Nem értem, kezd kimenni a divatból a kokárda? Vagy nem tisztelik egyesek a magyar ünnepeket?
Magyarországon nem volt jellemző a zászlózás, de a kokárda sem.
A magyar ünnepeket meg már jó ideje kisajátítja az aktuálpolitika.
Legyen szó Rákosiról, Kádárról, a rendszerváltás utániakról.
Az ember arra vágyik, hagyják már békén.
Az ünnepek egyébként enélkül is kicsavarodtak.
Pl. nézd meg a karácsonyt. Én nem vagyok hívő. Nagyon nem. De megdöbbent, hogy az emberek karácsonnyal kapcsolatban még érintőlegesen sem említik Jézus születését. Sőt, ha megemlítem, akkor én vagyok a szemétláda, mert nem valami játékról, elektronikai dologról stb. írok.
Mert a karácsony az anyagi javakról szól. Még az sem igaz már, hogy a család és a szeretet ünnepe.
Az állami ünnepekkel még kevésbé tud azonosulni sok ember. Nem kell melózni. Ennyi, kész.
A kokárda egyébként nem egy hosszú életű valami. Nincs több évszázados múltja. Illetve csak eredeti funkciójában. Nemesi ruhadísz.
Vissza a napi politikához:
Nekem 6,2 cm-es kokárdám van a mellemen. Neked csak 5,9 cm. Áruló vagy, nem is szereted a hazádat!
Öreg vagyok. Életem felében 48-49 ugyanolyan tabu volt, mint 56.
Nem volt hivatalos ünnep. Nem volt még munkaszüneti nap sem.
Sőt, még a nyolcvanas években is bevittek a rendőrök, ha ezen a napon 4-5 ember beszélgetett (!) mondjuk a Bem-szobor mellett.
Általánosítok, tudom, de a fiatalok meg csak azzal foglalkoznak, ami közösségi oldalakon van. Ott meg senki nem biztatja senki őket, hogy ismerjék meg hazájuk történelmét, és tanulják meg becsülni, még a hibákat is.
Ha nem az USA-ból van az csak sz*r lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!