Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Miért kritizál valaki úgy...

Miért kritizál valaki úgy olyanokat, akik tartanak egy bizonyos ünnepet, hogy közben ő is élvezi a "plusz 1 nap pihi"-t?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__punkosd__10382579-mi..

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__punkosd__10516212-sz..

Főleg a keresztény (eredetű) ünnepekre jellemző ez nálunk (például pünkösd, nagypéntek, nagyszombat, az elvetemültebbek a húsvéttal is), de előfordul más jellegű ünnepekkel is (például máj. 1.). Szerintem ők lennének a legjobban felháborodva, ha bejelentenék, hogy "No, akkor emberek! Munkára, iskolába mindenki!". Nem tudom miért kell azokat kritizálni, akik például vallásosak és ünneplik (ami az ország nagyobb részét azért érinti), ha már a plusz egy-két nap pihizés kell nekik... Ott van a kedvenc Pottyondy Edinánk, hivatásos becsületsértőnk, vallásgyalázónk és hagyománygyalázónk is, aki volt kedves a világon százalékarányban a legnagyobb vallás, legnagyobb ünnepeit (felekezettől függetlenül) porig gyalázni. Ezek az emberek ilyen büszke valláskritikusok lennének egy klerikálisabb, teokratikusabb országban is, például radikálisabb, szunnita muszlimok előtt is?? Csak szerintem nevetségesek és gyerekesek az ilyen emberek??

2021. ápr. 19. 23:33
1 2 3 4 5 6
 11/58 A kérdező kommentje:

"A pihenés nem egyenlő azzal, hogy közben elhiszel egy csomó elmebeteg mesét a nemlétező Istenkéről.

Ti vagytok a nevetségesek az idióta angyalkás-krampuszos, zombijézuskás beteg mesekönyvetekkel, amiről azt hallucináljátok h az a valóság. Fel kéne nőni végre."

Köszi, vallásszabadság van és neked egyáltalán nincs jogod megmondani, katasztrofális helyesírással, hogy ÉN miben higgyek és mit ünnepeljek, illetve milyen hagyományokat kövessek. A hozzászólásod pedig eléggé sokat elárul rólad. Köszi! :-)

2021. ápr. 20. 11:34
 12/58 molnarmarcell21 ***** válasza:
83%

Veled teljesen értelmetlen vitatkozni, meg sem hallod, amit írok.

Zárjuk rövidre: mely pünkösdi, ma is élő szokás van annyira elterjedve, amit az országban tömegek végeznek, hogy indokolja a szabadnapot?

2021. ápr. 20. 12:17
 13/58 A kérdező kommentje:

Az egész hasonló, mint a karácsony. A családok összegyűlnek, közösen töltik ezt a fontos ünnepet. Van kicsike ajándékozás, a rég nem látott rokonoktól, de nem olyan nagy ajándékok mint húsvétkor, karácsonykor vagy születésnapkor, hanem kb. mint névnapkor. Ekkor van a nyárköszöntés és a tavaszbúcsúztatás a magyar hagyományokban, sok hagyomány kötődik ehhez a naphoz. A kérdést pedig MUSZÁJ keresztény szemmel nézni, mert még azok szerint a felmérések szerint is a kereszténység tömöríti magába a legtöbb embert Magyarországon, amelyek a legcsekélyebb felmérési adatokat közölték, arról nem is beszélve, hogy ez egy keresztény kultúrájú ország is, ami még a nem vallásosakra is vonatkozik, mivel akkor valószínűleg ők például nem ünnepelnének keresztény eredetű ünnepeket, szóval ez is kapott világi töltetet is, mint egy másik családi ünnep. AZ ÖSSZES FELMÉRÉS szerint a keresztények aránya a lakosság fele és háromnegyede között van valahol, szerintem ez eléggé nagy embertömeg, még akkor is ha azt nem vesszük figyelembe, hogy a keresztény egyházak tömörítik magukba a legtöbb embert a világban, mint számadatilag, mind százalékarányban, illetve ha az nem vesszük figyelembe, hogy sok másik vallásnak is esik ezekre a napokra ünnepe, például az iszlámnak, a judaizmusnak és az újpogányságnak is.

