Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Ajándékra azt mondani „porfogó...

Ajándékra azt mondani „porfogónak jó lesz“ milyen dolog?

Figyelt kérdés

Ezt mondta a megajándékozott az értékes szép tárgyra.

Engem bántott de többiek meg szinte megvédték, hogy oké ilyet mondani.

Szerintetek?

2023. jan. 21. 23:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%
Minimalistaként én sem tudnék értékelni egy dísztárgyat, főleg ha ilyen váza/festmény/dísztárgy/porcelán lófsz amit a polcra kell tenni.
2023. jan. 23. 02:47
 12/22 Metionin ***** válasza:
100%
Egyrészt bunkóság, másrészt hasznos, mert valószínű, hogy az illető nem kap több porfogót. Lehet az egyik embernek értékes meg szép valami, ami a megajándékozottnak csak porfogó, szóval valamilyen szinten oké, ha a tudomásodra hozza, hogy ilyesmire nincs szüksége. Csak lehetett volna másképp fogalmazni.
2023. jan. 23. 10:40
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
12-es: szerintem elötte már sokszor mondta finomabban, csak nem fogták fel
2023. jan. 23. 10:57
 14/22 Metionin ***** válasza:
100%
13. Igen, az lehet, csak ugye nem tudunk előzményeket. Én is jártam már úgy, hogy hiába mondtam udvariasan, hogy ne vegyenek nekem xy dolgot de csakazértis.
2023. jan. 23. 11:00
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, ezért tartom hülyeségnek a kötelezö ajándékozást, olyat nem tudnak adni/venni, aminek tényleg lenne értelme, a többi meg csak pénzkidobás az egyik oldalról és mérgelödés a másiknak.
2023. jan. 23. 11:09
 16/22 anonim ***** válasza:
87%
Én nem mérgelődök ezen, kidobom vagy továbbadom ha nem kell.
2023. jan. 23. 11:10
 17/22 NTBS ***** válasza:
68%
Szerintem rendkívül udvariatlan viselkedés.
2023. jan. 23. 14:10
 18/22 anonim ***** válasza:
51%
Igen: udvariatlan viselkedés még akkor is, ha az ajándékozottnak épp nem tetszik. Ő pedig ne porfogónak használja, hanem ajándékozza tovább, kínálja fel valakinek ingyen...
2023. jan. 28. 10:09
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Alapesetben udvariatlannak tartanám én is, KIVÉVE, ha már a sokadik alkalommal kap olyasmit, ami nem tetszik neki, és ezt közölte is az ajándékozóval. HA az illetö ennek ellenére adja neki a fölösleges akármiket, akkor érthetö, ha sokkoló módon akarják közölni vele, hogy álljon le ezzel.
2023. jan. 28. 10:43
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha olyat húztál kari ajándékozáskor, aki utál téged, és nyilván be fog szólni, bármit veszel.
2023. jan. 28. 11:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!