Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért jó az, ha a szülők...

Miért jó az, ha a szülők éveken át azt hazudják a gyereküknek, hogy van Mikulás meg Jézuska, majd egy ponton be kell vallaniuk, hogy hazudtak nekik?

Figyelt kérdés

ma 11:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%

Mert most felnőttként is olyan jó visszagondolni arra a csodára, amit akkor éltem át, amikor ott volt a csomag a csizmában vagy a feldíszített fa az ajándékokkal, és szt hittem, a Mikulás meg a Jézuska hozta.

Ezért az örömért, csodáért, szép emlékekért. Örülök, hogy az én szüleim nem voltak ilyen beszűkültek, mint te.

ma 12:53
 2/17 A kérdező kommentje:
Én már közöltem vele 3 évesen, hogy tőlünk van az ajándék. Ne higgye el amit mástól kap. Nem árt ha már most edződik az élethez, s nem dől be a hazugságoknak.
ma 12:58
 3/17 anonim ***** válasza:
65%
Szóval a saját frusztráltságaid miatt elveszed a kisgyerektől a karácsonyi varázs élményét. Jó úton jársz, hogy az ő életet is tönkretedd, így tovább.
ma 13:03
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy mindenfajta varázslattal kellene megrontani. Szerintem így a helyes.
ma 13:10
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ajándékot sem kellett volna venned, hasd edzödjön, milyen farkasvilágban élünk 🤣
ma 13:15
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mese helyett is kormányinfót kell néznie, edződnie kell az élethez.
ma 13:18
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez sose hazugságként jött le. Egy mese, amit jó eljátszani. És nálunk még felnőttként is hoz egy kis csokit a Mikulás :) Mindig jó meglepni a másikat egy kis aprósággal, és jó örülni, ha téged lepnek meg.
ma 13:25
 8/17 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Azok voltak a legszebb évek amikor még azt hittem hogy a télapó meg a Jézuska hozza az ajándékokat. Inkább probáld úgy csinálni hogy a kisgyerek amikor rájön hogy ezek nem igazak, azt higye hogy ő jött rá magától és nem te hazudtál neki. Te most szépen elvetted töle a karácsony örömét. Ezt a témát meg kibeszélte volna a barátaival előbb-utobb. Lehettek volna szép karácsonyi emlékei.
ma 13:41
 9/17 anonim ***** válasza:
49%

Akinek azzal van “tönkretéve” a gyerekkora, hogy a szülei nem kamuznak neki, annak őszintén irigylem a gyerekkorát. Soha ne érje ennél nagyobb trauma az életben.

ma 13:43
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Mivel Szent Miklós egy valós történelmi alak, aki a szegényeknek vitt ajándékot (innen van az a szokás, hogy az ablakba kell tenni a cipőket), "Jézuska" pedig a Jézus Krisztus, akinek a születését ünnepeljük karácsonykor, így én sosem éreztem magam átverve.

A szüleim nem mondták egyik napról a másikra, hogy ez nincs így. Ahogy nőttem, magamtól jöttem rá, hogy az ő nevükben történik az ajándékozás. Nem hogy átverve nem éreztem magam, hanem hálás vagyok a szüleimnek, hogy ezt megadták nekem gyerekkoromban.

ma 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!