Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Tegnap volt halottak napja?...

Tegnap volt halottak napja? Igaz? Ma meg Halloween? Iletve miért vettük át az USA bol ezt az ünnepet? Ezután mi jön a hanuka?

Figyelt kérdés
2013. nov. 1. 07:17
 1/6 anonim ***** válasza:
40%

Ma Mindenszentek napja van, holnap lesz halottak napja!

Az európai kultúrában nincs "Halloween", csak az amerikaiakat majmolják vele!

2013. nov. 1. 07:37
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

Kedves első, az európai kultúrában VAN halloween, ugyanis ez egy ír/kelta ünnep. Legutóbbi földrajz tanulmányaim alapján ők biza' európaiak, ízig-vérig.

És miért ne lehetne átvenni? Mi magyarok vagyunk, csak szomorkodhatunk, vagy mi? Nem kötelező megtartani, de aki szeretné, azt hagyjuk már békén vele. Jól érzik magukat, buliznak egy jót - jól teszik.

A hanuka meg zsidó ünnep, a magyar zsidók tartják is. Ja, az is európai :)

2013. nov. 1. 07:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A Halloween az az All Hallow's Eve-ből jön, azaz a Mindenszentek előestéjének lehetne fordítani. Ahogy az angoloknak a Szilveszter is New Year's Eve...

Egyébként ha akarsz ünnepelsz okt 31-én, akár be is öltözhetsz, viszont senki nem mondta, hogy pl. Halottak Napján kötelező búskomornak lenni. A halottainkról emlékezünk meg, ezt meg mindenki máshogy éli meg. A dél-ameriakiak pl. ételt és italt visznek ki, sőt inkább afféle fesztivál-jellegű a dolog.

2013. nov. 1. 08:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Halloween: okt. 31., tehát tegnap volt

Mindenszentek: nov. 1., tehát ma van

Halottak napja: nov. 2., holnap.

2013. nov. 1. 09:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Ma van mindenszentek, holnap halottak napja, tegnap meg Halloween volt, de ez magyaroknál nem ünnep, de már nagyon sokan átvették ezt.

Nekem ezzel nincs bajom, de én személy szerint nem tartok külföldi ünnepet, ahogyan a valentin nap is számomra ugyan az a nap mint a többi.

Egyébként idehaza maximum jelképes ünnep ez a gyerekek itt nem járnak jelmezbe öltözve csokikért meg cukorkákért házról házra, itt nálunk nem is lenne egy okos dolog mert elég ha egy pedofil bedrogozott cuccot ad nekik aztán lesz nemulass.

Egyébként ez inkább itt egy téma egy bulihoz főleg ha nyilvános rendezvények vannak. Nálunk tegnap voltak ilyen bulik, egyik szórakozóhelyre csak beöltözve lehetett menni ahol minden belépő kapott egy cédulát amin egy sorszám volt és kisorsoltak véletlenszerűen 50 embert akik jelmezbemutatóra mehettek és köztük a legjobb 10 ajándékot kapott. Én nem voltam ott, nem is érdekel az ilyen fajta buli, de hallottam hogy volt. A másik a mi törzshelyünkön nem volt beöltözős buli, de tököket lehetett faragni délután ahová a gyerekek is mehettek, este meg a kifaragott tökökkel világították meg a hátsó udvar részt ahol egy egész éjszakás buli volt megtartva. Igaz ez egy lazább szórakozó hely, elég igényes, meg ott tényleg nincs drog, meg talaj részegre ivás, persze lehet inni meg éjszaka már nem gyereknek való hely az sem, de ezerszer jobb mint ami a környéken van. Oda csak este mentem munka után a barátnőmmel meg pár közös ismerősünkkel. Jó volt az hangulatos.

2013. nov. 1. 10:05
 6/6 anonim válasza:
arra vagy büszke, hogy magyar vagy?! szép kis szüleid lehetnek te vidéki tahó
2016. febr. 7. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!