Mely időszak számodra az év "tetőpontja"?
Amíg általános, ill. középiskolás voltam, a 2.5 hónapos vakáció volt az év tetőpontja. Gondolom, ezzel a legtöbb iskolás egyetért :D
Érettségi évemben az április- május volt az év tetőpontja, a szerenád, a búcsú, a ballagás, az utána következő afterparty, rokonok, ismerősök látogatása, s az érettségi.
Viszont amióta dolgozok, a december (advent- karácsony- szilveszter- újév) az év tetőpontja (legalábbis számomra). Bármennyire is utálom a hideget és a sötétséget, szerintem baromira hangulatos az ünnepi világítás, a díszek, az adventi készülődés és a karácsonyi "fíling".
Mélyen vallásos ismerősömnek viszont a nagyböjt és a húsvét az év "tetőpontja".
Bátyámnak pedig a házassági évfordulójuk és környéke, amikor mindig összejön a rokonság, baráti társaság és nagy bulit rendeznek.
Számodra mely időszak számít az év "tetőpontjának"?
Számomra a nyár eleje. Május vége, június eleje.
Egyrészt a jó idő miatt, másrészt kétévente ekkor vannak nagy a focitornák. :)
Elég régóta dolgozom már, szóval ebből a szempontból nem mérlegelem már a kedvenc időszakomat. A karácsonnyal az a bajom, hogy sokszor szürke és hideg, valamint mindenki lestrapált a sok hajtás és a kevés vitamin miatt.
November-december-január
Novemberben van a születésnapom, "szülihetem". Általában mindig van két nagyobb buli (egy a családdal, egy a barátokkal), és több kisebb találkozó, amikor csak beülünk valahová 2-3 barátnővel, baráttal. Plusz a szülinapi wellness/utazás is akkor van, amit imádok.
A karácsonyi készülődés is kezdődik, Advent, kirándulás Bécsbe, Salzburgba. Ajándékvásárlások, díszítések, ötletelések, hogy mit főzzek, süssek. És végre szégyenérzet nélkül ehetek sütit reggelire. :D December végén mindenki "kikapcsol", együtt az egész család, a barátokkal is összehozunk egy nagyobb közös karácsonyozást, a két ünnep között is pihi, evés-ivás van. Utána jön a Szilveszter, ami nálunk még mindig egy hatalmas buli szokott lenni, januárban pedig mindig elutazunk valami meleg tengerparti helyre 2-3 hétre (bár nekem most az egyetemi vizsgák miatt ez inkább csak másfél-2 hét volt az utóbbi években).
Szeptembertől decemberig.
Nagyon szeretem az őszt, egész nyáron azt várom, hogy mikor lesz már szeptember.(sőt, már most is azt várom, igaz ez egy kicsit lehet,hogy túlzás :D)
Ősz végén pedig lehet várni az ünnepeket, rákészülni, hangolódni, ötletelni, tervezgetni. Igaz, hogy nagy a pörgés év vége felé és a karácsony már persze nem olyan, mint régen, de mi olyan? Minden változik. Rajtunk is sok múlik, hogy milyenné tesszük. :)
Az előző hozzászóló vagyok.
Mellesleg annyira rám jött a karácsonyi hangulat, most olyan igazi nyálas, puccos, amerikai, New-Yorkos karácsonyi film nézős hangulatban vagyok. o.O :D Őrület :D
Nekem mindig is a nyár volt, most is az. Engem nem zavar a kánikula. Június-augusztus az év fénypontja. De tény, hogy ellensúlyozásképp a sötét időkben ott az advent-karácsony-Szilveszter éjjele.
Számomra az év mélypontja január, tágabban véve pedig november, január és február.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!