Miért nem értik meg a magyarok hogy Magyarországon nincs halloween hanem mindenszentek van?
Miért kell állandóan az amcsi baromságokat másolni
Ha ennyire amcsi másolósak akarunk lenni akkor tessék felvinni az alkohol korhatárt 21 évre!
53 éves vagyok és nem érdekel a Halloween, de attól más miért ne élvezhetné ?
Egy alkalommal éreztem át a hangulatát, mikor Angliában voltam a családomnál.
Azok a házak ahová csengethettek a gyerekek,fel voltak díszitve, ki voltak világítva.
És tök cukik voltak, csengettek egyfolytában, beöltözve, vidáman :)
Mondjuk hogy annyi édességgel mit csinálnak, nem tudom :)
A fiatalok meg szintén mentek jelmezekbe beöltözve bulizni.
Semmi rosszat nem látok ebben, főleg mint ahogy már nagyon sokan itt is leírták, ez az ünnep okt. 31.-én van, Mindenszentek napja nov.1., halottak napja nov. 2.
De a magyarok nagy része még mindig azt hiszi, hogy november 1. a Halottak napja...
27: Na látjátok, meg is van oldva a kérdés, hisz ki merne abba a ténybe belekötni, hogy márpedig leírta, hogy így van és kész, hát ő mondta, lehet ezzel mit kezdeni?:D
De úgy néz ki a logikáig nem jutott el és azt hiszi azért pontozzák le a Halloween-imádó tinédzserek, mert itt épp a halloween-ről van szó, és nem érti az alap problémát, de arra sem tud választ adni, hogy mit fáj neki ez az egész, hogy más mivel foglalkozik és mire költi a pénzét.....
Mert szép lassan átveszünk szokásokat Amerikától. Lehet hogy pár generáció mulva már rendesen ünnepelni fogja mindenki a Halloween-t. Szép lassan átveszük ezt a szokást.
De ez miért olyan nagy baj???
Rengeteget kaszálnak rajtatok a termelők, ez egy tény. Pont az ilyennel tudják a legjobban eladni, amibe belefektetnek 200 forintot, nektek meg odadobják 10szer annyiért.
Az ünnepek meghittségére hivatkozva.
A nemzeti ünnepeket ne soroljuk ide… minden más kb azért van, hogy Te minél többet vásárolj, ha tetszik, ha nem.
"minden más kb azért van, hogy Te minél többet vásárolj, ha tetszik, ha nem."
Nem, nem igazán. Hogy adott ünnepet egy üzlet ki tud használni, és keresni rajta, ez nem azt jelenti hogy az ünnep az üzletért lenne. Az üzlet simán csak él a lehetőséggel, ha már egyszer létezik az ünnep.
Nekem nem fáj, az egy másik tény, hogy mivel manipulálják az embereket. A Halloween az pont egy ilyen ünnep. Szerintem sokan közületek azt sem tudják mit is ünnepelnek pontosan ilyenkor, csak tökbuli megvenni a rengeteg dekorációt, mert amúgy miért ne.
(Mellékesen megjegyezném, hogy ez nem összetévesztendő a karácsonnyal és húsvéttal. Lévén, hogy mi egy keresztény ország vagyunk, nem meglepő, hogy ezt megünnepeljük.
De mondjatok már egy 30 évvel ezelőtti sztorit vagy mutassatok képet, ahol halloween-felvonulást tartottak.
Ez egy modern túlöltöztetett manipulatív ünnep, amit nemcsak meglovagolnak a cégek, hanem gerjesztenek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!