Mi az első gondolatotok arról az emberről, aki kokárdát vesz március 15-én?
Számomra borzasztó ez a jelenség:
Még az "átkosban" is több volt a magyar zászló, mint napjainkban. Rengeteg házon kint volt két zászlótartó, s legalább ünnepekkor kint volt a magyar zászló, igaz mellette gyakran a vörös is. (április 4, május 1, november 7, később március 15, stb.)
Amerikában járva rengeteg háznál láttam kertben zászlótartó rúdon kitéve az amerikai zászlót, s nem kellett hozzá ünnep. De más országokban sem "szégyellik" a nációjukat.
Nálunk -ha kitenném- megszólnának: "na ez is egy fideszes" (esetleg Mi Hazánkos).
És jön valaki itt is a kokárdával...
Hogy is van ez?
23
Miért kéne bárki is kitegyen zászlókat? Mit nyer vele? Úgy kell kimutassa valaki hogy szereti a nézetét hogy a külsőségekre ad?
Más országokban miért teszik ki?
A kérdés inkább így szól:
Nálunk miért nem?
26
Mit érdekel engem hogy más országok kiteszik? Mindenki saját magával foglalkozzon, nem kell senkit utánozni.
Semmit nem nyersz vele, hogy egy rongydarab lobog a kertedben.
09:39
Az "átkosban" büntettek érte, ha nem lobogóztad fel a házadat ünnepekkor. Tudom, mert abban nőttem fel.
A félelem indikálta a nagy hazaszeretetet.
Még a legnagyobb templomba járó, rendszerkritikus szentfazekak is lobogóztak.
"Az "átkosban" büntettek érte, ha nem lobogóztad fel a házadat ünnepekkor."
Csak volt valami jó is az átkosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!