Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Szerintetek is jobb a húsvét...

Simon Petrikov kérdése:

Szerintetek is jobb a húsvét mint a mint a karácsony?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 6. 09:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem.
2020. ápr. 6. 10:07
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Nekem nem. A Karácsony hosszabb is, a hangulata is jobb. Nálunk akkor sokan nem dolgoznak a családban, és többször is összejövünk valakinél.

A Húsvét rövidebb, a hangulata is más, és egyszer szoktunk találkozni.

Mondjuk a mostani Húsvét biztos nem lesz jobb, mint a Karácsony, mert most családi ünnepet se tanácsos tartani.

2020. ápr. 6. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Most poénkodhatnék azon, hogy az idei húsvétnál nem lesz rosszabb, de persze ez kivételes eset.

A karácsony egyébként is jóval hangulatosabb szerintem. Papíron ugyan csak két (és fél) nap, a húsvét meg már hivatalosan is négy, mióta nagypéntek munkaszüneti nap lett, valójában viszont a legtöbben előtte és utána is szabadságot vesznek ki, sokan csak január elején mennek vissza dolgozni. A karácsonyt mindenki szűk, családi körben, otthon, a szeretteivel tölti, a húsvétot meg úgy, ahogy éppen adódik, sokan inkább utaznak, kirándulnak, wellnesseznek. A karácsonyra már jó előre készül mindenki: bevásárlás főzéshez, sütéshez, ajándékok, díszek keresése; a húsvétnál semmi ilyesmi készülődés nincs igazából. Szóval ha nem is jobb, de az biztos, hogy a karácsony hangulatosabb, egyedibb minden szempontból. Olyan csak egyszer van az évben, míg a húsvét inkább olyan, mint egy sima hosszú hétvége.

Most a vallási jelentőségéről az ünnepeknek direkt nem írtam, mert az azért ma már nem mindenkit érint.

2020. ápr. 6. 10:53
 4/12 anonim ***** válasza:
Milyen szempontból kérdezed? Én nem vagyok hívő, ebből a szempontból nekem mindegy. Biztos van több egyéb mérlegre tehető dolog, de mi légyen az?
2020. ápr. 6. 12:06
 5/12 anonim válasza:
Ez komoly? A harmadik a legjobb
2020. ápr. 6. 14:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a húsvétot jobban szeretem, mert általában a születésnapom környékére esik. Szeretem azért is mert már jó idő van, lehet a szabadban tojást keresgélni, vagy csak kint ücsörögni és sonkát zabálni.
2020. ápr. 6. 15:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyik sem köt le, de karácsony előtt ott van az adventi időszak, azt viszont szeretem :) a húsvétot csak iskolában szerettem, mert egyet jelentett a tavaszi szünettel, de folyamatos munkarendben ez már nem játszik. Most meg oly mindegy, így is úgy is itthon ülök.
2020. ápr. 6. 16:45
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

Én sokkal jobban szeretem.

- jó idő van, el lehet menni kirándulni

- kevesebb emberrel kötelező jópofizni

- hosszabb (nem igazán értem az egyik előző válaszolót, karácsony 2 nap, ha szentestét hozzávesszük akkor 3.... a húsvét 4 nap)

- biztosan hosszúhétvége, nem véletlenszerűen esik, és még ledolgozni se kell

- szerencsére (még) nincsenek kimondott húsvéti zenék amiktől az ember rosszul lenne a boltokban az ünnep előtt

- a dekor visszafogottabb mint karácsonykor

- úgy eleve kicsit kevésbé folyik a csapból is

- kevésbé elvárás drága ajándékokat venni

- nekem személyesen kevesebb rossz emlékem kötődik a húsvéthoz

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2020. ápr. 7. 14:46
 9/12 anonim válasza:
Egyforma!- amikor lecseng...
2020. ápr. 10. 09:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Én a karácsonyt szeretem jobban de a húsvét is szép mert Jézus feltámadásáról szól.
2020. ápr. 11. 05:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!