Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Miért kritizál valaki úgy...

Miért kritizál valaki úgy olyanokat, akik tartanak egy bizonyos ünnepet, hogy közben ő is élvezi a "plusz 1 nap pihi"-t?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__punkosd__10382579-mi..

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__punkosd__10516212-sz..

Főleg a keresztény (eredetű) ünnepekre jellemző ez nálunk (például pünkösd, nagypéntek, nagyszombat, az elvetemültebbek a húsvéttal is), de előfordul más jellegű ünnepekkel is (például máj. 1.). Szerintem ők lennének a legjobban felháborodva, ha bejelentenék, hogy "No, akkor emberek! Munkára, iskolába mindenki!". Nem tudom miért kell azokat kritizálni, akik például vallásosak és ünneplik (ami az ország nagyobb részét azért érinti), ha már a plusz egy-két nap pihizés kell nekik... Ott van a kedvenc Pottyondy Edinánk, hivatásos becsületsértőnk, vallásgyalázónk és hagyománygyalázónk is, aki volt kedves a világon százalékarányban a legnagyobb vallás, legnagyobb ünnepeit (felekezettől függetlenül) porig gyalázni. Ezek az emberek ilyen büszke valláskritikusok lennének egy klerikálisabb, teokratikusabb országban is, például radikálisabb, szunnita muszlimok előtt is?? Csak szerintem nevetségesek és gyerekesek az ilyen emberek??

2021. ápr. 19. 23:33
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:
Amúgy sok ateista is ünnepli, világi ünnepként, hiszen ez része a magyar kultúrának is, nem csak a vallásoknak.
2021. ápr. 21. 10:18
 32/58 molnarmarcell21 ***** válasza:
66%

Neked válaszoltam több bekezdéses válaszokban, inkább te nem olvasod el őket.

Nekem válaszolsz, csak nem arra, amiket írtam. Így nincs semmi értelme.

2021. ápr. 21. 10:37
 33/58 A kérdező kommentje:
Idéztem is, hogy mely részre válaszolok, mondom, nem olvastad el!
2021. ápr. 21. 11:28
 34/58 anonim ***** válasza:
62%

28-as voltam

te kérdezted, hogy miért kritizálja, aki élvezi azt az 1 nap pihit, erre reagáltam azzal, hogy nem mindenki pihen, nem tudhatod.

2021. ápr. 21. 18:42
 35/58 anonim ***** válasza:
76%

"Egyébként a magyarság, jóval több mint a fele keresztény, szóval ebben is tévedtél."

Legfeljebb papíron azok, de az nem azt jelenti, hogy mindenki vallásos is a valóságban. A mi családunkban is meg vagyunk keresztelve, szóval papíron keresztények vagyunk, de a valóságban mindenki ateista. :D Az ismerősi körömben gyakorlatilag egyetlen olyan keresztény ember sem él, aki ténylegesen kereszténynek vallaná magát és gyakorolná a vallását. Aki egyáltalán meg van keresztelve az ismerőseim között, az pont olyan, mint én, hogy papíron vallásos, valóságban meg tesz az egészre, soha életében nem járt templomban, nem imádkozik, nem hisz Istenben, stb. Szóval igen erősen kétlem, hogy az emberek több mint fele keresztény lenne. Azért legalább 1 ilyen embert ismernem kellene, ha valójában ilyen sokan lennétek, nem gondolod? :P

2021. ápr. 21. 19:52
 36/58 A kérdező kommentje:

Te egy ilyen családban élsz, akkor miért is kellene ismerned?? Én meg pont egy olyan környezetben élek, ahol mindenki vallásos, ha nem is mélyen, de legalább az ünnepekkor mindenki elmegy templomba, mindenki imádkozik stb. Cáfolja az állításod, hogy bevalláson alapult, szinte az összes adat és nem egyházi íratok tanulmányozásával, illetve több olyan egyház is van, ahol abszolút nincs keresztség (pl. iszlám és judaizmus) és azokat is megjelenítették a diagramokon és a tanulmányokban. Ha ez nem így van forrásokkal támaszd alá, ugyanis a legcsekélyebbre becslő tanulmányok is, 50% főlé becsülik a vallási megoszlást! Az országról ennek tudatában pedig lazán el lehet mondani hogy keresztény, ráadásul annak tudatában, hogy a 2011-ben megkérdezettek, csupán 18%-a vallotta magát felekezeten kívülinek, ami még nem azt jelenti feltétlenül, hogy ateista, hanem lehet akár egyházon kívüli keresztény vagy olyan nem vallásos személy, aki kulturálisan keresztény (tartja a keresztény ünnepeket, a vasárnapot, ismeri a Bibliát részletesen, az alapvető teológiával tisztában van stb.), az itt jelenlévő egyházellenesek száma (szerencsére), ennek a még kisebb töredéke, zsidó csupán 0,1% volt és a megkérdezettek több mint a 3/4-e nem válaszolt.

"28-as voltam

te kérdezted, hogy miért kritizálja, aki élvezi azt az 1 nap pihit, erre reagáltam azzal, hogy nem mindenki pihen, nem tudhatod."

Ha megkérdeznél valakit közülük, szinte mind azt felelné, hogy otthon lopja a napot. Nagyon kevés az "olyan elkötelezett egyházgyűlölő", akiben tényleg van akkora ellenszenv, hogy nem használja ki, azokat a napokat, amiket az egyház adott neki (bár akkor már mehetnének karácsonykor is, elvégre az is keresztény ünnep).

2021. ápr. 21. 21:15
 37/58 anonim ***** válasza:
Kérdező, linkeld már be azokat a statisztikákat, amiker hivatkozol.
2021. ápr. 21. 21:28
 38/58 A kérdező kommentje:
Ez a 2011-es kutatás, van ennél újabb is, de azok mind hasonló eredményt, vagy neked még kevésbé kedvező eredményt mutatnak. Jelenleg a Wikipédián is ez érhető el.
2021. ápr. 21. 21:41
 39/58 anonim ***** válasza:
78%

"Ha megkérdeznél valakit közülük, szinte mind azt felelné, hogy otthon lopja a napot. Nagyon kevés az "olyan elkötelezett egyházgyűlölő", akiben tényleg van akkora ellenszenv, hogy nem használja ki, azokat a napokat, amiket az egyház adott neki"

De azt magyarázd már meg, hogy aki nem akarja otthon lopni a napot, az mit csináljon, ha zárva a munkahelye? Nem fair felróni valakinek, hogy kihasznál egy szabadnapot, ha egyszer nincs más választása.

2021. ápr. 22. 00:36
 40/58 A kérdező kommentje:
A legtöbb még örül is neki hogy lophatja a napot, miközben, otthonról, a kényelmes fotelkéjében tapossa meg a pünkösdöt ünneplőket. Ehhez r*hadtul nincs joga! Ha nem akar, ne ünnepeljen, de azokat miért kell abajgatni, akik ünneplik?? Ha másnak születésnapja van, de neki nem, akkor is reklamál, hogy egy másik család miért ünnepli?? Vagy ha egy muszlim nem húsvétot, hanem a ramadán kezdetét tartja a szabadnapokon, akkor is reklamál??
2021. ápr. 22. 09:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!