Mit jelent számodra a karácsony?
20. Az Isten bocsássa meg neked, amiket állítasz, mert nem tudod, miket beszélsz te sem. De ez a vádoló, elítélő, személyeskedő magatartás az, ami a farizeusokat is meghatározta, és ami mesze esett Krisztus lelkületétől. Ez a keresztényi lelkület manapság, ima a kivételekért.
Azt ne feledd el kérlek, amit Krisztus mond, hogy a szív bőségéből szól a száj. Ami a szívedben, azt mondod. Amit nekem címeztél az utolsó mondatodban, az nem nekem szólt. Szerinted azt kitől kérdezted meg valójában? Ezt ne feledd el. Engem pedig ne sajnálj, kérlek. Isten sem sajnál, hanem vezet, tanít, megfed, felemel. Nagy különbség. Azok sajnálkoznak, akik testiek még és nem cselekszenek az Igazságban, csak egyre mélyebben süllyednek a hazugságban.
A Szent Lélek adjon neked is bölcs szájat, mértékletes nyelvet és alázatos szívet!
Üdv.
Tanultam pszichológiát. Nem ismered a szeretetnyelveket. (Egyik az ajándékozás). El sem tudod képzelni, hogy szeretettel adjanak neked ajándékot.
Leginkább azoknak nincs tapasztalatuk arról, hogy szeretettel fordulnak feléjük, akiket gyerekkorukban élt súlyos lelki trauma, szeretethiány.
Ami részemről egy kérdés volt és te válaszolhattál volna igennel , vagy nemmel, azt te állításként, sőt szidalmazásként értelmezted.
Sajnálom, akiket lelki trauma ért, a munkám is ehhez kapcsolódó, segítő munka. Igen , szeretettel viszonyulok az emberekhez és segítő szándékkal. Te persze nem tudod értelmezni, amiket leírtam. (Nem megy neked az értő olvasás. Ez nem vélemény, vagy rosszindulat, hanem tény. Olvasd el újra, hátha második nekifutásra menni fog.)
Te viszont szidalmazol engem. És állítólag hiszel Istenben a magad módján. Lehet épp ez a baj. Mert ez a hozzáállás nagyon rosszindulatú a részedről.
23-as kommentelő: Békesség neked!
Isten Igazsága nem pszichológia, hanem lélekbe kijelentett Igazság, amit a gyermeki szív érez és a lélek megcselekszik. Akiket Isten vezet, azok mélyebben látnak ennél. A szeretetet nem tanuljuk. A világi dolgokat tanuljuk, de nem Isten Igazságát. Attól, hogy te vagy bárki más bizonyos dolgokat tanul, képzi magát, attól több a te szívedben sem lesz. Nem ettől leszel értékesebb, hanem attól, ahogyan a szíved érez azáltal, amilyen csíra növekszik abban. És te magad vagy az, aki bizonyságot teszel arról, milyen is a te fád gyümölcse.
Szidalmazást emlegetsz a soraid végén, de azzal kezded a mondatodat, hogy nem ismerem a szeretetnyelvet. Kiforgatsz és manipulálni próbálsz, ráadásul magad ellen szólsz. Nem tudom a nemed, csak sejtem, de ez alaposan áldozatszerep. Nem szembesülsz, csak támadsz úgy, hogy te légy a szenvedő, aki sérelmeket kap, de ő persze véletlenül sem ad. Az emberek zömére ez a mentalitás jellemző. Két mondaton belül használtad azt a szót, hogy nem, el sem tudom képzelni, ami tagadás. De ezt nem nekem írod valójában, hanem magadból szólsz, hiszen ez határoz meg valamennyire. Sokan pontosan azért választanak maguknak ilyen szakot, ilyen hivatást, mert a rengeteg abúzus, amit elszenvedtek, a számos megaláztatás, fel nem dolgozott trauma az, amiken szeretnének úrrá lenni. Tanulnak, de szeretni nem fognak, sem élni boldogan és szabadon, ezért csalódnak és kiégnek a hivatásukban. Főleg azért, mert ez a szakma főleg szembesítő. És amivel ott sokan szembesülnek az pontosan az, ami miatt azt választották volna, de azt nem akarják meglátni a másik tükrében. Ezért az egész indíttatásuk képmutató és hazug, ima a kivételekért.
