Magyarországon a felnőttek többsége miért utálja a Halloweent?
Mert a Haloween egy Amerikából átvett tradíció, ami a szellemekről, kísértetekről, és arról szól, hogy ilyesztő jelmezbe öltöznek. Ennek alapbetően Amerikában van hagyománya.
Nálunk Mindenszentek van, ami az emlékezésről és a szeretetről szól, ez is egyfajta családi ünnep.
valóban kelta hagyományból ered, de tényleg Amerika miatt lett ismert. szerintem aki utálja, az azt utálja, hogy az amerikamajmolás a divat mostanában.
az én családom sose ünnepelte a halloweent, tököt mindig faragtunk, de azt szórakozásból, dekorációnak. suliban mindig volt halloweeni buli, plusz egy alkalom, hogy jól érezzük magunkat. de a családnak mindig is a mindenszentek volt az ünnep, nem halloween
Viszonylag új módi, még szokatlan, az ő gyerekkorukban még nem volt. Lehet, hogy komolytalannak is tartják...
Kicsit olyan mint a farsang, de azt azért nem utálják, mert az az ő gyerekkorukban is volt, azt megszokták...
A felszínen az van, hogy ez számukra egy idegen ünnep, és ahogy pár előbbi kommentből is látszik, Amerika majmolását, tartalom nélküli ünnepet látnak benne - jogosan.
Ez alatt az húzódik meg, amit szintén megírtak páran, hogy számukra ez egy új ünnep, nem volt ilyen a gyerekkorukban, pedig egy időben Magyarországon is tartották.
Ha még egy szinttel mélyebbre ásunk, egyszerűen csak arról van szó, ami sok mindenre igaz: az emberek többsége beleszületik és hozzászokik egy világhoz élete első 20-30 évében, de a világ folyamatosan változik, mi viszont nem tudunk ezzel lépést tartani és többségünk beleragad abba a régi világba. "Bezzeg az én időmben", "ezek a mai fiatalok"... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!