Mit tegyek a nászajándékkal ha a pár kijelentette, hogy pénzt akar?
Nemtudom mit csináljak, oda adjam vagy ne?
Pár napja ezen agyalok, hogy most mit tegyek.
Hónap végén esküvő, megvettem a 4 napos csidicsudi álom kirándulást,wellness,reggeli- vacsi az árban.A menyasszony annyira elakart ide menni, hangoztatta is mikor én jártam ott a férjemmel.
Most pedig kijelentették, hogy mindenkitől pénzt várnak mert drága volt az esküvő.
Az unokatestvéremről van szó, szeretem és megadnék neki bármit de ez így már kicsit sok lenne hiszen 500 + euróba került az álomkirándulása.
Oda kellene adnom vagy adjak helyette pénzt?
Kicsit lesokkolt a kijelentése.
Az is megoldás, amit a hármas írt, de én nem ajánlanám.
Külön figyeltél arra, hogy ők hova akarnak menni, és meg is szervezted, ezek után, utólagos figyelmeztetés miatt ne fáradozz miattuk még többet.
Én azt tenném, amit a hatos
Köszönöm a válaszokat.
Úgy döntöttem megkapja és kész.
Ha valami baja lesz vele elmegyek helyette de mást ne várjon😊
Nekem eleve furcsa, hogy miért adna bárki nászajándékba wellness hétvégét, mikor valószínűleg úgyis elmennek nászútra, amit feltehetően előbb leszerveztek, mint tőled megkapják a wellness hétvégét. Így ha a tiédnél szerényebb helyre mennek, akkor azzal leértékeled életük egyik fontos, nagy eseményét. Ha jobb helyre mennek, akkor meg nem olyan értékes az ajándék, amit adtál, mint te gondolod. Mindenképp furcsa - pláne, ha nem egyezteted velük előre a dolgot.
"megvettem a 4 napos csidicsudi álom kirándulást,wellness,reggeli- vacsi az árban"
Hát, ízlések és pofonok, de szerintem egy 4 napos wellness iszonyú távol áll a "csidicsudi álom kirándulástól". (Pláne egy nászúttal összevetve.)
Esküvő után (nem feltétlenül rögtön, de valamikor azért) szokás elmenni nászútra valami szép helyre, hosszabb időre. Ha futja rá, akkor ez általában egzotikusabb hely, hosszabb idő, esetleg nászutas lakosztály, meg ilyenek. Ha nem futja rá, akkor csak pár nap valami szép helyen, kellemes programokkal és majd a közös élmények teszik különlegessé.
Szerintem még egy 2 napos városlátogatás is simán képes felülmúlni bármilyen wellness hétvégét, nemhogy egy komolyabb hosszabb utazás.
Viszont a nászutat általában szokás már az esküvő előtt (jóval?) megszervezni, szóval egy nászajándékba adott wellness hétvége sehogy nem a legjobb ajándék szerintem.
"A menyasszony annyira elakart ide menni, hangoztatta is mikor én jártam ott a férjemmel."
Azért az, hogy amikor te büszkélkedsz a nyaralásoddal és a másik azt mondja, "jajj, de klassz helyen jártatok, ide én is úgy elmennék" nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez az álmai uticélja, csak egyszerűen kedves veled.
Lehet, hogy tényleg szívesen elmenne, főleg ha annál többet és alaposabban is beszélgettél vele erről, mint amikor egyszer kedvesen reagált rá, hogy ti ott voltatok.
Az itt írtakból nekem nem ez jön át, de lehet, hogy ennél jobban akarna oda elmenni. De még akkor sem biztos, hogy ez minden álma, vagy hogy ettől a következő 10 utazási terve elé ugrott volna. Pláne nem az esküvő után, amivel kapcsolatban valószínűleg már leszerveztek, vagy megterveztek valamilyen nászutat.
"Úgy döntöttem megkapja és kész.
Ha valami baja lesz vele elmegyek helyette de mást ne várjon"
Ez aztán a kedves ajándékozói hozzáállás, ami a másik vágyairól szól és nem a saját egónkról...
Szerintem eleve jobb megoldás lenne, ha te mennél wellnessezni újra és nekik olyat adnál, amit ő kér/értékel - akár hasonló értékben, akár kisebb összegben, ha már sértve érzed magad.
Még inkább érdemes lehetne átbeszélned vele, hogy te ezt már megvetted, mert annyira lelkesedett korábban és csak utána szólt, hogy inkább pénzt kérne és akkor döntse el ő, hogy mennyire akar ide menni. (Ha tényleg annyira vágyna rá és esetleg még nem terveztek nászutat, akár jó kárpótlás is lehetne helyette, de mindenképp érdemesebb lenne egyeztetni róla, mint csak úgy hozzávágni, akár akarja, akár nem.)
Ha már megvetted és te nem akarnál oda újra visszamenni, akkor nincs kívánságműsor. Bár szerintem, ha annyira nem érdekel a másik véleménye, hogy egyeztess vele arról, hogy mit is kapjon, akkor eleve minek ajándékozni, miért nem csak pénzt adsz és le van tudva?
Nekem az általad írtakból nem úgy tűnik, hogy nagyon közvetlen, mély kapcsolatban állnátok, vagy bármit alaposan átbeszéltél volna vele korábban, akkor meg igazából mindegy is, hogy örül-e az ajándéknak, vagy hogyan viszonyul hozzá. Csak azt nem értem, ha ilyen felületes viszonyban vagytok, minek mész el egyáltalán az esküvőjükre és minek adsz ajándékot?
Én tavaly adtam ajándékba wellness csomagot (teljes ellátással 2 éjszakára szóló 4 csillagos wellness hotel). Egyrészt tudtam, hogy nem terveznek nászutat, mert elmegy a pénzük az esküvőre, másrészt nem akartam pénzt adni, mert ez egy olyan emlék lesz, amit nem fognak elfelejteni.
Majd visz a többi vendég pénzt, ti adjátok oda ezt a meglepetést!
Ez jó nehéz kérdés, én biztosan odaadnám az utazást ha már "beszereztem"
Te hogy döntöttél végül? Kíváncsi vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!