Nálatok a Húsvét vagy Karácsony a kedvenc ünnep?
Húsvét, bár mindkét ünnepet nagyon szeretem. Nálunk szerencsére még rendesen ünneplik a húsvétot. Vasárnap otthon, családi körben, hétfőn délelőtt pedig a locsolkodás. Már ebből kinőttem picit, hozzánk már csak rokonok jönnek, de még mindig szeretem nézni, amikor fiatalabb fiúk csapatban járják az utcát, hogy a nekik tetsző lányokat meglocsolhassák. Mind a fiúk, mind a lányok poénnak fogják fel, sokan még a szódához is visszatértek. :)
Mondjuk nálunk a Május elseje is hasonló, csak akkor hajnalban járnak fát állítani, orgonával feldíszíteni a házat. Azon is mai napig sokat nevetünk apukámmal, ő még direkt erre a célra ültetett egy orgonabokrot a kerítés mellé, hogy tudjanak honnan "lopni" a fiúk, ő meg lesi őket az ablakból éjszaka, néha biztatja is őket, hogy vigyenek még nyugodtan.
Nekem a karácsony.
És az ünnepek kisbetűvel írandóak a magyar helyesírás szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!