Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a Halloweenről,...

Mit gondolsz a Halloweenről, mint ünnepről?

Figyelt kérdés

2020. szept. 20. 19:49
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
43%

Fiatal vagyok, nem igazán érdekelt a téma eddig sem, de mióta meghaltak a szüleim, ilyenkor nekem minden nap a sírásról szól, eszem ágában sincs ilyen amerikai divatot követni.

Magyarországon ez a Mindenszentek ünnepe és a halottak napja!!!

2021. okt. 31. 17:58
 32/49 anonim ***** válasza:
68%

"Fiatal vagyok, nem igazán érdekelt a téma eddig sem, de mióta meghaltak a szüleim, ilyenkor nekem minden nap a sírásról szól, eszem ágában sincs ilyen amerikai divatot követni."

Akkor te már soha az életben nem fogsz örülni meg ünnepelni, mert meghaltak a szüleid? Miért pont ilyenkor vagy szomorú, miért nem március közepén például? Miért nem akkor sírsz? Október 31-én jobban fáj, hogy meghaltak a szüleid, vagy mi?

"Magyarországon ez a Mindenszentek ünnepe és a halottak napja!!!"

Rosszul tudod, az novemberber 1. és 2. Mellesleg, nincs olyan, hogy, most minek az ünnepe, mindenhol olyan ünnep van, amilyet tartanak az emberek és kész.

2021. okt. 31. 18:11
 33/49 anonim ***** válasza:
80%

Mindenszentek holnap lesz.

Más fórumon olvastam, de nagyon találó: Mo.-n azért nincs Halloween, mert itt csak depresszió van.

Belehalnának az emberek, ha kicsit megpróbálnák jól érezni magukat, komolyan.

2021. okt. 31. 18:56
 34/49 A kérdező kommentje:

Hát igen.

Halloween ma van, október 31-én. Holnap mindenszentek, aztán pedig halottak napja.

Egyik ünnep sem üti egymást.

Amúgy a karácsony se magyar eredetű ünnep.

2021. okt. 31. 19:01
 35/49 anonim ***** válasza:
29%

"Akkor te már soha az életben nem fogsz örülni meg ünnepelni, mert meghaltak a szüleid? Miért pont ilyenkor vagy szomorú, miért nem március közepén például? Miért nem akkor sírsz? Október 31-én jobban fáj, hogy meghaltak a szüleid, vagy mi?

1. Hogy lehet valaki ilyen érzéketlen? :-O

2. Október 31-én, ami annyira közel van halottak napjához, jobban esik bulizni? Miért nem tudsz legalább ilyenkor, egyszer egy évben pár napig, legalább Magyarországon tekintettel lenni azokra, akiknek a mindenszentek és halottak napja jelent valamit, főleg, ha szerinted

"nincs olyan, hogy, most minek az ünnepe, mindenhol olyan ünnep van, amilyet tartanak az emberek és kész"? Különben meg persze, senkinek semmi köze, hogy te bulizol-e vagy nem, de akkor is, hogy lehet ilyet kérdezni egy gyászolótól, hogy miért nem máskor szomorú meg miért nem máskor sír?!

Mellesleg érdekes, hogy a hagyománytiszteletükben miért nem akarod utáznozni az amerikaiakat. Halvány fogalmad se lenne róla, hogy mi az a Halloween, ha nem tisztelnék a hagyományaikat.

2021. okt. 31. 20:02
 36/49 anonim ***** válasza:
84%
had önnepeljen már mindenki azt amit akar, mindenki eldöntheti , hogy farag tököt a családdal meg kidíszíti a lakást mindenféle halloweeni dekorációval vagy sem. Szerintem senkit nem köteleznek erre, aki szereti az meg csinálja, én is imádom , jó egy kicsit borzongani jó horrofilmeken, barátommal tököt faragunk mintákat gyűjtünk, "tök" jó kis program... engem ugyan nem izgat, hogy milyen eredetű ünnep, ugyanígy a valentin nap se. Egy jó halloween tematikájú házibuli is milyen jó tud lenni ... úgyhogy ne fanyalogjunk ha valakinek ez bejön , akinek meg nem jön be az meg elvan magában ahogy szeretné. De ezek a buta viták eléggé parttalanoknak tűnnek.
2021. okt. 31. 20:06
 37/49 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező véleményeket kért, jöttek is az eltérő vélemények, ahogy várható volt - és pont egy gyászolónak mentek neki. Bocs, de nem tudtam szó nélkül hagyni.
2021. okt. 31. 20:09
 38/49 anonim ***** válasza:
87%

A kommentből pont nem az jön le, hogy gyászoló, hanem hogy mivel neki már vannak halottjai, ezért csak sírni lehet. Erre reagált a másik kommentelő, nem a gyászra.

Attól, hogy valaki tartja a halloweent (ami messze nem csak a buliról szól), még kimehet másodikán a temetőre.

2021. okt. 31. 20:15
 39/49 anonim ***** válasza:

"A kommentből pont nem az jön le, hogy gyászoló"

Hát pedig elég egyértelmű, hiszen azt írta, hogy

"Fiatal vagyok ... meghaltak a szüleim"

Ha meghaltak a szülei, holott még mindig fiatal, akkor nyilván még mindig gyászolja őket.

2021. okt. 31. 20:22
 40/49 anonim ***** válasza:
86%
Oké, de azért mert neki meghaltak a szülei, senki ne ünnepeljen Halloweent?
2021. okt. 31. 20:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!