Hogy vegyelek úgy komolyan, hogy gondolom neked is jól jön a pihikélés és a későig alukálás?? Egyszerűen nem tudlak. Egyébként végig a te irományodra válaszoltam, szóval ne mondd, hogy nem hallgatlak meg!

2021. ápr. 20. 13:19
 14/58 molnarmarcell21 ***** válasza:
82%

Nem nem hallgatsz meg, hanem nem hallod meg, amit írok, nem érted, ez már a legelső válaszodból kiderült.

Én az elmúlt negyven évem során egyszer sem láttam vagy hallottam olyat, hogy család összegyűlt volna pünkösdöt ülni. Nem láttam erről cikkeket, videókat, filmeket. Ez ugyan csak benyomás, de kétlem, hogy maréknyi vallásos család kivételével ez általános lenne, különben tudnék róla, hiszen a húsvétot vagy karácsonyt rendszeresen megemlítik az emberek és a média.

A komatálas és egyéb pünkösdi szokások már régen kikoptak, egyszerűen nem látom a létjogosultságát, hogy országos szabadnap legyen. Nincs már sem királyválasztás, sem pünkösdölés. Májusfa néha előfordul, pedig azt pont megveti az egyház :D

2021. ápr. 20. 14:33
 15/58 A kérdező kommentje:

Komatál nem pünkösdkor, hanem fehérvasárnap van, húsvét nyolcadának utolsó napján, szóval enyhén szólva elnézted. Az emberek megemlítik, a független, valódi, konzervatív média is megemlíti, viszont a modern liberálisok által pénzelt Retek Klub még a húsvétot sem ünnepli, karácsonykor pedig "Boldog téli ünnepeket!" kívánnak, egy olyan országban, ahol része a kultúrának és a vallásnak a karácsony. A májusfát nem ellenzi az egyház, nem tudom honnan vetted, a protestáns közösségekben még állítanak is májusfát.

A kereszténységet, a történelmi államvallást, meg nehogy már kisebbségként kezeld egy keresztény kultúrájú országban! A legtöbb helyen megülik a pünkösdöt. Például az én családom és az összes ember akit ismerünk tartja az ünnepet. A húsvétot is beszüntetnéd?? Szabad megkérdeznem mit akarsz helyette?? Halloweent vagy valami hasonló a nyugati tőke által ajnározott, a magyar kultúrától távol álló valamit?? Vagy semmit?? Az a legjobb... Lazsálsz, közben meg azokat kritizálod azokat, akiknek ez valóbban jelent valamit. Tudod mit ünneplünk pünkösdkor?? Tudod mekkora ünnep ez a világ legnagyobb része és legnagyobb kulturális régiója számára?? Vagy azt már nem tudod (pedig az alapműveltség része)?? A ramadánt is ilyen büszke vallás és hagyománykritikával illetnéd, néhány muszlim szunnita előtt?? Vagy ott meg se mernél szólalni??

2021. ápr. 20. 15:15
 16/58 A kérdező kommentje:
NEKED nincs jogod megmondani, hogy MÁS, mit, hogy ünnepelhet. Tudod, ebben az országban van vagy 9,773 millió magyar és akkor még másokról nem beszéltünk, rajtad kívül, akik közül eléggé sokaknak jelent valamit ez az ünnep, akár vallásilag, akár hagyományilag, akár kulturálisan, akár világilag. Te nyugodtan dolgozz (De akkor tényleg dolgozz és ne úgy irkálj, hogy aznap 10-kor kelsz és otthon fekszel végig az ágyban!!!), de NEKED, TŐLEM nincs jogod elvenni ezt az ünnepet.
2021. ápr. 20. 15:20
 17/58 anonim ***** válasza:
63%

Csendben, a négy fal között ünnepeld meg a fogyatékos hiszékenységedet, ha már sikerült ostobának maradnod és iskola mellé járni. Ne akarjál itt nekem Fogyatékos Mesehívő Büszkeség Napját tartani, magadat járatod le vele, hogy milyen hullaostoba vagy.

