Miért 27-én lesz a tüzijáték?
Direkt csinálod, mondjuk ez a táblákat kirakni rész már saját logikád szintjén is aláment. Elmész pestig és látod pesten ott tábla hogy elmarad akkor nyugodt lenne a lelked?
Érdekes rajtad kívül mindenkihez eljutott jóformán a hír, és még 0-24 neten sem kellett hozzá lógni. Meg amúgy is, ha az ebmer ilyesmire készül legalább indulás előtt ellenőrzi a dolgokat, ha nem, hát a saját hülyesége, nem hibás senki más.
Szerintem azért van menstruációs görcse, mert szállást foglalt potyára. Amúgy mi voltunk Pesten nem ezzel a célzattal, de tegnap a hely hiány végett majdnem egymásnak mentek az emberek az IC-n. Az egyik öregasszonynak pl az volt a baja, hogy nálunk volt a 4 éves gyerek, akinek kötelező a helyjegy, meg is vettük, de 10 percig a párom ölében ült... És kiakadt azon, hogy az a hely még szabad lenne, én meg megmondtam, hogy nem! És hogy a férjével így hogy üljenek egymás mellé. Még abban is partner lettem volna, hogy átüljünk, ahol ők voltak, de egy apuka a gyerekével oda kapott jegyet. Tovább hisztizett és elmagyaráztam az 1 bites, csökevényes fejének, hogyha annyira nem mindegy hol ül, pláne hogy nyugdíjas, akkor vegyen helyjegyet egy héttel korábban, és kérje két egymás melletti helyre. Ha 3 főre vettem helyjegyet, akkor három helyet foglalunk el. Egyébként, ha már utazás a MÁVot sem értem, ha megtelt egy vonat, miért engednek fel mindenkit. Persze az ellenőr örül, mert a vonaton kiadott helyjegy 1000, amiből 25%ot ő kap. Bár ki tudja, lehet már több, mint 1000.
Ettől függetlenül kérdező, ha utaztál, ha nem, ilyen mértékű rongy rázásra nincs szükség. Az államalapítás, amit mindenki díszesen ismer valójában megtévesztés. Az államalapítás vérengző, pszichopata módon valósult meg, lásd pogányok tűzzel, vassal irtása. Az ókori görög mitológiához képest lemaradt kultúra jelképezett akkor minket, lásd Antigoné története, aki kiharcolta, hogy testvérét temessék el. Dicső Szent István mit tett? Felnégyelte a rokont és kitűzte a vár falára. És ha ez még nem elég, elhunyt fia után annyira nem bízott a saját hazájában élő emberekben, hogy a következő uralkodó utána, már nem magyar uralkodó volt.
Kérdező! Az lenne a kérdésem, hogy te ezt komolyan ünnepelni akarod? Komolyan egy ilyen vérengzésre elfogadod, hogy forintok milliói kerüljenek kidobásra? Hány ember éhezik? Hol tart az egészségügyi rendszer, hol tart az emberek bére. Ezek sokkal fajsúlyosabb kérdések. Ha magadba szállnál és lennél szíves elgondolkodni, vagy nem csak magyar történelem könyvet olvasni, habár nálunk még volt írva a pogány irtás és Koppány sztorija, ma már lehet nincs. Ha meg van, akkor nem tudom, hogy ember ezzel, hogy tud megbékülni. Hiszen valahol háború van, emberek irtják egymást, ezt nem fogadják el, de azt meg kell, hogy jó 1000 éve ki tudja mennyi pogány meghalt, mert nem akarta ezt? Nyilván a fejlődés és erő kell, de nem úgy, hogy megölünk mást. Az az állat világra jellemző. Lehet, akik akkor éltek és gondolkodni mertek, nem biztos, hogy jó ötletnek tartották azt, ami van, ennek apropóján kiírtották őket, de akkor az a kérdésem, hogy 1000 évvel később egy elvileg civilizált, fejlődő világban, ez hogy fordulhat elő? A válasz pedig pofon egyszerű, az emberi fajt többfelé kell osztani elsődlegesen most két irányba. Vannak, akik állatok, és vannak azok, akik tényleg emberek. Hogy te hova tartozol kérdező, gondold végig magad.
