Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Karácsonyi menünek ezek jók...

Karácsonyi menünek ezek jók lehetnek?

Figyelt kérdés

Szenteste:

-libamáj terrine + kalács, lilahagymalekvár, gránátalmával

-wellington bélszín, burgonyafánkkal és grillezett mézes répával, pirított kelbimbóval

-csoki szuflé vaníliafagyival

1. nap:

-málnakrémleves, mandulás minitúrógombóccal

-chilis-narancsos kacsa, almás lilakáposztával és rozmaringos burgonyával

-mákosguba torta

Második nap a szüleimnél leszünk, azért nem terveztem arra semmit.

Sütik is lesznek, de azokat már karácsony előtt elkészítem/megrendelem.

-flódni

-zserbó (tökmagos-málnás, hagyományos)

-bejgli (kókuszos-fehércsokis, meggyes-mákos, rumos diós, gesztenyés)

-babka (csokis-narancsos, málnás-marcipános

-linzer (málnás-pisztáciás, epres)

-kókusztekercs, oreotekercs

-kókuszgolyó (meggye, marcipános)

Első közös karácsonyunk lesz a párommal, néha úgy érzem, jó így, máskor azt, hogy nagyon snassz. Ti szoktatok bármilyen újítást kitalálni, kipróbálni?

nov. 10. 16:50
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
97%

Te is tudod, hogy ezek az ételek nem snassz ételek. Senki nem eszik egy hétköznap libamáj terrinet lilahagyma lekvárral. Meg pisztáciás linzert fehércsokis kókuszos bejglivel.

Nem a menüsorral van a baj, hanem a hülye kérdéssel a végén, hogy jajj ugye ez nem snassz?!

nov. 11. 20:07
 32/50 A kérdező kommentje:

Én csak azt vártam, hátha mások is leírják a különlegesebb ételeket, ha készítenek. Mert feltettem a Sütés, főzés témakörbe is a kérdést, ilyen válaszokat kaptam:

-mézeskalács

-bejgli

-pulyka

Azta de különleges mind.

nov. 11. 20:10
 33/50 anonim ***** válasza:
97%

Tudod valakinek ezek a különleges ételek.

Vagy egyszerűen csak nem akar ilyeneket enni.

Egy zserbó vagy egy bejgli az egyszerűsegével a legjobb. Tökmagos-málnás zserbó? Ha utánam dobnák se kéne.

nov. 11. 20:15
 34/50 A kérdező kommentje:

Menj már innen, de tényleg. Semmi értelme ennek a vergődésnek, amit itt csinálsz.

Először meggyanúsítasz, hogy "KéT FőRe NEm LeHEt FŐzNi", utána azzal, hogy hazudok. Most jön az, hogy "MÁsNak Ez KüLönLegEs". Menjél a helyedre szépen, feleslegesen offolsz.

nov. 11. 20:17
 35/50 anonim ***** válasza:
96%

Igen képzeld nincs mindenkinek pénze 10000/kg áru libamájra.

És valakinek a pulyka és a mézeskalács lesz a különleges menü karácsonykor.

Vagy a dédimama 100 éves receptjéből készült sütemény amit az egész család szeret és ilyenkor kerül az asztalra.

Az egész kérdést úgy írtad, hogy lenézed azokat akik nem ilyen "snassz" ételeket készítenek. Amiket bizonyítottál is a 32-es válaszoddal.

nov. 11. 20:25
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

Málnaleves decemberben... 😃

Amúgy azt észtek, amit akartok. Nekem pl ezek nem lennének megfelelőek, mert egy részét nem eszem meg. De ha ti megeszitek, akkor ok.

Azt nem értem, hogy ha eleve van 7 féle sütemény 2 személynek, akkor minek még két különböző tök más desszert Szenteste és másnap ebéd után. Ennyi kaját amúgy nincs az a normális ember, aki megeszik 2 étkezésre, hacsak nem vagytok konyhamalacok.

nov. 11. 20:44
 37/50 anonim ***** válasza:
100%

"Azta de különleges mind."

Nálunk pl. ecetes krumpisaláta van Szenteste, és attól különleges, hogy a sváb dédapám receptje alapján készül és csak ekkor esszük, évközben nem.

nov. 11. 20:48
 38/50 anonim ***** válasza:
96%
#36 de ők pontosan két főre főznek amit rögtön meg is esznek. Ha valami marad azt kidobják mert este főleg nem másnap azt már meg nem eszik 😂
 39/50 A kérdező kommentje:

35-ös, esküszöm te valami rajongóm vagy, annyi energiát áldozol rám.:D Nincs kedved helyettem írni a szakdolgozatomat, ha már ennyi mondanivalód van?

36-os, azok a sütik nem kimondottan karácsonyra készülnek, hanem egész decemberre. :)

Egy bejgli pl. nekem nem desszert, mert azt elnyammogom a reggeli kávémhoz, vagy tízóraira stb.

Az ételekből pedig annyit készítünk, ami el is fogy, de ezt körülbelül hatodjára írom le.

40/50 A kérdező kommentje:
38, mondom én, hogy rajongó vagy. Hát már helyettem is válaszolsz itt mindenkinek, én meg milyen csúnyán elzavartalak a sarokba, a helyedre. :(
nov. 11. 20:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!