Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Karácsonyi menünek ezek jók...

Karácsonyi menünek ezek jók lehetnek?

Figyelt kérdés

Szenteste:

-libamáj terrine + kalács, lilahagymalekvár, gránátalmával

-wellington bélszín, burgonyafánkkal és grillezett mézes répával, pirított kelbimbóval

-csoki szuflé vaníliafagyival

1. nap:

-málnakrémleves, mandulás minitúrógombóccal

-chilis-narancsos kacsa, almás lilakáposztával és rozmaringos burgonyával

-mákosguba torta

Második nap a szüleimnél leszünk, azért nem terveztem arra semmit.

Sütik is lesznek, de azokat már karácsony előtt elkészítem/megrendelem.

-flódni

-zserbó (tökmagos-málnás, hagyományos)

-bejgli (kókuszos-fehércsokis, meggyes-mákos, rumos diós, gesztenyés)

-babka (csokis-narancsos, málnás-marcipános

-linzer (málnás-pisztáciás, epres)

-kókusztekercs, oreotekercs

-kókuszgolyó (meggye, marcipános)

Első közös karácsonyunk lesz a párommal, néha úgy érzem, jó így, máskor azt, hogy nagyon snassz. Ti szoktatok bármilyen újítást kitalálni, kipróbálni?

nov. 10. 16:50
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem lennen rossz, de biztos vagy benne, ilyen regeteg étel elfogy két nap alatt???
nov. 10. 17:01
 2/50 A kérdező kommentje:

Előétel/leves, főétel és desszert. Ezen mi ne fogyna el?

Mindenből annyi, hogy két főre elég legyen.

Sütikből viszünk anyukámékhoz, barátokhoz is majd.

nov. 10. 17:03
 3/50 anonim ***** válasza:
98%
Nehezen hiszem el, hogy ez a kérdés komoly...
nov. 10. 17:43
 4/50 A kérdező kommentje:

Miért?

Nálunk otthon általában minden évben ugyanaz volt a menü.

Húsleves, töltött káposzta, rántott ételek, töltött csirke/pulyka. Ezeket nem szeretném most, mert kicsit már a könyökömön jön ki. :)

Sütikből pl. a bejgliket, babkát rendelem. A linzereket megcsinálom már karácsony előtt, főleg, mert nekem a készülődéshez tartozik, hogy egész decemberben elől vannak ezek és lehet nasizni.

Megyünk a szüleimhez karácsonykor, oda is viszünk ezekből, valamint második nap barátainkhoz vacsorára. Két ünnep között a párom szüleihez is megyünk 1-2 napra, oda sem szeretnék üres kézzel menni.

nov. 10. 17:48
 5/50 anonim ***** válasza:
98%

Mondjuk azért, mert

"máskor azt, hogy nagyon snassz."

Eddig a családoddal ünnepeltél és rántotthúst ettél, amit még elhinnék, hogy "snassz", de hogy wellington bélszín meg 600 másik kaja és süti és még azon agyalsz, "snassz-e". Hagyjuk már. A másik, ez rengeteg kaja és rengeteg idő. Nameg első közös karácsony, egyedül kell összerittyentened mindet. Nem gondolod te ezt komolyan.

nov. 10. 18:10
 6/50 A kérdező kommentje:

" de hogy wellington bélszín meg 600 másik kaja és süti és még azon agyalsz, "snassz-e" "

Wellingtont és kacsát is szoktunk enni egy sima hétvégén is, ahogy pl. a málnakrémleves is gyakran van, mert az a kedvencem.

"ez rengeteg kaja és rengeteg idő"

A sütiket érzem soknak egyedül, de, mint írtam, nem egyszerre készülnek és több mindent nem is én fogok megcsinálni

Időm pedig annyi, mint a tenger, mert egyetemista vagyok.

" egyedül kell összerittyentened mindet. "

Miért kellene? :)

A párommal együtt élünk, nagyon ritka, hogy bármi rám maradna. Például én nem nyúlok semmilyen húshoz a csirkén, kacsán kívül, úgyhogy minden mást ő készít el.

De írhatok bármit, szerinted hazudok, ezért újra és újra belekötsz majd mindenbe, amit írok.

nov. 10. 18:29
 7/50 anonim ***** válasza:
100%
Én a málnalevest kicsit furcsának érzem ebben az időszakban...de azt esztek, amit szeretnétek.
nov. 10. 18:42
 8/50 anonim ***** válasza:
90%

Ez rengeteg dolog, érted? És nem két perc. Ketten vagytok! Visztek és hoztok is majd kaját, kaptok sütit is, ha vendégségbe mentek ide-oda. Nem lakodalom lesz 100 fővel, tök felesleges ennyi minden.

Ja, hogy a párod is segít. Hát akkor miért a Gyakori népének szava fontos? Vele tervezz, őt kérdezd, milyen kaját/sütit enne, mennyi időt akar a konyhában tölteni. De ennyi étel tuti rátok fog rohadni, a sütiről nem is beszélve. Túl nagy fába akarod vágni a fejszét.

nov. 10. 18:43
 9/50 A kérdező kommentje:

Mi a rengeteg előételen/levesen, főételen és desszerten?

Ezt tényleg nem értem. :D

Mindig annyit főzünk, ami el is fogy, azért, mert nem eszünk maradékot, tehát ha pl. ebédre kacsa van, azt megeszem ebédre, de vacsorára már nem. Így az is kilőve, hogy én bárhonnan hozzak kaját, mert nem eszem meg olyat, ami nem friss és újra lett melegítve.

nov. 10. 18:45
 10/50 anonim ***** válasza:
97%
Egyébként első karácsonyotok, szóval valamilyen szinten érthető, hogy "tenni akarsz valamit az asztalra", bizonyításként, de ha túlvállalod magatokat, akkor pont az ellenkezője lesz. 2 napig is lehet enni egy ételt és 2-3 fajta süti is épp elég. Nem ezen múlik a karácsony. Később majd rájössz.
nov. 10. 18:47
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!