Holnap kell előadnunk a Március 25-i müsort. De az útobbi fellépéseim mindig elrontottam mert annyira ideges voltam. Most nagyon sokan lesznek. Hogy tudom legyőzni a lámpalázamat?
En is mindig lampalazas voltam, de az utolso pillanatban mindig elmult. A lenyeg, hogy ne idegeskedj es akkor mi van ,ha elrontod? Rontotta el mas is, nem te vagy az egyetlen. En vittem magamnak biztos ami biztos egy pici papirt a szovegemmel es szegyen vagy nem, ha megakadtam elovettem(persze diszkreten)
2014. márc. 13. 21:37
2/9 anonim válasza:
Ma este vizualiáld magadban a holnaplejátszódó eseményeket. Lásd magadat magabiztosnak, olyannak, aki bátor hangon megmutatja az egész világnak, hogy ő igen is előtud adni bármit. Rakj be halk zenét meditálj egy 20 percig legyél ebben a magabiztos állapotban. Hogyha hirtelen elfogna az érzés, hogy "jaj elfogom rontani" , gyorsan gondold azt : Bátor vagyok, megtudom csinálni, képes vagyok rá! És a legfontosabb, hogy tudd...ők is csak emberek, akik hallgatni fognak, a lónak is négy lába van mégis megbotlik tudod... És még amit én ajánlok, hogy igyál egy felest fellépés előtt, az mindig segít, nekem legalább is segített ilyen helyzetekben. Menni fog minden hidd el!
2014. márc. 13. 21:55
3/9 anonim válasza:
A felest nem javaslom, főleg, hogy valszeg kiskorú a kérdező.
Tudd jól a szöveged.
Vannak olyan személyiség típusok, akiknek egyszerűen nem való a szereplés. Ha a drukk nem javítja, hanem rontja az előadásod, akkor gondolkozz el azon, hogy érdemes-e neked ezzel foglalkozni.
2014. márc. 13. 23:53
4/9 anonim válasza:
Ne keresd a tekinteteket a nézőtéren.
2014. márc. 14. 03:23
5/9 anonim válasza:
Tanuld hangosan a szövegedet!
Sokszor maga a kimondásra való odafigyelés rontja a felidézést. Én néha még szótagolva is leírtam a mondanivalót. Mivel a szótagolás lassú művelet, mélyebben oda tudsz figyelni a szövegre.
Ha nem verset kell szavalnod, akkor próbáld érteni a tartalmat, ha megakadnál, saját szavaiddal fejezd ki.
Sajnos a mai iskolában a sürgető idő miatt kevesebb a lehetőség a szóbeli felelésre - és a tanár is nyugodtabb, ha írásos bizonyítéka van arról, amire jegyet adott.
Tehát HANGOSAN tanuld az előadás szövegét, mert így leszokd az esetleges hadarást is. A néma tanulással egy sokkal gyorsabb felidézésre képes az agy, de amikor mondani kell, idegesít a beszéd lassúsága.
Sok sikert!
2014. márc. 14. 08:35
6/9 anonim válasza:
Bocsánat, március 25? Lett egy új ünnepünk? Lemaradtam valamiről?
2014. márc. 14. 14:40
7/9 anonim válasza:
most lett
2014. márc. 14. 16:04
8/9 czifa botond válasza:
Ülj le, egyél egy tábla csokit, és gyakorolj annyit, hogy lehetetlen legyen elrontani.
2014. márc. 15. 14:09
9/9 anonim válasza:
extrem modszer de nekem bevalt kébzej magad mellé egy akasztofát es gondoj ara ha elrontod vagy valami akor ...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!