Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Utâlom az összes ünnepet!...

!!!!//// kérdése:

Utâlom az összes ünnepet! Talán velem van a baj?

Figyelt kérdés
2014. márc. 18. 06:09
1 2
 11/17 Embergyülölő válasza:

1, Ha szeretsz és szeretve vagy,az egész világ rózsaszínű

lesz,várod az alkalmat hogy tudtára add a világnak a

boldogságod,hogy örülj,hogy mulass.

2, Manapság keveseknek adatik meg.

3, Én is gyűlölöm,mert nem vagyok boldog.

4, Az ünnep nem kötelező,az ünnep csupán alkalom,jó alkalom

ahhoz,hogy kérkedj a boldogságoddal.Ha nem tudsz feljönni,

mulasszad és remélj !

2014. márc. 23. 10:46
 12/17 anonim válasza:
100%

Egyetertek veled es azokkal akik nem szeretik az unnepeket. Teljesen igazatok van. En nem unneplek egyetlen ünnepet se, alapbol vallasi okok, de ha ez nem lenne akkor se unnepelnem. A multkor egy ismerősöm aki ünnepli, azt mondja nekem hogy en milyen lelki szegeny vagyok, hogy meg egy szuletesnapot sem unneplek meg. Ja, valoban az vagyok, csak azert mert a szeretet meg az ajandekozast nem naphoz kötöm, hanem amikor csak tudom kimutatom. Mamammal beszéltem egyik nap a sutesrol, fozesrol, es kiderult hogy tonkre ment a palacsintasutoje. Masnap elmentem a boltba es vettem neki egyet. Majdnem elsirta magat. Ez az ajándékozás, nem pedig hogy na akkor megvan mit veszek a születésnapjára (kicsit egoistara sikerült a megfogalmazás, de értitek). A karacsonyrol ne is beszéljünk.

Nincs veled semmi baj.

2014. márc. 23. 12:50
 13/17 barcamesssizozo válasza:
igen de miért utálod!?
2014. márc. 23. 15:30
 14/17 anonim válasza:
54%

Az ünnepek a közösség napjai.

Akkor megáll a taposómalom és EGYMÁSRA figyelhetünk.

Ilyenkor tudhatjuk meg, kinek mi a bánata, öröme, és alaklmunk nyílhat arra, hogy segítsünk.

A probléma ott van, hogy a "felvilágosult" világban, az ünnep arról szólt, hogy a gyerekek ajándékot kaptak.

Aztán amikor felnőttek, és már nem jöttek az ajándékok, felháborodtak, hogy micsoda kitolás ez az egész...

Elfelejtik, hogy most rajtuk lenne a sor az ajándékozással (ami lehet egyszerűen egy kedves beszélgetés a nagyival, vagy átvállani a gyerekre vigyázást a nővértől, hogy kikapcsolódhassanak a párjával, vagy hasonlók).

Az emberek már nem értik a hagyományok értelmét, a modern világ meg nagyon sivár, így marad az antidepresszáns gyogyók szedése...

2014. márc. 24. 13:20
 15/17 Batisz Ildikó válasza:
100%
Nincs Veled baj, én se szeretem, csak azért, hogy takarítsak, mossak, süssek, főzzek. Se születés-, se névnapot nem ünneplünk már. A karácsony tényleg csak a pénzről szól a mai világban. Az unokáim természetesen kapnak ajándékot, de a felnőttek nálunk már régen nem. A húsvétot meg kifejezett rühelem a sok büdös pacsuli és részeg miatt, gyerekkoromban se szerettem.
2014. márc. 24. 15:18
 16/17 anonim válasza:

Ildikó,

Nem fordult meg a fejedben, hogy TE és a családod valódi tartalommal töltsétek meg az ünnepeket?

Ennek nem látom akadályát. Ha csak nyivákolunk, hogy MÁSOK leamortizálják az ünnepek eredeti tartalmát, azzal senkinek sem hazsnálsz. De a környezetedben megteheted, hogy azokat az értékeket képviseled, amelyek számodra fontosak. Gyemekeid és unokáid örökre hálásak lennének érte.

2014. márc. 24. 18:19
 17/17 anonim válasza:

Igen!

Veled van a baj és azokkal akik attól érzik(pl a karácsonyt)

hogy a gyerek mindig a legújabb iphone-t kapja.

és ildikó ha nem piával várná mindenki a locsolókat akkor nem lennének részegek,és az hogy neked a sütés,fözés,takaritás jutott osztályrészül a te hibád,más nö betudja vonni a családját a dolgokba(pl édesanyám).

legtöbbször ünnepekkor én fözök és diszitek fát.

és ez nem felvágás csak eltudjuk osztani a teendöket.

2014. okt. 15. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!