Karácsonyi menünek ezek jók lehetnek?
Szenteste:
-libamáj terrine + kalács, lilahagymalekvár, gránátalmával
-wellington bélszín, burgonyafánkkal és grillezett mézes répával, pirított kelbimbóval
-csoki szuflé vaníliafagyival
1. nap:
-málnakrémleves, mandulás minitúrógombóccal
-chilis-narancsos kacsa, almás lilakáposztával és rozmaringos burgonyával
-mákosguba torta
Második nap a szüleimnél leszünk, azért nem terveztem arra semmit.
Sütik is lesznek, de azokat már karácsony előtt elkészítem/megrendelem.
-flódni
-zserbó (tökmagos-málnás, hagyományos)
-bejgli (kókuszos-fehércsokis, meggyes-mákos, rumos diós, gesztenyés)
-babka (csokis-narancsos, málnás-marcipános
-linzer (málnás-pisztáciás, epres)
-kókusztekercs, oreotekercs
-kókuszgolyó (meggye, marcipános)
Első közös karácsonyunk lesz a párommal, néha úgy érzem, jó így, máskor azt, hogy nagyon snassz. Ti szoktatok bármilyen újítást kitalálni, kipróbálni?
De nem eszünk maradékot.
A sütemények egy részét rendelem, egy részét már karácsony előtt 2 héttel megcsinálom.
Igen, leírtam egy pár kommenten keresztül. :)
Biztos nagy karácsonyi feeling, mikor eheted a két napos maradékot, hatvanadjára is újramelegítve.
Nem értelek.
A ti karácsonyotok, azt esztek, amit akartok.
Igen, pl. egy narancsos kacsa teljesen megszokott karácsonyi étel, illik hozzá. Mi meg oont töltött káposztát csinálunk második nap, mert amúgy kb. sosem csinálunk az évben.
De eszembe nem jutna itt megkérdezni, jo-e a menü, amit amúgy 10 főre főzök. Ha valaki azt mondja nem, akkor is azt főzöm, amit mi enni akarunk.
Kinek? Nekem nem, mert a felsoroltak közül semmit nem szeretek. Na jó, a kelbimbót igen.
Kimondottan felvágós szaga van amúgy a kérdésnek.
Ez esetben a "Ti milyen különlegesebb ételt szoktatok készíteni karacsonykor" lett volna a helyes kérdés.
Nem Magyarországon élek, nálunk karácsonykor kb mindenütt gourmette van: ez asztali grillen készült kb bármi. Különlegessé lehet tenni a speciálisan erre az alkalomra készített kis gourmet tálcákkal, amit minden elelmiszerboltban árulnak. Ezek apró kis falatkák: pl pácolt bélszín, garnéla, kacsamell, rák, különböző marinaddal készült csirkemell falatok, mini hamburger, stb. Mindenki azt vesz le a talrol, amit akar és magának süti meg a grillen
Jaj, kérdező, hagyjuk már ezt. Te is tudod, hogy amiket itt felsoroltál, az Magyarorszàgon különlegesnek számít akkor is, ha ti minden hétvégén bélszínt esztek.
Én is főzök különleges ételeket, de nem játszom az eszem, hogy jaj, abban semmi extra nincs.
Az ételsor jó.
Viszont ez rengeteg süti. Főleg úgy, hogy minden nap van desszert is.
Mi szeretjük az édességet, de felesleges ennyit, sose fogyna el. Kétféle bőven elég.
Karácsonykor érezd is jól magad, ne csak süss, főzz állandóan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!