A Húsvétot miért szeretik sokan jobban mint a karácsonyt?
Én egyformán szeretem, de ezek lehetnek az okok:
Nem hideg, sötét tél van, hanem napfényes, meleg tavasz.
Nem kell mindenkinek mindenféle ajándékokat venni, csak csokit a gyerekeknek / tojást a locsolóknak.
Nem kell fát díszíteni.
Nincs külön húsvéti vásár, ahova kötelező jelleggel el kell vándorolni naponta 2x.
Sokkal több programot lehet csinálni, főleg a gyerekekkel, tojásvadászat, kirándulás, tojásfestés.
Sokkal kevesebb pénzt költenek ilyenkor az emberek, mint karácsonykor.
Nem kell kötelező jelleggel minden rokont meglátogatni vagy felhívni.
Nem olyan meghitt és csendes ünnep, mint a karácsony, inkább vidám és játékos.
Jobban szeretik a sonka-tojás-torma kombót, mint a bejglit.
Falun a fiúgyerekek még körbejárnak Húsvétkor locsolni, pénzt és csokit gyűjteni, a lányok kapják magukra a kölnit meg a szódát, kergetik egymást, közben a felnőttek megisznak benn 1-2 kupica pálinkát a sonka mellé. Sokkal aktívabb program, mint pl. a karácsony, amikor általában csak a szűk család ünnepel otthon a fa körül.
#1-es maximálisan leírta :)
Én személy szerint jobban szeretem a karácsonyt, mint ünnepet, egész évben számomra az a legjobb pont a meghittsége miatt, hogy sokat vagyunk bent együtt..stb. Szeretem a hangulatát.
A húsvét viszont a kinti része miatt jobb, abszolút nem fogom fel ünnepnek, csak 4 nap extra szabinak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!