Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért jó az, ha a szülők...

Miért jó az, ha a szülők éveken át azt hazudják a gyereküknek, hogy van Mikulás meg Jézuska, majd egy ponton be kell vallaniuk, hogy hazudtak nekik?

Figyelt kérdés

dec. 16. 11:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%

Offtopic megjegyzés, csak eszembe jutott a kommentedről és jót nevettem rajta.

Én gyerekként meg voltam győződve róla, hogy a “Jézuska / Kisjézus” az Jézusnak a fia 😂 (ha az utcában a “Kis Kovács” az a Kovácsnak a fia, akkor logikusnak tűnt ez)

Engem eléggé összezavart hogy miért nem beszélnek soha sehol róla, csak karácsonykor. :D

dec. 16. 13:59
 12/25 anonim ***** válasza:
14%

Mert a gyerek szereti a meséket is, egy kicsit álomvilág az is.

A szülőnek nem kell bevallani semmit, a gyerek rájön magától.

És akkor számára elvész a mese és a varázslat élménye.

Ezt ne hagyd a gyereknek!!

Amint lehet törd össze a varázsgömböt, hadd tudja meg mi a valóság!

Örülni fog neki!! (Vagy???)

dec. 16. 14:19
 13/25 anonim ***** válasza:
57%

Hogy örülhettek a kérdező gyerekének ovistársai meg osztálytársai, de főleg a szülők, amikor a kérdező fia/lánya felvilágosította őket, hogy nincs Jézuska és Télapó...

Nem értem, miért sajnálod a gyerekedtől ezt a kis varázslatot, hogy az ajándékot a Mikulástól meg a Jézuskától kapja. A gyerekek fejlődéséhez szükségesek a mesék is, de hát vannak olyan felnőttek, mint a Kérdező, akik inkább okoskodnak és megfosztják a saját utódjukat ettől. Én nem ítélkezem, de szerintem kár elrontani a gyerekek örömét ezzel.

dec. 16. 14:22
 14/25 anonim ***** válasza:
31%

De a mese nem valóság, és nem is jó ha azt hiszi a gyerek…

dec. 16. 14:29
 15/25 anonim ***** válasza:
76%

#14, tudod mit, legyen neked igazad. Felőlem azt gondolsz, amit akarsz, és én is úgy gondolkodom, ahogy nekem tetszik.

A gyerekek nem h.lyék, nem fogják örökké azt hinni, hogy a mese valóság - ezt azért megjegyzem.

Béke.

dec. 16. 14:36
 16/25 anonim ***** válasza:
51%

A lányom magától rájött, nem kellett bevallani neki semmit

Elég érett volt már, nem akadt ki rajta.

Ha valakinek nem tetszik, hogy vannak szülők akik varazslatossa teszik a gyerekeknek az ünnepi időszakot, az pukkadjon meg magának, másteg hagyjon békén.

dec. 16. 14:37
 17/25 anonim ***** válasza:
55%
Kérdező, gondolom neked rohadt szar gyerekkorod volt
dec. 16. 14:37
 18/25 anonim ***** válasza:
33%
Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, ezt leszögezném. Viszont nekem azért az annyira nem tetszik, amikor rokon gyerek még 10 évesen is meg van róla győződve, hogy a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékokat.
dec. 16. 15:05
 19/25 anonim ***** válasza:
77%

#18 lányom pont 10 éves.

Már tudja természetesen, hogy mi a szitu, de van egy öccse, így eljatsza, hogy igen, a Jézuska létezik.

Azt mondta, hogy újra kicsinek érzi magát

Szerintem nem gáz, minél tovább hisz a varázslatban a rokon gyerek annál jobb

Hogy neked ez nem tetszik, az már nem a család problémája

dec. 16. 17:20
 20/25 anonim ***** válasza:
71%
Nem mindegy a tálalás. Én pl megfogadtam, hogy nem fogok hazudni a gyerekemnek, mégis jött a Mikulás, Jézuska. Úgy voltam vele, hogyha rákérdez, akkor őszintén elmondom a maga szintjén, de úgy, hogy a hangulat megmaradjon. Ez viszonylag korán meg is történt, kb 3,5 éves lehetett, mikor megkérdezte, hogy létezik -e a Mikulás és a Jézuska, és ki hozzá az ajándékot, és akkor azt mondtam, hogy régen léteztek, sok jót tettek, és ezért ebből egy hagyomány lett, eljátsszuk, hogy ők hozzák az ajándékot. Díszíteni úgyis együtt díszítettünk, együtt sütöttünk. Már felnőtt, ugyanúgy élvezi a karácsonyt, és azt mondja, jó volt így.
dec. 16. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!