Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Miért nem örülnek sokan, ha...

Miért nem örülnek sokan, ha kozmetikumot kapnak a rokonoktól ünnepekre?

Figyelt kérdés

Karácsonyra, születésnapra...

Sokan itt a tusfürdőt meg a sampont úgy állítják be, hogy vacak, személytelen ajándék, holott ez az, amire mindig szükség van.

Én idén karácsonyra mindenhonnan kozmetikumot kaptam, a tusfürdőtől az arckrémig, mégis nagyon örülök neki, mert legalább fél évig nem kell ilyesmire költeni (éppenséggel nem olcsó).

Mit adjon akkor mégis szegény nagymama, vagy esetleg távolabbi rokon, aki mindenképp valami hasznosat akar?

2016. jan. 3. 12:30
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
71%
ezt én se tudom, volt akitől kifejezetten ilyesmit kértem. Tudja milyet szeretek, és ez tényleg az amire mindig szükség van. Jó, fogkrémet ne vegyen, de egy jó minőségű testolaj szerintem jó ajándék, semmivel sem személytelenebb mint egy tablet, főleg ha az ajándékozott direkt ezt szerette volna kapni.
2016. jan. 3. 12:33
 2/36 anonim ***** válasza:
96%

Mert személytelen ajándék, amúgy is megveszed magadnak és süt róla, hogy aki adja, nem erőltette meg magát különösképp, mikor neked keresett valamit.

Tény, hogy hasznos és lehet örülni nyilván, ez már személyfüggő.

2016. jan. 3. 12:36
 3/36 anonim ***** válasza:
92%

szeretem magam kiválasztani a termékeket amiket használok. ráadásul van pár összetevő amire allergiás vagyok.

bevallom őszintén, egyátalán nem örülök a tusfürdő-dezodor-sampon kombónak. főleg,hogy tényleg aki ismer, az tudja,hogy nem kenhetek mindent magamra az allergia miatt.. tusfürdőt helyett mosakodókrémet használok,azt is patikában készítik. ezért amikor minden évben kapok 2-3 ilyen csomagot(ami számomra használhatatlan) nem őszinte a mosoly.

de ha nem lennének ilyen bőrgyógyászati gondjaim, akkor is személytelen ajándéknak tartom. meg szerintem a legtöbb nőnek van egy bevált samponja/arckréme amit szokott használni. most egy random márkával mit kezdjen? szerintem ez tényleg olyan, amit magunknak kéne kiválasztani a boltban.

de nyilván nem bántanám meg sose az ajándékozottat ezzel. de nem tudok őszintén örülni egy ilyen ajándéknak.

még szerintem egy férfi jobban örülne ilyennek, őket szerintem nem mozgatja meg annyira,hogy milyen márkát használnak éppen.

2016. jan. 3. 12:45
 4/36 anonim ***** válasza:
98%

Én pl. azért nem mindig örülök az ajándék kozmetikumoknak, mert az ajándékozott ízlését tükrözi, nem az enyémet. Legtöbb embernek van egy bevált dezodorja, samponja stb, amit szokott használni. Pl. ha kapok egy parfümöt, nem biztos, hogy olyan, amilyet szeretek, vagy nem biztos, hogy egy sampon kiválasztásánál figyelembe veszik, hogy festett hajra való legyen.

Az más, ha az ajándékozó pl. közeli rokon és tudja, hogy milyen kozmetikumokat szoktam magamnak venni.

2016. jan. 3. 12:50
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

Én csak távoli rokonoktól kapok ilyet, aminek örülök, mert legalább gondolnak rám. Még próbálnak illatban is legalább hozzám passzolót keresni, ami szintén jól esik.

Az viszont tény, hogy közeli családtagtól, barátoktól, szerelemtől nem esne jól, mert valahol tényleg azt tükrözi számomra, hogy egy fontos ember nem igen erőltette meg magát, hogy minek is örülnék. Persze más akkor, ha kifejezetten ezt kérem, de szerintem marha nehéz valakinek pl. parfümöt venni. Vagy nem tartom jó ötletnek arckrémeket venni, amikor nem kenhetek bármit a problémás bőrömre, megvannak a megszokott kenceficéim, fölösleges ajándék lenni. A spray-s dezodor is fölösleges, még a tavalyiak is megvannak, de majd szépen lassan elkopnak. A tüsfürdő mindig jól jön, azok is elkopnak lassan.

Szóval igen, személytelennek tartom, de valakitől kifejezetten jól esik, hogy egyáltalán gondolt rám és nem zavar. Közeli szerettemtől azért kicsit zavaró lenne.

