Takarékos karácsony? Tudnátok tippeket adni, hogyan lehet kis pénzből kihozni az ünnepet?
Figyelt kérdés
Nekem 30.000.-ft-om lesz idén a karácsonyra, ebből kellene kihozni 5 fő ajándékait, ebből egyik kisgyerek. Plusz fenyőfa, szaloncukor, ünnepi menü? Elég lehetetlennek tűnik...2012. dec. 3. 08:34
1/6 anonim válasza:
Képzeld, vannak olyan családok, ahol 5ezer forint van karácsonyra, vagy még annyi se, mégis megoldják.
2/6 Mara Acoma válasza:
Nem lehetetlen, nekem még ennyi sincs rá. Felnőtteknek ajándék fotókönyvet csináltatok, 999ft/db + egy szép karis dísz (gyertya vagy angyalka stb pár százas), a gyerekek nekem nem kértek semmit, de úgy is kapnak. A lányomnak hajsimító (1800ft), kisebbik fiamnak pénz kell, mert telefonra gyűjt (2000ft), nagyobbik fiam trollface pólót kért (1990ft). Ajándékok összesen: 11ezer (4felnőtt-3gyerek)
A fenyőfa mű, tavaly vettem a tescoban (4500ft volt, díszek is vannak)
Szaloncukor a 100ft-os boltban nagyon olcsó, 2 csomag simán kijön 800ft-ból
Ünnepi menü:
Csirkeleves vagy halászlé
Töltött káposzta
Rántott hekk kukoricás rizzsel, vagy a levesben megfőzött csirke mell-comb rántva
sütikből a legolcsóbb és leg kiadósabb a beigli + kókuszkocka
3/6 A kérdező kommentje:
Utolsonak köszönöm a hasznos választ:)
2012. dec. 3. 08:47
4/6 anonim válasza:
Én is próbálom minél olcsóbban megoldani. A fa kb 2000ft volt tavaly is, előtte is. Díszek minden évben ugyanazok. Karácsonyi vacsora biztosan egy szép nagy hal lesz, aki már nyár óta várakozik a fagyasztóban :) Levesnek szerintem húsleves vagy hagymakrémleves, egyik sem drága. Sütinek a kókuszkocka tuti, esetleg egy gyümölcstorta. Ajándékokat 1000-1500ftból kreatívkodom. Nagy általánosságban könyvet kapnak (volt könyvvásár, sokat be tudtam szerezni nagyon olcsón, pl 2000ftos könyvet 250 ftért és teljesen új). Mellé apróságot készítek. Mindenkinek mondtam a családban, hogy én sem várok drágábban ajándékot, ne költsenek ránk.
5/6 kriszti77 válasza:
Csinálj kézzel készitett ajándékokat az a legolcsobb.
6/6 Andizsuzsi válasza:
Nálunk pillanatnyilag ennyi sem kerül rá. Én nem szégyenlősködöm, a felnőtt családtagokkal megbeszéltem, hogy nincs az idén ajándékozás, a karácsony alapvetően úgysem arról kell, hogy szóljon. Sütiket én is a viszonylag olcsókat választom (zserbó, nekem van saját dióm), kókuszos kocka, hatlapos. Levesnek tyúkhúslevest, paradicsommártást a főtthúshoz, fasírozottat, mert az kiadós. Apró ajándékok lesznek a fa alatt, de tényleg csak jelképesek, kedvenc csoki, aszalt gyümölcs, határidő-napló, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!