Karácsonyi menünek ezek jók lehetnek?
Szenteste:
-libamáj terrine + kalács, lilahagymalekvár, gránátalmával
-wellington bélszín, burgonyafánkkal és grillezett mézes répával, pirított kelbimbóval
-csoki szuflé vaníliafagyival
1. nap:
-málnakrémleves, mandulás minitúrógombóccal
-chilis-narancsos kacsa, almás lilakáposztával és rozmaringos burgonyával
-mákosguba torta
Második nap a szüleimnél leszünk, azért nem terveztem arra semmit.
Sütik is lesznek, de azokat már karácsony előtt elkészítem/megrendelem.
-flódni
-zserbó (tökmagos-málnás, hagyományos)
-bejgli (kókuszos-fehércsokis, meggyes-mákos, rumos diós, gesztenyés)
-babka (csokis-narancsos, málnás-marcipános
-linzer (málnás-pisztáciás, epres)
-kókusztekercs, oreotekercs
-kókuszgolyó (meggye, marcipános)
Első közös karácsonyunk lesz a párommal, néha úgy érzem, jó így, máskor azt, hogy nagyon snassz. Ti szoktatok bármilyen újítást kitalálni, kipróbálni?
"Ti szoktatok bármilyen újítást kitalálni, kipróbálni?"
Konkrétan így szerepel a kérdésben is.
"Ti szoktatok bármilyen újítást kitalálni, kipróbálni?"
Ez úgy leirva konkrétan azt jelenti, máshogy elkészíteni egy adott ételt. Tehát pl a Wellington bélszín helyett Wellington módra készített cékla. Stb.
Én a fő kérdést néztem és a menüt. A vége kérdést már nem :)
De válaszolok arra is.
Ételben nem nagyon szoktunk változtatni. Szenteste mindig halászlé van. Desszert változik minden évben. Szoktam mousse tortát, gesztenyetortát, pohárkrémeket. Egyfélét, nem mindegyik mindig.
Ami mindig van mostanában, az a bejgli. De ez is változott már, régen (gyerekkoromban) linzert készítettünk, majd mézeskalácsot.
Karácsony napján is változó, húsleves mindig van, és valamilyen finom húsétel, pl. kacsa, liba, máj.
Azt mondod, hogy csak két főre főzöl. Hogy csinálsz 2 főre Wellingtont?😅 Vagy a lila káposzta... Mákos guba torta.
Ezekből ne mond már, hogy tudsz két adagra valót csinálni ami rögtön el is fogy. Max ha feneketlen a gyomrotok és mindent megesztek.
Vagy pepecselsz fél kiló belszínnel és kidobod a fél csomag leveles tésztát?
Meg egy negyed lilakáposztát gyalulsz le?
A Wellingtont nem én készítem, hanem a párom. :)
Lila káposztával nem tudom, mi a gond, nem használjuk fel az egész fej káposztát, tádámm.
Mákos guba tortából pedig bármennyit megennék, ezt őszintén mondom. Édességből nem zavar, ha hűtőben volt. :)
20cm-es a tortaformám, nem szokott gond lenni. Ha marad mondjuk még 2. nap, akkor kuka.
A lényegen nem változtat, hogy ki készíti.
Nem vagyok hülye, egy Wellington elég macerás étel. Neki nem állnék fél kg húsból csesződni vele. Az egy kg-ból meg a négy tagú család is jól lakik úgyhogy marad is.
Lilakáposzta: ha nem használod fel az egészet csak felét vagy a negyedét akkor abból kb egy-két marék lesz úgy össze esik.
Ez számomra egy kamu kérdés ide, mert kifejezetten a nagyon "fancy" ételeket Googleiztad ki.
Jó, de akkor minek írogatod a válaszokat, ha szerinted kamu?
Komolyan mondom, egy kis karácsonyozós kérdésnél is ez megy, hogy ki hazudik, ki nem. Ki kamuzik arról, mit esznek karácsonykor, őszintén? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!