Mért fáj az egyes embereknek, hogy vannak Magyarországon, akik megtartják a Halloween-t?
Olvasgattam a halloween-es kérdéseket, és szinte mindegyikhez oda van írva, hogy "nálunk nincs halloween, mindenszentek van, ilyen ünnep nincs nálunk, amerikamajmolás, nem európai ünnep", stb...
Elhiszem, hogy nektek nem tetszik, de másnak igen, ez mért fáj nektek annyira, nem egy napon van halottak napjával. Kifejtenétek?
Lehet vallásosak vagy valami és számukra ez sötét mágia.
Ettől függetlenül nem arról van szó, hogy fájna nekik. De igazuk van, hogy nekünk nincs ilyen ünnepünk.
Bár engem személy szerint nem nagyon érdekel, hogy ki milyen ünnepet tart meg, de gondolom sokan azért vannak kiakadva a halloweenre, mert sok olyan magyar ünnep van amit ugyanúgy meglehetne tartani, és hasonlóképpen csokit-cukorkát lehet kéregetni, de a magyar hagyományokat valamiért nem tartják.
Talán előbb a saját ünnepüket kéne élvezni.
De nem akarok hazudni.. mégis van két olyan ünnep aminél nálam is kinyílik a bicska ha olvasom, hogy valaki megtartja. Ez pedig a július 4-e, és a hálaadás napja Ezekhez aztán végképp semmi közünk.
Én leginkább a Valentin, Bálint nappal vagyok így hogy hányok tőle. (egyébként miért nem a "szerelmespárok" napjának mondják ha már van? Karácsonykor sem Ádám Éva nap miatt tartjuk a karácsonyt, ráadásul egy embernek miért kell Boldog Valentin vagy Bálint napot kívánni, ha közben Alfréd vagy Jolán?
A másik: valóban nem egy napon van a Halloween a Halottak napjával, hanem egymást követő három nap megosztása a következő:
október 31: Halooween
november 1: Mindenszentek ünnepe
november 2: halottak napja
csak amikor ezt 15 éve az őskeresztény Orbán-Torgyán kormány bevezette, akkor is jól utánanéztek a dolgoknak, ezért hiszik sokan, hogy elseje a halottak napja
6-os, én is pont így vagyok vele. Ezek a tipikusan amerikai ünnepek, és az volt a durva, hogy láttam nyáron egy szórakozóhely plakátján, hogy nyáron függetlenség-napi buli lesz. Azt meg ugyan minek?? Semmi közünk hozzá, az amerikaiak sem emlékeznek meg március 15.-ről, vagy október 23.-áról.
Meg hát szerintem a halottakra nem csak ilyen sírós temetőlátogatós dologként lehet emlékezni, hanem a szép dolgokra kellene örömmel visszaemlékezni. És bár a #8 #9-es válaszoló kicsit sarkalatosan fogalmazott, de igaza van. Mi magyarok mindig olyan búskomorak vagyunk, minek ennyit szomorkodni? Más népek képesek vidáman visszaemlékezni a halottaikra, mi minek bőgünk ennyit??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!