Mit csinálnál, ha a gyereked elégedetlen/telhetetlen/többrevágyó lenne a karácsonyi ajándékával kapcsolatban?
Keresnék egy szótárat hátha végre eltalálnám a keresett szót: csalódott. :D
Amúgy ha módodban áll akkor oldd meg, ha nem akkor meg csináljatok valami plusz programot együtt ami még belefér időbe/keretbe.
Vagy most az lett volna a kérdés, hogy hogyan magyarázd el egy gyereknek, hogy üdvözlöd Magyarországon és kezdjen el hozzászokni? :D Bocs de egy gyereknek ezt a részét még nem kell elmagyarázni.
Ez attól függ, hogy mi az ajándék.
Mondjuk ha ruhát kap, nem kell meglepődni. Ha Xboxot és azt is kevesli, akkor ott valami el van, sz7rva.
Nekem a lányom pár éve elkezdett hisztizni, hogy nem a kórházas, mentőautós Barbie szettet vettem meg neki 50-60 ezerért, meg mellé még a kórházas, ápolónős barmit meg a mittudom én mit még 30ért, hanem kapott 2 komoly társast és egy sima mezei barbiet. Ott üvöltött a fa mellett, Szenteste, a nagyszülőknek. Ott szidott egem, semmire kellő köcsög vagyok és nem szeretem.
A 92 éves nagyapám felállt, odabicegett hozzá és szerintem minden erejét összeszedve letérdelt mellé a halkan valamit mondott neki. A kislányom elkezdett sírni azóta soha a büdös életbe még egyszer tiszteletlenül nem viselkedett velem. Nem tudom mit mondott neki nagyapám, mert nem árulta el, de köszönöm neki.
Nem mindegy, hogy mi az ajándék, illetve mi az elégedetlenség tárgya. Ha valamelyik családtagtól olyan dolgot kapna, amit már többször elmondott, hogy nem szeret (pl. ruha esetén kapna valami rusnya pulóvert, amit évente egyszer vehet fel, és akkor is undorító), akkor meg is érteném. Szintén megérteném, ha valami rejtetten gúnyos/bántó dolgot kapna: például nagyon pattanásos, és ez ellen kapna valami kencét, vagy nagyon izzadós lenne, és ez ellen kapna valami dezodort. Persze, nyilván senkinek sem kimondottan a bántás volt a szándéka, de azért létezik illem is. Az ellen is megérteném a felháborodást, ha valakitől mondjuk kapna egy csomag lejárt/már megkezdett süteményt, vagy bármi mást. Akkor is megérteném, ha egy korábbi ajándékát kapná vissza, akár egy körláncon keresztül, akár a mélyen tisztelt illető feledékenysége miatt. Szintén megérteném, ha valakitől abszolút kommersz dolgot kapna, és látszana az ajándékon, hogy tett rá nagy ívben (pl.: utalvány Decatlonba, úgy, hogy amúgy nem éppen versenysportoló, utál vásárolni és ismerik is egymást azért ennyire).
Azt viszont már igen-igen kifogásolnám, ha nem tetszene neki a számítógép, mert Windows 10 van még rajta mondjuk.
Tehát, ahogy látható is, számtalan és számtalan oka lehet neki, ez mindig egyéni, speciális helyzettől/szituációtól függ.
7. vagyok.
Persze igen, "ajándék lónak ne nézd a fogát", nyilván szintén brutálisan alpári mondjuk az ajándékozó szemébe mondani a véleményünket, de remélem ez alap. Viszont, ha az adó fél nincs jelen, akkor simán lehet véleményünk az ajándékról például a fent felsorolt esetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!