Ajándékra azt mondani „porfogónak jó lesz“ milyen dolog?
Ezt mondta a megajándékozott az értékes szép tárgyra.
Engem bántott de többiek meg szinte megvédték, hogy oké ilyet mondani.
Szerintetek?
Attól is függ, mit adtál.
De szerintem sevolt szép a részéről
Nem túl udvarias dolog, de ha folyamatosan ajándékozol neki " értékes, szép tárgyakat", amiket nem akar, és ezt más többször mondta is, akkor valamennyire érthetö.
Másrészt ami szerinted értékes, szép tárgy, az lehet, hogy neki csak kacat, ne akard a te ízlésedet ráeröltetni.
Csak egy példa: a különbözö herendi, zsolnai, stb porcelán dísztárgyak többsége olyan, hogy eszember sem jutna ilyet tenni a lakásba, mert egyrészt nekem nem tetszenek - ez csak egyéni ízlés kérdése -, másrészt nem illik a berendezés stílusához.
De ez érvényes rengeteg egyébre is, ha a megajándékozottnak nem megfelelö valamiért, akkor az tényleg csak porfogó, vagy bedugja valami fiókba, kamrába és ha már túl sok van, kiteszi lomtalanításba.
Én is mondtam már ilyet. Az illetővel nem volt túl jó a kapcsolatunk, nem is ismert szinte. De ha valaki ennyire nem ismer vegyen inkább egy sima tábla csokit és azzal köszöntsön fel.
Én is utálom az ilyen felesleges kacatokat a lakásba. Ha dísziteni akarok veszek olyat ami nekem tetszik,tudom hol lenne a helye és még illik is a lakásba.
Vagy ha valóban meg akar ajándékozni kérdezze meg minek örülnék. Szerintem nem ciki valakit megkérdezni. Mondok 2-3 dolgot és még válogatni is tud.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!