Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Miért nem örülnek sokan, ha...

Miért nem örülnek sokan, ha kozmetikumot kapnak a rokonoktól ünnepekre?

Figyelt kérdés

Karácsonyra, születésnapra...

Sokan itt a tusfürdőt meg a sampont úgy állítják be, hogy vacak, személytelen ajándék, holott ez az, amire mindig szükség van.

Én idén karácsonyra mindenhonnan kozmetikumot kaptam, a tusfürdőtől az arckrémig, mégis nagyon örülök neki, mert legalább fél évig nem kell ilyesmire költeni (éppenséggel nem olcsó).

Mit adjon akkor mégis szegény nagymama, vagy esetleg távolabbi rokon, aki mindenképp valami hasznosat akar?

2016. jan. 3. 12:30
1 2 3 4
 21/36 anonim válasza:

Mert az személytelen.

Távoli rokon még oké,egy nagymamától kicsit tré...

2016. jan. 3. 16:18
 22/36 DuplaKV válasza:
62%
Engem nem zavar, ha ilyet adnak. Nem szoktam ilyenen fennakadni. Általában használom, ha olyan, amit kedvelek, ha nem, akkor meg eladom. Kedves mosollyal kell fogadni az ajándékokat, mert a szándék a fontos, nem pedig a valós érték.
2016. jan. 3. 16:30
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Arckrémnek akkor örülnék, ha azt kapnám, amit most is használok, és ha elfogyna, nem kellene újat vennem.

Találomra leemelni egy krémet a polcról, hogy ez majd jó lesz... ez olyan, mintha egy férfinek vennék egy zacskó csavart.

2016. jan. 3. 16:43
 24/36 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, ha csak a szándék a fontos, akkor ilyen alapon mindegy, mit adunk, lényeg, hogy adjunk. Én azért szoktam figyelni arra, hogy mit adok. Kozmetikumot csak annak adok, akiről tudom, hogy nem személytelen ajándéknak tartja és hogy milyet szeret. Ennek ellenére volt, hogy mellélőttem egy ajándékkal, következő alkalommal igyekeztem jobban megfigyelni az igényeket vagy megkérdeztem őket, hogy minek örülnének. Én is kaptam olyan ajándékot, aminek semmi hasznát nem tudtam venni, persze mosolyogtam és megköszöntem, de ha ez rendszeres, akkor azért nem sok értelme van az egésznek. Egyik rokon családtól pl. néha könyvet kapok karácsonyra (aminek örülök), de legtöbbször valami kacatot, pl. nyolcévesnek való noteszt, porcelánbékát, fényképkeret stb. Ezeket vagy továbbadom olyasvalakinek, akiről tudom, hogy örül neki, vagy kidobom.
2016. jan. 3. 17:06
 25/36 anonim ***** válasza:

Kozmetikumot szerintem akkor vesz az ember, ha lusta azon gondolkozni, hogy minek örülne a másik. Én szomorúnak tartom, hogy karácsony előtt halomban állnak a tusfürdős csomagok a drogériákban, és nyilván el is fogynak, hiszen az emberek lusták igazi ajándékon gondolkozni.

Én ezért nem örülök, ha ilyesmit kapok. A pénznek sem, ugyanezért. Persze, távoli rokontól elfogadom, bár minimális energiabefektetéssel ki lehet találni normálisabb ajándékot is. Nálunk a munkahelyi húzás volt idén nagyon aranyos, pont az a kollégám kérdezgetett, hogy minek örülnék, akit én húztam, így kiszedtem belőle, hogy ő mit szeretne. Majd kiderült, hogy ő megbízásból kérdezgetett és mástól kaptam ajándékot, amin nagyon meglepődtem! És persze tök jót adott, hiszen tudta, mit szeretnék. De nem is ez esett jól, hanem az, hogy egy kis energiát fordított arra, hogy jó ajándékot adjon.

Persze az is érthető, hogy jó ha az embernek nem kell ilyesmiket megvenni, de azért az embernek az is jólesik, ha legalább évente egy-két alkalommal a szerettei elgondolkoznak azon, hogy szerezzenek örömet neki.

