Mi volt a leggázabb ajándék amit kaptál?
Anyum kapott Penny-s reklámszatyrot. Én kaptam dédimamám használt csipke fehérneműit 13 évesen. Húgommal tiniként matchboxokat. Mamámtól és anyósomtól fiam kapott rendszeresen agyonmosott szélesebb-mint-hosszabb szarrákoptatott turkálós ruhát. Gyerekeim amúgyis előszeretettel kapnak anyóséktól turkálós plüssöket.
BALLAGÁSOMRA nagymamámtól egy 44-es (vékony kis 14 éves lányként) sportmelltartót haaatalmas bugyival.
Ezek jutottak eszembe az elmúlt 20 évből :)
A nagybátyám és az új felesége legendásan szar ajándékokat hoztak mindig is. Az új felesége sajnos utál minket, valószínűleg ezért...
A győztes a húgom karácsonyi ajándéka volt tőlük, amikor 8 éves volt: egy ízléstelen, kis méretű fotóalbum, amelynek a borítóján valami rusnya, csillámporos, rondán nyomtatott kép volt, ÉS ha megnyomtad, zenélt. Valami karácsonyi dallamot elvileg, de már le volt merülve, így csak nyekergett. Otthon körbeálltuk, nyomkodtuk, és nem akartuk elhinni, hogy ezt valaki képes volt ajándékba odaadni és nem szégyelli magát. Szerencsére röhögött ő is.
De kapott tőlük 10 évesen felnőtteknek való krimit is.
Én kaptam tőlük nagymamastílusú kardigánt 16 évesen, ami amúgy 3 számmal nagyobb volt; ronda vázát, ami el is volt repedve; Paulo Coelho határidőnaplót, bár nem használok ilyesmit és utálom Coelhót; lejárt 100 ft-os testápoló csomagot.
Az öcsém 4 egymást követő karácsonyra Guinness Rekordok Könyvét kapott tőlük. Az elsőnél még örült, a másodiknál csak nézet, a harmadiknál már ideges volt, a negyediknél pedig megmondta, hogy inkább ne hozzanak semmit legközelebb, de őneki több ilyen nem kell.
Inzulinrezisztens vagyok, tudják a családban, de rendszeresen kapok csokit.
Nem iszom alkoholt, tudják ezt is, de rendszeresen kapok azt is.
Kaptam még 10 évvel ezelőtti nyaralásról hozott Made in China souvenirt karácsonyra.
Kaptam már lejárt szavatosságú csokit, fából készült logikai játékot (amikkel egyébként akkor se játszottam egyáltalán), illetve egy általam nem ismert könyvsorozat második részét (?), valamint egy olyan könyvet, amiről lehetett tudni, hogy az illető rokonom csak úgy lekapta a polcáról, hogy tudjon adni valamit.
Rokonságban volt olyan, akiről közismert volt, hogy mogyoróallergiás, és mégis mogyorós tortát kapott a szülinapjára.
Felnőtt pelenkák, használt köntösök, injekciós tűk, és egy felnőtt bili.
Huszonévesen kaptam ajándékba a nagynéném adta karácsonyra. Nagymamám halála után megmaradt, és ezeket adta nekem, hogy egyszer jól jöhet.
Visszaadtam, hogy inkább tartsa meg, mert neki biztos jól jön majd. Volt sértődés a nagynéném részéről.
ÓÓ az elmúlt 30 évben kaptam ám sok érdekes dolgot amint volt, hogy sírtam volt, hogy nevettem
- meggybonbont. Súlyos meggy allergiám van. Nagyjából olyan mint aki mogyoróallergiás. Megfognom sem szabad a meggyet, nem megenni..:)
- 10 évesen mamámtól kaptam legalább 2 diopriás igazi SZTK fekete keretes szemüveget ami a papámé volt. Mama szerint egyszer szükségem lesz rá. ( 47 éves vagyok, és még mindig nem vagyok szemüveges, jó a szemem)
- Nagybátyámtól kaptam egyszer egy nagy maci plüsst, de a maci feje nem volt meg. Mesélte, hogy útközben egy kutyával viaskodott, és a macival hessegette el, a kutya letépte a maci fejét. Nagybátyám szerint így is jó ajándék.. (na jó ezen jót nevetettem)
- 1986-ban 14 éves voltam, és akkor volt a Queen koncert Budapesten. A 21 éves bátyám is odakészült ( csak ő a haverjaival együtt már megvették a jegyüket) Mivel a bátyám belement, hogy velük mehetek, így keresztanyám mondta, hogy kapok ajándékba tőle koncertjegyet. Amikor eljött a nagy nap, keresztanyám mondta a bátyámnak, hogy induljanak el a koncertre, majd ő kivisz engem, és ott találkozunk ( mert a jegyet ott veszi át) Nos tényleg elvitt a keresztanyám koncertre, de nem a Queen-re hanem a kaláka együttes koncertjére. Közölte, hogy a barátnője is épp ott van a kisgyerekével, így mi is odamegyünk. Érthető, hogy sírtam mint egy 5 éves. Ja, nem mentem a koncertre, sírva mentem haza. Apám próbált jegyet szerezni, de már nem tudott. Ez még ma is fáj, és azt hiszem ez volt az a nap amikor befejeztem keresztanyámmal a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!