Kezdőoldal » Ünnepek » Anyák napja » Miért kell a nagymamát is...

Miért kell a nagymamát is megköszönteni anyák napján?

Figyelt kérdés
Édesanyákat a gyerekek persze, hogy felköszöntik, de nagymamát miért? Miért kell, hogy a 2 éves kisgyerek felköszöntse a mamáját? Ez miért nem csak az édesanyáknak szól?
2013. máj. 2. 16:28
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekem csak ugy kérdezem! Sajnos én az anyukámat már nem tudom felköszönteni. De majd a párom anyukáját sem szeretném a gyerekem nevében felköszönteni, mert majd a párom felköszönti a saját anyukáját!És az én gyerekem ha ugy gondolja akkor majd engem köszöncsön fel. De ha ö majd ugy gondolja, hogy a nagymamáját is felköszönti nem mondom neki,hogy ne. De én nem fogok neki venni és ráeröltetni, hogy köszöncse fel!!!
2013. máj. 2. 16:41
 12/22 anonim ***** válasza:
30%
Ez attól függ, hogy szokta meg a család. Van, ahol megköszöntik az unokák is, van, ahol csak a saját gyerekei.
2013. máj. 2. 16:45
 13/22 anonim ***** válasza:
76%

Egy két éves gyereknek lövése sincs arról, hogy mit illik és mit nem. Ha azt akarod, hogy téged felköszöntsön a majdani gyereked, akkor beszélni kell neki erről a napról és ha még ilyen pici, meg kell kérni arra, hogy rajzoljon neked valami szépet anyák napjára. Ha úgy akarod szocializálni, akkor megkéred, hogy a nagyinak is rajzoljon. Esetleg apukát is be lehet vonni, hogy szedjenek virágot, stb.

De ha a gyereknek nincs kiskorától mondva, hogy ez a nap neked fontos, akkor nem lehet tőle elvárni, hogy felköszöntsön, hisz nem gondolatolvasó. Valamint ha a leendő gyerekeddel nem készültök arra, hogy felköszöntse a nagyit, akkor valószínűleg ő se fogja erre nevelni a saját gyerekét, tehát ha lesz unokád, akkor hiába várod majd anyák napján.

Egyébként a nagyit is ugyanúgy illik felköszönteni, mint az anyát. Az én mamám pl. jobban várja az anyák napját, mint a szülinapját, vagy a karácsonyt, és hatalmas öröm neki, hogy viszünk egy kazal orgonát és a dédunokák elénekelnek valami dalt, vagy mondanak egy verset. 28N

2013. máj. 2. 16:50
 14/22 anonim ***** válasza:
67%
Különben van ilyen ünnep, hogy nagymamák napja (március elsö vasárnapja). Akkor fel lehetne köszönteni a nagymamákat. Az anyák napja hivatalosan is "csak" az anyukák köszöntésére van kiatalálva. Szóval szerintem ez csak ilyen kialakult szokás lett.
2013. máj. 2. 16:52
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem mivel kisgyerekről van szó, ezért nagy az esélye hogy amikor az anyuka megy a nagyit köszönteni (hisz neki ő az anyukája) akkor viszi magával a gyerekét is, és hamár ott van, az nagyon szép ajándék a nagyinak ha az unoka mond egy verset, vagy ad egy szál virágot, biztos jobban meghatódik tőle, mintha a 40 éves lánya mondaná:)
2013. máj. 2. 16:55
 16/22 anonim ***** válasza:
71%

Ez egy nagyon szep gesztus. Mi meg a dedit is felkoszontjuk, mert szerencsere velunk van meg o is

Igazabol akkor erzi ezt at igazan az ember, ha mar szulo. Az en lanyom meg csak most lesz nyaron 3 eves, de mikor szulinapja van, kicsit ugy erzem, ez az en unnepem is. Azon a napon lettem edesanya, es ezert nagyon halas vagyok a lanyomnak (sajnos az en edesanyam nem volt mellettem soha, igy azt az oldalt nem ismerem, de lanyom mindenert karpotol) Anyak napjan minden edesanya buszke magara, s mikor felkoszontik tisztaszivbol, oromkonnyek csillannak meg a szemukben. Igy vannak ezzel a nagymamak is, kulonosen, mikor a kisunokak koszontik fel. Ketszeresen jolesik nekik, mert tudjak, hogy szuleik szeretetbol, ragondolva kertek meg a gyermekuket, o koszontse fel oket.

2013. máj. 2. 17:05
 17/22 anonim ***** válasza:
72%
Bocsánat, most olvasom, hogy nincs még gyermeked. Na, majd ha lesz, megérted. :)
2013. máj. 2. 17:35
 18/22 anonim válasza:
30%
dédmama, ükanya
2013. máj. 2. 17:46
 19/22 anonim ***** válasza:
53%

Édes, kedves Nagyanyókám,

Anyák napja van ma,

olyan jó, hogy anyukámnak is van édesanyja.

....

Köszönöm, hogy olyan sokat fáradoztál értem,

és hogy az én jó anyámat felnevelted nékem.

Nagyik szeméből hullt a könny, mikor a gyerekeim elmondták. Ennyit azért megérdemelnek, szerintem.

2013. máj. 2. 18:11
 20/22 anonim ***** válasza:
37%

Március elsö vasárnapján minden nagyinak potyoghatnak a könnyei, akkor (elméletileg) tényleg övéké a föszerep unokák körében.

[link]

2013. máj. 2. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!