Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Miért kritizál valaki úgy...

Miért kritizál valaki úgy olyanokat, akik tartanak egy bizonyos ünnepet, hogy közben ő is élvezi a "plusz 1 nap pihi"-t?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__punkosd__10382579-mi..

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__punkosd__10516212-sz..

Főleg a keresztény (eredetű) ünnepekre jellemző ez nálunk (például pünkösd, nagypéntek, nagyszombat, az elvetemültebbek a húsvéttal is), de előfordul más jellegű ünnepekkel is (például máj. 1.). Szerintem ők lennének a legjobban felháborodva, ha bejelentenék, hogy "No, akkor emberek! Munkára, iskolába mindenki!". Nem tudom miért kell azokat kritizálni, akik például vallásosak és ünneplik (ami az ország nagyobb részét azért érinti), ha már a plusz egy-két nap pihizés kell nekik... Ott van a kedvenc Pottyondy Edinánk, hivatásos becsületsértőnk, vallásgyalázónk és hagyománygyalázónk is, aki volt kedves a világon százalékarányban a legnagyobb vallás, legnagyobb ünnepeit (felekezettől függetlenül) porig gyalázni. Ezek az emberek ilyen büszke valláskritikusok lennének egy klerikálisabb, teokratikusabb országban is, például radikálisabb, szunnita muszlimok előtt is?? Csak szerintem nevetségesek és gyerekesek az ilyen emberek??

2021. ápr. 19. 23:33
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
74%

"Amúgy a demokrácia miért is jó??"

Ja hogy bevallottan hülye vagy, oké, akkor égesd magadat itt tovább nyilvánosan. És közben alázkodjál térden állva a tündérkék meg a Törpapa előtt.

A húsvéti nyusziban is hiszel egyébként, meg a Harry Potterben? Vagy kiválasztottál a sok közül egy mesekönyvet, és az oké, de a többi nem? :D

2021. ápr. 20. 16:42
 22/58 A kérdező kommentje:
De gyalázod meg magad nyilvánosan, én akár a teljes nevem arccal is felvállalnám, ha ezt te is megtennéd, de nem teszem, mert tudom, hogy annyi gerinced nincs, hogy erre nem fog sor kerülni. Amúgy tudod mennyire nevetséges, ha valaki mondatokra reagál?? Jó hogy nem mindjárt szavakra... Normális vitapartner egybefüggő bekezdésekre reagál, mert abban van minden leírva minden, a legrészletesebben. A kérdés még mindig aktuális. A válasz szerintem az lesz, hogy nem tudod megindokolni. Ami a hitem illeti: Neked is fennáll még a kérdés, ilyen bátor valláskritikus, vallásgyalázó lennél egy szunnita, radikális muszlimmal szemben is??
2021. ápr. 20. 17:07
 23/58 A kérdező kommentje:
A hitemről pedig meg vagyok győződve, mert különben nem hinnék benne.
2021. ápr. 20. 17:07
 24/58 anonim ***** válasza:
83%
Ok te tartod az ünnepeket ezzel nincs is probléma mert úgy van jelentősége de menj már ki az utcára és kérdezd meg az embereket hogy mit ünneplünk pontosan pünkösdkor vagy nagypénteken vagy mondjuk május elsején a nagy részük nem fogja tudni azonkívül munkaadói oldalról se túl jó minden kiadás ugyan az de nulla termelés valahogy a másik embert is nézni kell akinek minden ünnep bevételt vesz ki a zsebéből valamint nem minden ünnep igényelne munkaszünetet pl a nagypéntek miért igényel ? Nem tudsz a munkahelyeden önmegtartóztatást csinálni ? Vagy este lefekvés előtt bűnbánatot ? Még a keresztény kultúrkör szerint sincs semmi ünnepi a nagypéntekben miért kell ünnepelni ? És bár a mondanomhoz szervesen nem tartozik hozzá csak megjegyzés jobb oldali fidesz szavazó vagyok de Potyondi kifejezetten vicces és értelmes kritikát fogalmaz meg a témákról de ez persze teljesen szubjektív
2021. ápr. 20. 17:17
 25/58 A kérdező kommentje:

Terminátor... XD Mondhatnám, hogy majd ha megtanulsz érthetően írni, akkor elolvasom, de valahogy csak kibogarásztam a mondandódat. Én meg nem vagyok se "jobb oldali", vagyis jobboldali, se FIDESZ-szavazó, se modern liberális, se ellenzéki szavazó. Na ilyenkor mi van?? Nem szeretem általában a bűnözőket, sem a hazaárulókat, magyarán szólva semelyik oldalt, harmadikutas vagyok.Ez a Pottyondy pedig egy gerinctelen becsületsértő, aki nem kritikát fogalmazott meg, hanem gyalázkodott.

Az hogy sok magyar ember, sajnos műveletlen, nem jelenti azt hogy sok másik is az. A műveletlenség pedig nem dicséretet érdemlő tulajdonság. A munkaadók pedig nem érdekelnek, igazán "szenvedhetnek" egy kicsit ők is (hogy meg ne sajnáljam őket), ha már az egyetlen céljuk, hogy mindig és mindig a munkavállalókból, a dolgozókból húzzanak hasznot (részben a zsarnok, kizsákmányoló gazdaság elleni lázadás egyik napja máj. 1.). Egyébként egyetlen komolyabb cég sem ment még csődbe néhány szabadnap miatt. Máj. 1. például az ilyen rendszerek ellen való lázadás egyik napja, amikor például kiharcoltuk a hétvégéket. Azokat is beszüntetnéd, mert leterheli a munkáltatókat??

A nagypéntek nem ünnep, hanem gyásznap, amikor kizárólag a gyásszal szabad törődni. Ez így volt régen a parasztoknál is (többek között az ő ünnepük is máj. 1.), nem csináltak semmit, maximum megetették az állatokat és az egész nap a gyászé, a bűnbánaté, az emlékezésé és a böjté volt. Ez a legszomorúbb nap az évben a magyar hagyományok és a kereszténység szerint is.

2021. ápr. 20. 17:47
 26/58 anonim ***** válasza:
77%
Te ilyen habzó szájú valláskárosult vagy, kérdező? Ez annyira beteges...
2021. ápr. 21. 02:08
 27/58 molnarmarcell21 ***** válasza:
77%
Te tényleg meg sem hallod, amiket írok :D
2021. ápr. 21. 06:18
 28/58 anonim ***** válasza:

1. én nem ünneplem, ugyanúgy dolgozom

2. milliószor leírtuk már az ilyen "ateista miért fogadja el a szabadnapot" rinyánál, hogy mi a tökömet csináljon az az ateista, aki nem akarná ünnepelni? nyissa ki erővel a bezárt munkahelyét, és csakazértis menjen be dolgozni? úgyis járna neki egy szabadnap, amiért neked is jár a bolond ünnepeidre, miért ne kapná meg ugyanakkor?

3. ezt a Pottyondit még a liberálisok is csak azért nézik, mert a Puzsér nője, nem tudom, te minek gyötröd magad vele.

2021. ápr. 21. 07:47
 29/58 A kérdező kommentje:

1. Attól hogy te nem ünnepled, még más ünnepelheti, mert eléggé nagy ünnep sokak számára.

2. A kérdés nem az ateisták ellen irányult, hanem az olyan egyházellenesek ellen, akik az mellett, hogy otthon ülnek, az interneten azon kárognak, hogy miért ünnep és taposnak egyet azokon, akik ünneplik.

"Te ilyen habzó szájú valláskárosult vagy, kérdező? Ez annyira beteges..."

Nem, nem vagyok nagyon mélyen vallásos, de mélyen felháborít, ha valaki úgy gúnyolódik rajtam, hogy közben saját maga is csak lazsál és szerintem felháborodna, ha beterelnék dolgozni.

2021. ápr. 21. 10:15
 30/58 A kérdező kommentje:

"Te tényleg meg sem hallod, amiket írok :D"

Neked válaszoltam több bekezdéses válaszokban, inkább te nem olvasod el őket.

2021. ápr. 21. 10:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!