Az állam és az egyház különválasztása alapelv a demokráciákban.

2021. ápr. 20. 16:08
 18/58 anonim válasza:
100%
Szerintem még békén kéne hagyni egymàst. A keresztény ünnepek jócskán pogány eredetűk-niceai zsinat-. A darwinistàknak meg annyit jelent, hogy nem okos elmélet, amit hetente vàltoztatni kell.
2021. ápr. 20. 16:10
 19/58 A kérdező kommentje:

"Csendben, a négy fal között ünnepeld meg a fogyatékos hiszékenységedet, ha már sikerült ostobának maradnod és iskola mellé járni. Ne akarjál itt nekem Fogyatékos Mesehívő Büszkeség Napját tartani, magadat járatod le vele, hogy milyen hullaostoba vagy.

Az állam és az egyház különválasztása alapelv a demokráciákban."

Kedves fogyatékos!

Tanulj meg helyesen írni, mert látod én ilyen ostoba, idióta, barom állat vagyok, de azért ehhez a kevéske is semmihez értek... Mivel én az iskola mellé jártam, ezért azt is megtanultam, hogy mit ünneplünk pünkösdkor. Mivel én ugye az iskola mellé jártam, ezért azt is tudom, hogy hülyeség amiket írtál. Mivel én ugye ostoba maradtam, ezért azt is tudom, hogy az oktatás szerencsére független és hittudományt/hittant/teológiát is tanítanak, szóval inkább lehet hogy rád igazak azok, amiket nekem írtál. Amúgy honnan a fenéből vetted, hogy a demokráciának mi az alapja?? És amúgy egyáltalán miért is jó a demokrácia?? Léteznek teokratikus demokráciák is. Amúgy a monarchia eleve egy vallásos államforma, szóval akkor a monarchista államok nem demokratikusak?? Nagy-Britannia sem az?? Vagy az ateista, materialista országok feltétlen demokratikusak?? A sztálinista-maoista berendezkedés demokratikus?? Jókora baromságot írtál... Amúgy a demokrácia miért is jó?? Soha nem létezett még igazi demokrácia sehol, ez egy oltári nagy utópia. Ha lehetne választani a jelenlegi magyar vagy általában európai/amerikai demokrácia és egy megbízható, becsületes, jóléti, szociális, hagyományokhoz hű autokrácia között, akkor köszi, de én az utóbbit választanám... Mitől lesz jobb, ha 4 évente karcolhatsz egy X-et, amivel semmit nem változtatsz meg, egy fecnire, hogy aztán valaki, akinek nem is ismered a gondolatait képviseljen "téged" (vagy a saját bukszáját). Egyébként az államnak és a vallásnak semmi köze ahhoz, hogy milyen szabadnapok vannak. A karácsonyt is megszüntetnéd?? Elvégre az is keresztény ünnep...

2021. ápr. 20. 16:35
 20/58 A kérdező kommentje:

"Szerintem még békén kéne hagyni egymàst. A keresztény ünnepek jócskán pogány eredetűk-niceai zsinat-. A darwinistàknak meg annyit jelent, hogy nem okos elmélet, amit hetente vàltoztatni kell."

Nincsenek pogány eredetű, keresztény ünnepek. Az nem azt jelenti, hogy valami pogány eredetű, hogy azonos dátumra esik (például karácsony-szaturnália-yule). Akkor ezek szerint a húsvét zsidó eredetű, mert azonos dátumra esik a pészahhal?? Vagy a ramadán keresztény eredetű, mert azonos időpontokra esik húsvéti időszakkal?? Ez akkor lenne jogos, ha a hagyományok és az ünnep lényege is onnan származna, mint például a halloweennél. Ilyen ünnep, hogy pünkösd, ilyen tartalommal, ilyen hagyományokkal, soha nem volt előtte, volt azokon a napokon ünnep, de nem pünkösd.

2021. ápr. 20. 16:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!