Így van, ezért járod ezen dolgokat így körül, mert ha mélyebben rátekintesz ezen sorokra, azokat nem nekem írtad. Pszichológia.
Azt egy tükörként lett megtéve feléd, amiben megláthatod a saját passzív agressziódat. Mert a haragos, képmutató ember mindig a saját farkába harap. Az a válasz, amit kaptál egy szembesítő, amire könnyedebb így reagálni, megint hárítva. A hárító ember sokszor használja a nem szócskát.Tagad.
Bocsásd meg érte, de aki így reagál egy embertársának online, anonim módon, aki vádol, személyeskedik, hárít, manipulálni próbál, áldozatszerepben tetszeleg, az milyen módon végezhet alázatosan és szelíd szívvel, önzetlenül segítő hivatást? A legtöbb ilyen embernek, aki állítólagosan segítő, nem az embertársaival volna ildomos foglalkoznia, hanem a saját lelkével, szívével Isten kegyelmével. De mivel azt hiszik, hogy ők készen állnak, így a szeretet címszóval többet ártanak olykor, mint segítenének. Főleg azokkal, akik tehetetlenek és nem tudnak visszaszólni! Annyiszor írod, hogy te miként viszonyulsz, hogy ez pontosan az ellentéte, amit érzel. Ha valaki szeretettel viszonyul a másikhoz, az nem propagálja és próbálja azt bizonygatni. Mert így azt bizonyítja csak, hogy nem szeret, hanem fél. Neki van szüksége a másik szerettére valójában, nem a másiknak az övére.
Megint nem tudom értelmezni ezt, nem megy nekem az. Csak azt ismétled, ami nekem nem megy szerinted, ami tagadás. Mindig a nem, a nem. De ez nem szeretet, ez félelem.
Komoly és káros ingerek hatnak a világunkban, de ezekre nem szükséges még inkább felülni, mint amilyen a feminizmus, genderizmus is. Az embernek nem egy másik ember, nem egy nem az ellensége, hanem a saját romlott szíve! És amiket ilyen lelkülettel a másikra kiált, azt magának mondja.
Ha barátilag ezt elfogadod: nem biztos, hogy te is készen állsz ilyen hivatásra. Inkább azt cselekedd, hogy ne te próbálj meg szeretni másokat, hanem előbb engedd meg Istennek, hogy a mások tükrében Ő szeressen téged általuk. Akkor megéled majd, hogy nem szabad magadra haragudni. Tovább fogsz tudni lépni. Akkor fogsz csak szeretni. Addig ez nem szeretet.
Köszöntem Istennek a kenyér megtörést, tanulságos volt.
A Szent Lélek adjon a kegyelméből neked is, békességet és megnyugvást!
Üdv.
UI: Elnézést érte, ez lemaradt az előző hozzászólásból.
A felelősségvállalás és lelki kötelességtudat egyik alapja, hogy szembesülünk. Ez a szembesülés megedz, ad tapasztalatot, egyenességet, őszinteséget, alázatot, szelídséget. Letöri a szarvat. Azt ember vállalja azt, aki, és nem mutatja másnak magát, nem hord álarcot. Ha te azt a neved adod magadnak egy online közösségben, hogy Kései Sirató, az mit tükröz rólad? Szeretetet? Sirató. Ráadásul kései. Ez önbizalomhiányt vet fel, aki lemond magáról már azelőtt, hogy próbálta volna. Ez félelem. Ami pedig egyenes úton vezet el az önvádhoz, képmutatáshoz hazugsághoz, kiégéshez. Amilyen nevet valaki magának választ online, az magát tükrözi, ráadásul nem az egyenesség jele, hiszen valami mögé bújik, ami pedig önbizalomhiány.
Bocsásd meg a keményebb tónusú szavakat, de amint megíratott: inkább a feddő, egyenes beszéd, mintsem a képmutató szeretet.
A Szent Lélek adjon szeretetet és békességet!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!