Magyarországon a felnőttek többsége miért utálja a Halloweent?
1
Mindenszentek NEM aznap van.
Remélem, karácsonyfát sem díszítesz, mert az sem magyar turulmadár, csak átvették 150 éve a németektől ...
Ez a karácsonyhoz hasonlítás nagy marhaság.
Nem magát az ünnepet vettük át, csak egy kellékét, ami egy FA, karácsony azelőtt is volt.
A Halloween az angolszász kúltúrkör része, nem a mi ünnepünk, szerintem is majmolás.
12
"nem magát az ünnepet vettük át"
De. Amikor a magyarokra erőltették a kereszténységet az akkori vezetők. Vagy van egy határ amikortól az átvétel érvényes, utána viszont már "majmolás"?
Jaj, hagyjuk már ezt a "ráerőltette a kereszténység" témát!
Nyilván az ókori Rómában nem volt karácsony.
A Halloween egy baromság, amit azért vettünk át, mert Amerikát majmoljuk.
Nem is ünnep.
Mit ünnepelsz Halloweenkor?
14
A kereszténység ráerőltetése történelmi tény, gondolom, neked is volt történelemórád.
Értem, tehát az számít szerinted, hogy milyen régóta vették át ...
Kérdésedre válaszolva, de, ünnep .. A Mindenszentek előtti estét jelenti, és ahhoz kapcsolódan alakult ki egy szokásrendszer.
A mit ünnepelsz az szemantikai butaság.
Mondd, november 4 sem ünnep, mert mit ünnepelsz akkor?
És mondd, mint ünnepelsz mindenszentekkor? Azt, hogy meghaltak a szeretteid?
Egyébként miért fáj neked, ha van egy újabb alkalom kicsit jól érezni magukat az embereknek? Miért zavar ennyire az ártatlan szórakozás?
Két normális reakció létezik: vagy tartod, vagy nem érdekel. De a baromság, majmolás, nem is ünnep, hülyeség ... olyan nevetséges.
Nem fáj.
Azt gondolom csak, hogyha Amerikából jönne egy trend, hogy augusztus negyedikén Lós.zar fesztivál van, akkor az emberek 5 éven belül tódulnának augusztusban lós.zart venni a boltba, mert az annyira buli.
Vegyük át akkor a Santa Lucia napot Svédországból, meg a paradicsomdobálást Spanyolországból.
Meg amúgy mindent!
17
Miért ne? Semminek nem árt, hozzátesz, gazdagítja a mindennapokat.
"gazdagítja a mindennapokat."
Gazdagítja a mindennapokat, ja!
Meg gazdagít egy csomó embert, aki rásóz a népre minden gagyi cuccot, szervezhetnek az intézmények bulikat jó pénzért stb...
Üzlet ez, marketing, pénznyelő.
De legyen!
Én imádom a Halloween-t, kedvenc ünnepem.
Vicces olvasni a sok utálkozót is, akik vagy nem is tudják mit utálnak (pl amikor a vallás kategóriában olyat olvasni, hogy ez a Sátán ünnepe), vagy azért utálják, mert amerikai (pedig nem az).
A Mindenszentekkel nem ütközik. Halloween-kor a barátokkal bulizok, másnap elmegyek a temetőbe. Nem nagy ördöngösség ez.
Amúgy mondjok bárki egy magyar ünnepet ami magyar (Karácsony, Húsvét, stb nem ér) és vidám.
Sajnálom, hogy az én életemből gyerekként kimaradt a csoki kéregetés, de mivel az egyetemet már angolszász területen tervezem elvégezni, ott majd bepótlok mindent.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!