35
Majdnem mindennel egyetértek. Kivéve az állatokkal kapcsolatos részt.
Gondolom nem vagy nagy allatbarat, különben nem írnál ilyeneket. Az állatok nem gonoszak. Nem ölnek kedvtelésből mint az ember. Ha csak állatok élnének a földön nem lenne környezetszennyezés, nem fullanoznank a városokban..es lehetne még sorolni.
Kicsit te is állj távolabb a gyűlöletedtől és nyisd ki j9bban a szemed.
Minden másban egyetértek.
Kérdező:
ha a gyakorit megtalalod, akkor internetezel. Minden hirportalon olvasható volt már reggel, hogy délben dontentenek meg lesz-e tartva a tűzijáték. Nem az ünnepség, a tűzijáték (esetleg a szabadtéri programok). Mar reggel.
Egyébként meg, mivel itt van és mondták is, valószínűleg el fogják lőni őket hétvégén.
Remelem magukat is felrobbantják.
Az emberek azt se tudják mi lesz velük, mindenki spórolni kezdett, a forintunk a fizetesunk lassan semmire nem elég. Környezetszennyező, de van mit ünnepelni mi? fel óra alatt ellőni pár milliót, milliárdot, hogy aztán másnap mindenki rajojjon, hogy nem oldódott meg a rezsi problémája és a gyereknek se lesz új cipője..
Kenyeret és cirkuszt.
Ja nem. Csak cirkuszt.
36. Az idén én sem tartom helyesnek, hogy minden idők legnagyobb magyar tűzijátéka. De a légi parádé is felesleges stb.
Korábban volt az a duma, hogy mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni belőle. Orbánék vettek iszonyú mennyiséget, semmit nem lehet vele kezdeni. Az is pazarlás.
De! Általában a turistaforgalom nagymértékben megnő. A külföldiek nagyon sokat költenek ezen a hátvégén. Fokozottan igaz volt az akkor, amikor nagyjából egyidőben volt a F1 is. Szerintem akkor kijött nullszaldósra. Ha nem is azon a néhány napon, de az érdeklődés emelésével hosszabb távon.
"Hozzánk nem jutott el a hír és akiket megkérdeztünk, azokhoz sem, hiába írjátok"
Burokban éltek?
A vízcsapból is az folyt, hogy nem lesz tűzijáték!
Fel fogják. Sokan így vannak vele.
Igazából az lett volna jó, ha meg sem veszik, hanem másba teszik azt a pénzt. Foleg most, amikor sok ember megélhetése került veszélybe. Háború, aszály, brutalis élelmiszer és rezsi árak, benzinhiany..
De bőven lehetne sorolni honnan hiányzik. Ráadásul nagyon környezetszennyező és rengeteg állat pusztul el amiatt a fel óra miatt, mert mi az eget bamuljuk.
Az embereket jól lehet manipulálni. Ma tűzijátékot néz, holnap meg a fejét fogja miből fog fűteni télen, és mit adjon enni a gyereknek hónap végén, miből vegye meg a téli cipőjét a suliba.
De persze sokan csak akkor kapcsolnak, amikor már baj van. Amíg nem érzik a saját bőrükön, addig azt lehet tenni velük, amit akarnak. Aztán egyszer csak hopp meg kopp. És jön a sírás- rívás. Kapkodás. Lemondás. Letargia. Meg a hús helyett löncskonzerv.
A gazdagokat nem érinti, vagy ahol több kereső is van egy háztartásban ott esetleg bosszankodnak, max nincs minden hónapban új ruha.
De jó sokan vannak, akiket igen.
Meg fog még sok mindenkit. Csak még nem érzik.
Bar azt mondják, mindenhez hozzá lehet szokni ha elég soká tart. És nem úgy néz mi, hogy rendeződik a helyzet , sőt. Gondolom mindenki olvas híreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!