Van valaki, aki várja a halloweent? És ha igen, miért? És van valami ötlete benti dekorációhoz?
Az biztos, hogy nem magyar?? Karácsonykor állítasz karácsonyfát? Az sem magyar...
Halloween kelta ünnep eredetileg. Mi tartunk otthon halloween házibulit, néha be is öltözünk az ismerősökkel. Tököket faragunk, kirakjuk az udvarra. A házat feldíszítjük bent szellemekkel, boszikkal, denevérekkel...stb. Csinálunk sütőtököt, forralt bort, gyújtunk gyertyákat.
Ja és másnap elmegyünk a temetőkbe, nem pofátlanság előtte nap szórakozni.
Nem az a lényeg hogy milyen eredetű ünnepről beszélünk.
A hagyomány a lényeg. Magyarok sosem halloweeneztek. Nálunk mindig is halottak napja volt. Nálunk ez a hagyomány. Most nem kell jönni azzal, hogy a kettő nem ugyanaz. Tudom, azt is tudom, hogy nem egy napra esik, De akkor sem volt szokás soha Magyarországon hogy 1 nappal a halottak emlékezése előtt beöltözzünk idétlen jelmezekbe és bulizzuk.
A halloween nem más mint a kereskedők által behozott ünnep , aminek a lényege hogy a pénztárcájukat megnöveljék a vásárlással.(akárcsak valentin napján) Sok fiatal örömmel majmolja az amerikaiakat mert ugye ott megy a halloweenes bulik, cukorka kéregetés.
Mondjuk én nem is értem miért kell majmolni. Az amcsik sem veszik át tőlünk a busőjárás vagy a húsvéti ünnepek szokásait.
Egyébként én személy szerint ha hozzám becsöngetnének, hogy cukorkát kunyeráljanak, biztos meglepődnének, hogy milyen gyorsan tudom az ajtót becsapni..
Talán azokkal a hagyományokkal kéne foglalkoznunk ami a mi szokásunk is..
Szerintem semmi baj ezzel az ünneppel. Nagyon aranyosnak tartom. Vicces, rémisztő dekorációk mindenhol, töklámpások hevernek a fűben..., gyerekek szaladgálnak jelmezben édességre vadászva. :) Egy jó kis móka, szórakozás az egész.
A kereskedőktől, virágboltosoktól meg nem sajnálom a pénzt, nekik is élni kell valamiből. És ha az ember megteheti hogy kidíszítse a kertjét, lakását, boltban vásárolt díszekkel, akkor miért ne tegye? Jó Amerikának, hogy megengedhetik ezt maguknak, jó a gyerekeknek hogy murizhatnak egyet!
Nem gondolom, hogy nálunk "odáig fajulna" a dolog, hogy egyszer csak becsengessenek hozzám cukorkáért, de ha így lenne, biztos hogy nem csapnám a kisgyerek orrára az ajtót...
Nem bosszankodom a fejlettebb országok szórakozásán, inkább irigylem. :)
Szerintem aranyos ünnep, még, ha nincs is hagyománya. A mostani hagyományok is kialakultak valamikor, miért ne alakulhatna új?
Semmi baj azzal, ha változnak kicsit néha a dolgok.
A Valentin napot én sem szeretem (de nincs bajom azzal, ha más szereti!), a Halloween-t viszont nagyon jópofának és aranyosnak tartom.
Tavaly faragtunk először töklámpást, idén is biztosan fogunk!
Dekoráción még nem nagyon gondolkodtam, ilyen szempontból inkább már a karácsonyon jár az eszem.
Én nem pontoztam le senkit.
De amúgy (szerintem) véleményt is lehet pontozni.
Mert a százalékból látszik, hogy hányan vannak még ugyanazon a véleményen mint az író.
Ez nem bántás...
15-ös
Csak egyet mondanék:A
HALLOWEEN
IS
KERESZTÉNY
ÜNNEP!!!
A pápa alakította ki a mai formájára!!! Nézzetek utána aminek nem tudtok!És nem amerikai,hanem angolszász!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!