Szerintetek velem van a baj? Telhetetlen lennék? Vagy túl hisztis?
Ma lettem 17 éves és tatámék, szüleim és a barátom köszöntöttek fel személyesen. Mindenki valami illatszert vett nekem. Pontosan 2 db parfümöt, hónaljstiftet, testápolót, tusfürdőt és egy arcmaszkot kaptam.
Ezek az ajándékok alapján büdösnek gondolom magam, pedig minden nap fürdök. Szerintem nem vagyok egy lehetetlen eset, nem kell drágának lennie, de mindig parfümöket kapok. Nincs lehetőségem sajátot választani, mivel mindenki elvárja, hogy azt használjam amit tőle kaptam.
Egy pólónak, sminkes valaminek, ha egy olcsó szemceruzát kapok a leggagyibb drogériából is örülök. Vagy karkötő, barátomtől ezt egy gyenge ajándéknak gondolom... Én sokkal összetettem ajándékokat adtam neki mindig. Számomra ez személytelen volt.
Egyébként rajz a hobbim, ahoz is lehet venni csomó egyszerű és olcsó holmit.
Velem van baj?
17l
Nem veled van a baj. Én ilyen ajándékokat nem is nagyon szoktam adni, max. anyukámnak a kedvenc kézkrémét, mert nagyon drága, és magának nem venné meg, de tudom, hogy szereti. Kevés pénzből is lehet jó ajándékot venni, egy parfüm árából kijönne más apróság is, ami tetszik.
A mamám minden karácsonykor egy tusfürdőt szokott adni mindenkinek. A különbség az, hogy ő megkérdezi, ki milyet szeret, ki mit szokott használni. Ez pl. teljesen rendben van. De ha valaki találomra venne tusfürdőt, azt valószínűleg elajándékoznám, nem használok olyat, ami nem tetszik.
Akik azt mondják, hogy lehet nek engedhetik meg a drágább ajándékot: egy illatszer csomag 3500-tól indul, de láttam már 25 ezerért is.
3500-ba pedig bőven beleférne egy szines ceruza készlet (24 darabos minőségibb) vagy 1-2 minőségibb smink cucc. Esetleg egy torta és kézzel készített karkötő.
Kérdező, szoktad mondani minek örülnél? Vagy ajánld fel nekik, hogy inkább menjetek el együtt és a rád szánt keretből nézel inkább magadnak valamit. Vagy dobják ossze a pénzt és valami minőségibb dolgot adjanak közösen.
Szoktam egyébként is mondani, hogy majd szeretnék venni, valamint, mert fogytán van vagy kiszeretném próbálni.
Egyébként mindkettő parfüm külön külön 4000-körül van. Ebből sok mindent lehetett volna. Kezdek vele megbarátkozni, nem akarok hálátlan lenni, nem fogom elajándékozgatni. Az illetlenség lenne tőlem.
A családban nálunk is mindig mindenki testápolós szettet ad és kap, ez az alapértelmezett hacsak az illető nem mondja meg, hogy mit szeretne. Hiszen a tusfürdő, dezodor mind "fogyóeszköz", ezekkel nem nagyon lehet mellélőni.
Amúgy meg senki nem gondolatolvasó. Lehet, hogy a családod nincs annyira képben a hobbiddal.
Például én egyszer kaptam egy akvarellfesték-készletet. Soha nem festettem akvarellt, nem is értettem, kinek az ötlete volt. Aztán kiderült, onnan jött ez, mert egyszer megemlítettem, hogy akrilfestékkel szoktam néha a körmömet díszíteni... Szóval a szándék megvolt, de az teljesen más műfaj. Jót nevettünk rajta. Azóta körömlakkokat kapok.
Szerintem ezek az ajándékok olyan ajándékok amikor az embernek eszébe jut, hogy szüli/ névnapja van annak akit szeretünk, de fogalmunk sincs mivel lepjük meg vele. Ilynekor jönnek a "személytelen" ajándékok. Parfümök, illatszerek, és hasonló dolgok.
Épp tegnap jártam így én is, csak én az ajándékozó vagyok. Lányom 16 éves. Névnapja lesz, gondoltam meglepem egy egyedi pólóval. Tudtam melyik filmet szereti a legjobban, és abból készítettem egy pólót. Tegnap átadtam neki. SZinte rögtön láttam, hogy nem jött be neki. Ma megkérdeztem. Azt mondta, hogy vicces póló majd pizsamának elhordja. Kicsit szíven ütött, mert azt hittem örülni fog, főleg, hogy nem is volt olcsó. Szerintem ezentúl én is csak parfümöt fogok venni neki ha a "mire vágysz? Minek örülnék?" kérdésemre az lesz a válasz, hogy - nem tudom, mindegy...
Szóval nem azt jelenti, hogy büdös vagy, hanem, hogy fogalmuk sincs mi kéne neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!