Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a Halloweenről,...

Mit gondolsz a Halloweenről, mint ünnepről?

Figyelt kérdés

2020. szept. 20. 19:49
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
10, a kettő miért zárja ki egymást? A halloween október 31, halottak napja november 2.
2020. szept. 21. 20:24
 12/49 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem tök jó ünnep, nem úgy, mint a sírós-depressziós "magyar ünnepek".

Itthon hagyományilag nem lehet semminek örülni, nincs jóformá

egyetlen olyan ünnep sem, ami arról szólna, hogy az emberek mulatnak és jól érzik magukat.

2020. szept. 26. 05:25
 13/49 Jani0011 válasza:
8%
Ez egy okkult sz.r "ünnep" amit megettek az emberekel..Nekem ez sem és többi sem tetszik,minden nap ünnep amig két ember megbizik egymásban és szeretik is egymást.
2020. szept. 26. 07:04
 14/49 anonim ***** válasza:
86%
12-es, a farsang például pontosan arról szól.
2020. szept. 26. 12:03
 15/49 anonim ***** válasza:
85%

És Magyarországon ki ünnepli a farsangot az óvodásokon kívül? Egyáltalán nincs semmi hagyománya.

Én éltem Németo-ban, itt például a farsang egy nagyobb ünnep, beöltözéssel és felvonulásokkal, utcai vásárokkal. És ott még Halloweent is egyre többen ünnepelnek, mert a kettő nem zarja ki egymást. Jól tudják magukat érezni rinyálás nélkül.

Itt mi van farsangkor? Semmi.

2020. szept. 26. 12:07
 16/49 anonim ***** válasza:
76%
Rossz településen élsz akkor, nálunk minden évben van farsangi bál. Nem csak óvodásoknak, felnőtteknek is. Illetve busójárás is van minden évben Mohácson, ami egy elég nagy ünnepség és hagyományosan csak a szórakozásról szól.
2020. szept. 26. 12:16
 17/49 anonim ***** válasza:
78%

És a két ünnep miért zárja ki egymást?

Van EGY darab ünnepünk, ami nem a sírásról szól. Juhé.

A halloween ugyanúgy a szeretteinkről való megemlékezésről szól, mint a halottak napja, csak amíg mi bőgünk a temetőben, addig külföldiában csapnak egy bulit a szeretteik emlékére.

A halloween eredetileg arról szólt, hogy ilyenkor a legvékonyabb a határ a két világ közt, és a holtak szellemei ezen az éjszakán az élők közt járhatnak. Épp ezért csaptak otthon egy baromi lakomát, majd eljöttek otthonról, hátrahagyva a terített asztalt, hogy az odatévedő szellemek is jól érezhessék magukat. (Ennek egyébként itthon is van hagyománya, gyertyagyújtás az ablakban a bolyongó lelkek hazavezetésére. De tekinthetjük a töklámpás analógiájának is.)

Ugye ennek lett a modern csökevénye, hogy a gyerekek lelépnek otthonról, mennek szomszédolni.

A töklámpás meg arra van, hogy a rossz szellemek ne férkőzhessenek az ember otthonába a jók között. A jelmez ugyanígy, megtéveszti a szabadon járó lelkeket, az ember közéjük valónak tűnik.

2020. szept. 26. 13:16
 18/49 anonim ***** válasza:
48%
Én nagyon szeretem, de ritkán ünneplem... egy évente egyszer😂
2020. szept. 29. 20:19
 19/49 anonim ***** válasza:
72%

Nyilván évről évre egyre nagyobb hagyománya van ennek. Nálunk ünneplik az utcában és nagy hagyománya van, hogy a kisgyermekek házról házra járnak. Megkezdik a kicsik 5-kor aztán az utolsó, nagyobbakból álló brigád még este 9-kor kopogtat be :D

Kb 2 kiló édesség el is szokott fogyni. Szóval itt ünnepeljük, de igazából szeretem is.

2020. szept. 30. 13:58
 20/49 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó, ez melyik város?:O Nem gondoltam volna, hogy idehaza is vannak környékek ahol ennyire elterjedt a „csokit vagy csalunk”. Örömmel hallom!:D
2020. okt. 5. 00:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!