Mit jelent neked a karácsony? Mennyire fontos a karácsony számodra?
Nem fontos.
Élem az életem.
Zenét hallgatok: Swiss classic radio
Tanulok:
- Lelki gyakorlat
- Gerinctorna, szemtorna
- Német
- Döntés tudománya
- Informatika
- Matematika
- Gondolkodási módszerek (70-féle van a birtokomban)
Aztán jön még:
- Művészettörténet
- Angol
- Szervezés és vezetés, irányítás
- Politika
- Háztartástan
- Közgazdaságtani és pénzügyi ismeretek
- Minőségbiztosítás
- Optimalizálás
- Rendszertudomány
- Fizika
- Kémia
- Biológia
- Földrajz
- Beszédművelés
- Sakk
- Szórakozás tudománya
- Ápolástan
Fontos. Keresztény vagyok de nem vallásos, tulajdonképpen nem (csak) Jézus születesét ünnepeljük, hanem a fény "születését". Lásd: téli napforduló, innentől hosszabbodnak a nappalok. Ehhez jobban tudok kapcsolódni. Ezért a fényfűzér meg gyertya meg társai.
Szerintem nagyon szép hagyomány, akárki akármiért ünnepli. Bármilyen ünnep arra emlékeztet (vagy legalábbis szerintem arra lenne hivatott emlekeztetni) hogy azért van más is mint a rideg matézis, hogy ne vesszünk el benne, nem csak a fizikai van, és nem csak a kívül letező világ.
Hogy erre egyáltalan legyen ideje az embernek foglalkozni (feltéve ha akar), ahhoz le kéne állni TÉNYLEGESEN 2-3-4 napra.
Csak ez nem nagyon történik meg.
Ha másnak ez jó így, akkor csinálja így. Nekem személy szerint több önreflexióra, rebootolásra lenne igényem.
Keresztény vagyok, számomra a karácsony szent ünnep. Ilyen szempontból nekem teljesen mindegy, milyen nap született Jézus. Egész évben hálás vagyok érte, ez a nap pedig megfelelő az ünneplésre.
Mióta családom van, több szempontból szeretem a karácsonyt. Pl. sokban egyetértek az első válaszolóval, és szeretem kizárni az ünnepünkből a mértéktelen vásárlást, nagy családi képmutatást, helytelennek tartott ünneplést. Nálunk szép a karácsony, és boldoggá tesz, hogy a kicsiknek széppé tehetem.
Gyerekként szerettem, de így felnőttként már olyan mint az év többi napja.
Leginkább a kislányunk miatt van karácsonyfa és ajándékozás.
Meg kivagyok attól hogy ilyenkor pl az egész facebook abból áll hogy posztolgatja a fáját, az ajándékhegyeket, "versenyez" a másikkal hogy kinek lett "gazdagabb" a karácsonya. Blöööaa
Szeressétek egymást az év többi napján is és ne az anyagiakról szóljon ez a nap! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!