Kezdőoldal » Ünnepek » Ballagás » Ballgason mennyi pénzt lehet...

Ballgason mennyi pénzt lehet összeszedni?

Figyelt kérdés
Én most fogok érettségizni, a húgom pedig általánosból fog ballagni. Kb. mennyi pénzt fogunk összeszedni együtt? Külön-külön is örömmel fogadok válaszokat. Van egy "álmunk" amihez kéne pénz. És milyen rokonokat illik ilyenkor meghívni? Az nem fura, ha csak távolabbi rokont hívok meg, mert vele jobban vagyok, mint a közelebbivel?
2021. aug. 27. 21:09
1 2 3 4 5
 11/42 anonim válasza:
97%
Ált sulira semennyit, érettségire 50-et kaptam. De ez 10 éve volt.
2021. aug. 27. 21:49
 12/42 anonim válasza:
84%
En 2018ban 80ezret kaptam
2021. aug. 27. 22:00
 13/42 anonim válasza:
73%
Unokabátyám egy gazdag cégvezető, a nővérem a gimnáziumi ballagására 170 ezer forintot kapott tőle + a többi rokon is fejenként adott kb. 20 ezret neki. Szerintem egy 250 ezret lazán kapott. Hú de várom a ballagásomat genyó. :DD
2021. aug. 27. 22:08
 14/42 anonim ***** válasza:
80%
Most biztosan le leszek pontozva, de mióta szokás ballagásra pénzt adni? Főleg ilyen komoly összegeket?
2021. aug. 27. 22:09
 15/42 anonim válasza:
91%

általános sulira 10-20k, gimis ballagáskor kb 50k (4 éve). mindenki kényelmes középosztálybeli a családban, de mi nem vagyunk egy nagy pénzadós család, inkább konkrét ajándékot szeretünk adni akár összedobva egy nagyra. szóval ez a ti családi szokásaitoktól is függ. te pl mennyit kaptál az általánosos ballagásodra? abból kiindulva kitalálhatod hogy a húgod mennyit fog kapni, te pedig valószínüleg annál 25-50%-kal többet legalább.

azt hívsz meg a ballagásodra akit csak akarsz. akár barátokat, akár rokonokat. ha a közelebbiekkel nem is beszélsz, akkor minek lenne ott? mondjuk érdemes belekalkulálni hogy mennyire érdekes nekik.

én szóltam a családnak hogy mikor van a ballagásom de arról is hogy kb hogyan történnek a dolgok, és mondtam hogy tudom hogy kívülállóknak unalmas (nálunk kb 3 órás procedúra legalább, és kb csak a végén tudunk találkozni a rokoknokkal) szóval nem sértődök meg, ha nem jönnek el, majd nyáron úgyis találkozunk. szóval hozzám csak a szüleim, nagymamám meg a legjobb barátnőm jött el (akinek én is végigszenvedtem a ballagását előtte, szóval kvittek voltunk :D ) a többi rokon meg valamikor egy nyári kis kertipartin gratulált.

2021. aug. 27. 22:10
 16/42 anonim ***** válasza:
97%

Nullát, nálunk nem szokás. Csak virágcsokor, szűk család és nagyszülő volt ott. 18 évesen már volt pénzem, érettségi után vettem magamnak egy gépet az egyetemhez.

Szerintem ne számolgass előre, akkor legfeljebb kellemesen csalódhatsz. Sok sikert az érettségihez!

2021. aug. 27. 22:32
 17/42 anonim ***** válasza:
97%

Tényleg mindenki ilyen sok pénzt kap?

Én középsulis ballagásra ( 6 éve) dédimtől kaptam 50 000 ft-ot, mondván lehet nem éli meg az esküvőmet, azét ad ennyit (egyébként hála az égnek még mindig él). Nagyszülőktől pedig 20 000 - 20 000 ft-ot.

2021. aug. 27. 22:33
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Az,hogy a barátnőd bátyja mennyit kapott ,senkit nem érdekel. Ne ahhoz viazonyits.

Ne mást vegyél alapul. Nekem középiskolai ballagáson nem volt.

Altalanosba kb. 30-50ezret kaphattam. Jah meg csokor,arany/fehér arany ékszer.

Nekem a szuleimen kívül nagymamám, kereszt szüleim (unokatesokkal) illetve nagybatyamék voltak ott. Más nem.

2021. aug. 27. 23:34
 19/42 anonim ***** válasza:
80%

Basszus.... 16 éves az unokaöcsém, ha a mai fiatalok ennyire anyagiasak hogy előre számolgatják, mennyi jöhet össze egy ballagásból, akkor elkezdhetek spórolni az övére.

Egyébként meg a kérdésre válaszolva: honnan tudjuk, hogy mennyi jöhet össze, A meghívottak számától és anyagi helyzetétől függ, de szabadjon megjegyeznem, hogy én rosszul vagyok attól, mennyire anyagiasak vagytok a testvéreddel.

2021. aug. 27. 23:46
 20/42 anonim ***** válasza:
68%
Okostévé mi? Inkább könyveket vegyetek és művelődjetek! Vagy tegyétek félre saját lakásra!
2021. aug. 27. 23:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!