Milyen halászlét főznek az emberek karacsonykor?
Megmondom őszintén, én nem is tudtam hogy az ország más részein is főznek halat karácsonykor. Bajai vagyok, igy egyertelmű hogy ünnepekkor gyakran van halaszlé, nem csak karácsonykor, azt gontoltam ez ilyen helyi szokás lehet.
Milyen halászlét készitenek az ország többi részében?
Légyszi irjátok meg a választokban hogy melyik városban éltek.
Nálunk nincs benne tészta és kenyérrel esszük. Az talán a szegedi verzió? Annyira nem vagyok ezekben otthon.
Budapesten élünk, de édesanyám eredetileg fejér megyei, gondolom, otthonról hozta a szokást.
Most rákerestem, szegedi módra csinálja anyósom. Átpasszírozza és kis halszeletek vannak benne (harcsából).
Olyat még nem is hallottam, hogy tészta van benne :Ő
Amúgy debreceniek vagyunk.
Szegediesen főzöm.
keszeget, kárászt, pontyaprólékot, afrikai harcsa nyesedéket /a szeleteket rántom/, hagymával, sóval, pirospaprikával alaplének megfőzöm, kb. 1 óra, amíg szétfő.
Lepasszírozom, általában az első után mégegyszer felfőzöm, ami visszamarad és újra átpasszírozom.
Ebbe a lébe főzöm a szeleteket és a fejet is. Van aki a fejet is passzírozza, én szeretem főzve is.
"Olyat még nem is hallottam, hogy tészta van benne "
Pedig létezik, keress rá a "Bajai halászlé"-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!