hónapja áll-e a fa.

Az meg, hogy mi volt évtizedek óta, abszurd. 100 éve még nem is volt szokás a karácsonyfa Magyarországon, csak a nagypolgari családoknál. 200 éve meg sehol itthon, ez Németországból jött be akkor, ilyen alapon akkor is csak elkezdték majmolni ezt a nyugati szokást, te miért majmolod? Menjél éjféli misére meg betlehemezni, az volt a magyar szokás. Azt bezzeg tuti nem csinálod, csak a nyugatról átvett karácsonyfázást, ugye?

Mert amit te csinálsz, az neked tetszik, az oké. Amit más, az nem oké.

A karácsonyfaallítas csak egy szokás(!) és a szokások jellemzőke, hogy változnak idővel. 100 év múlva már itt is hamarabb fogja allítani a többség, akkor már elfogadott lesz, mert 100 éve divat?

Az a probléma veletek, hogy nem tudjátok elfogadni, hogy nem mindenkinek azok a szokások tetszenek, mint nektek. Meg akarjátok magyarázni, hogy ti tudjátok, más mit érez, miközben ez nem így van. Csak ráhúzzátok a saját nemtetszéseteket.

Amerikában sem unják meg a fát, ahol 4 hete all.

dec. 18. 13:02
 8/34 anonim ***** válasza:
55%
Sok család, sokféle szokás. Van ahol idősebb családtagok vannak, vagy más dolguk is van. Régebben nagyszüleimnél én mindig 22-én díszítettem, előtte nem engedte. Sajnos már nincsenek nagyszüleim, így csak otthon díszítek. Egyébként ott azert se diszitek korabban mert karacsonyig elszaradn a fenyo es mi mindig elot veszunk
dec. 18. 13:08
 9/34 anonim ***** válasza:
51%
Én azt nem értem, hogy tud titeket ennyire zavarni, más miért díszít. A te életed, ünneped befolyásolja?
dec. 18. 13:41
 10/34 anonim ***** válasza:
41%
Te díszítsd 24-én.
dec. 18. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!