Valaki aki nagyon nem szereti a karácsonyt rajtam kívül?
Látom elkezdődött a karácsonyi szezon és már most rosszul vagyok a karácsonyi diszektol, a boltokban a nagy tömegtől, ajándékoktol. Aztán maga az ünnep ahol együtt kell lenni a családdal. Én nagyon nem szeretem ezt az egészet és egy álszent, shoppingőrületbe átment tömegesemény lett ahol a minél több és drágább ajándék a lényeg, meg kinden ami mű.
Más is van így vele? Ti mit csináltok hogy ezt elkeruljetek? Én megkértem mindenkit hogy hagyjanak ki ebből a műsorból beleértve az ajándékokat és lelépek és barátomhoz aki dolgozni fog unnepek alatt. A boltokat pedig decemberben is messzire elkerülöm, a vásárlásokat pedig megpróbálom minimalizálni.
Sokan vagyunk ezzel így ?
Én szeretem. Nem érdekel, hogy mások mit csinálnak, nálunk továbbra sem shopping mánia, a családomat meg szeretem és szeretünk együtt lenni.
Nagyobb üzletekbe én sem szeretek menni decemberben, mert utálom a tömeget. De ugyanígy elkerülöm őket joy, stb. napokon is.
Nálunk nincs stressz. Mitől lenne?
És jópofizós látogatások sincsenek. Azzal találkozunk, akit szeretünk. Kényszeres ajándékozás sincs. Csak a legközelebbi családtagok között van ajándékozás. Nekem ez 3 fő. Ez nem okoz gondot semmilyen szempontból.
Nem zabálunk. De nem is okoz gondot egy ünnepi ebédet összehozni. Nemcsak karácsonykor szoktunk főzni, szóval ezen sem stresszelünk. Nem csinálunk hatszázféle sütit sem, hanem egyet.
Én is utálom a karácsonyt. Álszent ünnep. A családdal lenni is nyűg, ha amúgy sem vagyunk jóban, ne ilyenkor kelljen már jópofizni, meg hű de nagyon szeretni egymást. A giccses ajándékoktól (amik többsége valami túlárazott szar, csak porfogó) meg a nyálas karácsonyi zenétől is herótom van. Meg ez az "ünnep varázsa" dolog, hogy akkor megtalál a szerelem meg a boldogság, minden szép és jó... A francokat.
Az ajándékokkal is minden évben csak a baj van, kinek mit, meg mennyiért. Én már két éve semmilyen formában nem ünneplem és teljesen kivonom magam belőle. L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!