2016. jan. 3. 12:54
 6/36 anonim ***** válasza:
72%

Én szoktam örülni neki, de megértem azt is, aki nem - abban az esetben, ha pl. érzékeny a bőre, nem minden kencét bír a szervezete stb. Akkor tényleg furán veszi ki magát, ha megkapja a legolcsóbb dm-es ajándékcsomagot vki. Nekem szerencsére nem igazán szokott ezzel bajom lenni, és eddig szerencsére olyan sem kaptam, aminek a szagától sugárban hánytam volna... valahogy a rokonaimnak hasonló az ízlésük, mint nekem.

És igen, én ilyenkor szoktam örülni, hogy egy tusfürdővel, testápolóval kevesebbet kell majd vennem a jövőben.

2016. jan. 3. 12:56
 7/36 anonim ***** válasza:
81%

Én azért nem örülök, mert az egészet utána dobhatom ki - ugyanis csak igen kevés az, amit tudok használni. Sok mindenre érzékeny a böröm, az illatosított dolgokat nem birom, de ettöl függeltenül is a legtöbb kozmetikumnak a szaga szerintem igen rossz.

HA valaki nem tud mit adni, akkor ne adjon semmit, az még mindig jobb, mint olyan valami, amit nem tudok használni.

2016. jan. 3. 13:10
 8/36 anonim ***** válasza:
85%

"Mit adjon akkor mégis szegény nagymama, vagy esetleg távolabbi rokon, aki mindenképp valami hasznosat akar?"

Ha nincs ötlete és/vagy nem ismeri eléggé a megajándékozandót (és mégis akar adni valamit), akkor ajándékutalványt/pénzt. Az PONT ugyanannyira lesz személytelen, mint egy random kiválasztott kozmetikai ajándékcsomag, de legalább biztos, hogy hasznos, mert arra költheti az ember, ami tényleg kell neki.

Idén szerencsére nem kaptam kozmetikumot, ennek ellenére még most is halomban állnak a szekrény aljában, mert megvannak a bevált termékeim, nem kísérletezgetek (akkor se tenném, ha nem érzékeny bőröm lenne).

Utoljára tinikoromban örültem az ilyesmi csomagoknak, mert akkoriban magamnak nem tudtam megvenni, és a szüleim se halmoztak el ilyesmivel (és még nem is tudtam, hogy milyen összetevőjű termékek válnának be nekem).

2016. jan. 3. 13:12
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is az van, hogy van egy bevált márkám mindenből, ami nem rontja el a bőröm.

Mondjuk nekem pont a dm sajátmárkásai közt van ilyen.

Anyósnak mindig testápolót veszek, azt a típust amit szeret, viszont nem engedheti meg magának...

Ilyen hasraütős ajándéknak tartom amúgy az ilyen csomagokat, inkább venne néhány zoknit...

Persze, idén is kaptam négy ilyen csomagot.

Facebookon elbizniszelem két pár flotírzoknira, egyet pedig a húgomnak adtam, ő használja ezt.

2016. jan. 3. 13:17
 10/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezt túl lihegni, egyszerűen az az oka ennek, hogy az ember annak örül amire vágyik. Szerintem nem sokan vannak akik samponról álmodoznak esténként. (Jó tudom most biztos jönnek majd a "kenyérre se telik, de nyóc gyerekem van, én szegényszerencsétlen egy 100Ft-nál drágább szappanról álmodok" emberkék, de most szerintem általánosságban beszélünk.)

Legjobb példa erre az iskolai névhúzogatós ajándékozás. Engem pl mindig fiú húzott, szóval sose kaptam semmi jót, csak egy csomag akármilyen csokit aztán örüljek neki. Erre is lehet mondani, hogy de hát milyen jó az, meg örüljek neki, meg úgyis megeszem. És egyébként tényleg így van. De! Azért van az emberben egy tüske mikor látja, hogy bezzeg a másik akit a barátnője húzott, vagy súgtak neki, az olyat kap aminek örül, még ha csak a legapróbb kis sz_arság is, de ő vágyott rá.

Vagy még példa lehet, mikor a kisunoka megkapja a nagyitól a századik kötött pulcsit/sálat. Kapott valamit, örüljön neki, legalább nem kell rá költeni, meg nem fog fázni. Hát szuper, de ott van még a szekrényben a másik 99. De ugye örülni kell neki, meg megköszönni szépen. De ez se őszinte öröm.

Na lényeg a lényeg, hogy ha ilyen "hasznos" ajándékot adunk valakinek, akkor ne sértődjünk meg, ha nem őszinte az ajándékozott mosolya. Ha nincs semmi használható ötlet, de mindenáron adni akarunk valamit, akkor kérdezzünk utána. (Értelem szerűen ne attól kérdezzük, hogy mit szeretne akinek szánjuk, mert 99%-ban a válasz az, hogy semmit, hanem valakitől aki közel áll hozzá.)

2016. jan. 3. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!