Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Miért kritizál valaki úgy...

Miért kritizál valaki úgy olyanokat, akik tartanak egy bizonyos ünnepet, hogy közben ő is élvezi a "plusz 1 nap pihi"-t?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__punkosd__10382579-mi..

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__punkosd__10516212-sz..

Főleg a keresztény (eredetű) ünnepekre jellemző ez nálunk (például pünkösd, nagypéntek, nagyszombat, az elvetemültebbek a húsvéttal is), de előfordul más jellegű ünnepekkel is (például máj. 1.). Szerintem ők lennének a legjobban felháborodva, ha bejelentenék, hogy "No, akkor emberek! Munkára, iskolába mindenki!". Nem tudom miért kell azokat kritizálni, akik például vallásosak és ünneplik (ami az ország nagyobb részét azért érinti), ha már a plusz egy-két nap pihizés kell nekik... Ott van a kedvenc Pottyondy Edinánk, hivatásos becsületsértőnk, vallásgyalázónk és hagyománygyalázónk is, aki volt kedves a világon százalékarányban a legnagyobb vallás, legnagyobb ünnepeit (felekezettől függetlenül) porig gyalázni. Ezek az emberek ilyen büszke valláskritikusok lennének egy klerikálisabb, teokratikusabb országban is, például radikálisabb, szunnita muszlimok előtt is?? Csak szerintem nevetségesek és gyerekesek az ilyen emberek??

2021. ápr. 19. 23:33
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:

A péntek is foglalt. Az a muszlimok ünnepe. ;-)

Az pedig felháborító, hogy Magyarországon egyértelműen a legmeghatározóbb, a Földön pedig a százalékarányosan és népességileg a legnagyobb vallást ilyen hasonlatokkal illeted. Ha te nem hiszel, ne higgy, nekem is vannak nem hívő ismerőseim, de ne alázd már meg mások hitét, mert az utálom! Ahhoz nincs jogod! Utálom a vallásellenességet. Nem értem miért jelent az másoknak fontos elfoglaltságot, hogy más hitét gyalázzák.

2021. máj. 24. 16:17
 52/58 anonim ***** válasza:
De most miért? Miért jogosabb a te hited, mint az enyém? Csak azért, mert ti többen vagytok?
2021. máj. 24. 16:21
 53/58 A kérdező kommentje:
Ilyen vallás nem létezik. Nem bejegyzett egyház, nincs szentkönyve, nincs prófétája, nincs semmi bizonyíték annak a valakinek a létezésére (mint mondjuk a keresztényeknél Jézus, a muszlimoknál Mohamed stb.), szóval maximum egy szekta lehetne. Másrészt pedig igen, mi vagyunk a többség, ezért a mi vallásunk irányít. Menj oda, ahol ez a többségi vallás (nincs ilyen), oszt akkor majd ti is lesztek képviselve.
2021. máj. 24. 16:31
 54/58 A kérdező kommentje:
Nehogy már a farok csóválja a kutyát!
2021. máj. 24. 16:32
 55/58 anonim ***** válasza:
Szóval te most a kereszténység nevében elüldöznél engem a hazámból, csak mert a pasztafariánusok egyházát Magyarországon még nem jegyezték be egyházként?
2021. máj. 24. 16:45
 56/58 A kérdező kommentje:
Pontosan! Nem a farok csóválja a kutyát. Vagy elfogadod, hogy itt az emberek többsége keresztény, vagy elmész oda, ahol ez a fővallás (nincs ilyen), vagy történelmet írsz és megtéríted az emberek többségét, beleépíted a kultúrába és megvárod, hogy ennek nagyobb hatása legyen a nemzet hagyományaira (erre is 0% esély van). Szóval, marad az első lehetőség.
2021. máj. 24. 17:00
 57/58 anonim ***** válasza:
Vagyis a többség dönt? Akkor viszont el kéne törölni a keresztény ünnepeket kicsiny hazánkban, mert a 2011-es népszámláláskor csupán 3 871 922 fő vallotta magát katolikusnak.
2021. máj. 24. 17:33
 58/58 A kérdező kommentje:
Mi?? Gondolkozz, mielőtt hülyeségeket írsz! Olyan, mintha azt mondanád, hogy nem léteznek madarak, mert nem létezik főnix. Szeretném figyelmedbe ajánlani, hogy a protestánsok (reformátusok, evangélikusok stb.), a római katolikusok, a görög katolikusok és az ortodoxok is mind keresztények és ezek az ünnepek mindannyiuknak nagyon központi szerepet töltenek be. Így viszont már jóval többen vannak... Még mindig a kereszténység a többség és örökké az is marad, mert az államalapítás óta keresztények vagyunk.
2021. máj. 24. 18:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!