2016. jan. 3. 18:19
 26/36 anonim ***** válasza:

En kivetel vagyok akkor, mert kifejezetten orulok a kozmetikumoknak. Nincs allando bevalt markam se amihez mindenekfelett ragaszkodnek meg allergiam sincs semmire is batran kiprobalhatok barmit. Bar teny ajandekba nem a 300 forintos kategoriat szoktam kapni. Ill meg sose kaptam ilyen alap olcso cuccot ilyesmi ajandekba. De ne mondjatok mar hogy egy komolyabb parfumnek vagy extra fodraszkelleknek pl a hajtipusotokra nem orulnetek? Vagy vmi jo minosegu sminkcsomagnak mondjuk estee laudertol felfele.. azert szerintem ezek nagyon nem cikik.

Allergiasnak meg viragot adni is bunkosag nemhogy kencet. Az alap.

2016. jan. 3. 18:49
 27/36 anonim ***** válasza:

3 dolog miatt nem örülök az ilyesminek.

1. Mert én tudom, hogy mit szeretek és mit nem, hogy mit használok és mit nem. 3 flakon testápolóm porosodik a polcon, mert nem használok ilyesmit. Több hasznát vettem volna az árán vett 3 tábla csokinak, mert az legalább biztosan elfogy. Arról nem is beszélve, hogy mindenki körülöttem tudja jól pontosan, hogy hobbim ilyen kencéket házilag készíteni, rendszeresen el is dicsekszem velük. Csak olyat használok, amit én csináltam. Ezek után, aki ilyet vesz nekem, annak szemmel láthatóan halvány fingja sincs rólam.

2. Személytelen ajándék. Ha közeli rokon, nagymama vagy testvér annyira nem tudja kitalálni, hogy minek örülnék, akkor inkább adja ide az árát, hogy tudjak belőle venni olyasmit, amit szeretnék.

3. Minekután a tusfürdő és a sampon is az alapvető higiénia részét képezik, ezért egyik sem ajándék. Alap dolgok, amit mindannyian használunk nap, mint nap. Ajándék az legyen, amire vágysz, de hiányában nem halsz éhen, nem fázol meg, nem bűzölögsz. Ennyi erővel egy kiló fagyasztott karajt is adhatnának, hiszen arra is szükség van, nem?

2016. jan. 3. 19:26
 28/36 anonim ***** válasza:
8%

"Én idén karácsonyra mindenhonnan kozmetikumot kaptam, a tusfürdőtől az arckrémig"

Jó masszív szagod lehet, bébike. Persze udvariasságból odacsaptak 1-1 sampont, krémet is, de ha tényleg mindenki ennyire egyöntetűen tusfürdőt vett neked, akkor ideje gyakrabban fürdened.

2016. jan. 3. 20:26
 29/36 anonim ***** válasza:
50%

"De ne mondjatok mar hogy egy komolyabb parfumnek vagy extra fodraszkelleknek pl a hajtipusotokra nem orulnetek? Vagy vmi jo minosegu sminkcsomagnak mondjuk estee laudertol felfele.. azert szerintem ezek nagyon nem cikik."

Parfüm az egyik legszemélyesebb dolog, azt előtte ki kell próbálni.

"Sminkcsomag", ez nem tudom, mit takar, de pont használok Estee Lauder termékeket, egyrészt nem várnám el, hogy valaki ennyi pénzt költsön rám, másrészt amit használok, az mind ott van a polcon. Milyen sminket lehet venni valakinek? A szempillaspirál az egyetlen, amivel nem lehet melléfogni.

2016. jan. 3. 20:44
 30/36 anonim ***** válasza:

27 es 26 os vagyok. Hja en a fagyasztott karajnak us orulnek ugyanugy :) (pedig boven telik ra)

Utso:en ilyen kiprovalos vagyok ezt tudjak rolam. Parfumot ritkan kapok es csak olyanoktol kaptam eddig akk pontosan ismertek az izlesem igy el is fogytak a parfumok hasznalatban :) sminkben meg mondom orulpk ha ujdonsagokat kiprobalhatok persze teszem hozza pl testapolot senki se ad mert tudjak nem hasznalom. A szinekre figyelnek. Igy igen pl az estee sminkcsomag ruzs stb elfogyott :)

Szoval en meg sose japtam sertesbol ilyet gyakorlatilag. Azt azert ertem hogy az alap fructis sampon hajapolo pl az hmm....

2016. jan. 3. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!