Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mit visztek haza és kinek ha...

Mit visztek haza és kinek ha külföldről utaztok látogatóba?

Figyelt kérdés

Ugye külföldön lapátolni lehet a pénzt az út széléről és kolbászból van a kerítés, arról nem is beszélve, hogy a haza út sem kerül semmibe. Ha ha ha

Mégis szeretne az ember fia/lánya valamivel kedveskedni. Ti mit szoktatok és milyen összegben venni?

Most csak a párom dolgozik, én gyesen vagyok igy nem tudunk ugy kötelezni ahogy eddig. Jo lenne ha nem kerülne egy vagyonba a haza út. Viszont üres kézzel sem szeretnék haza menni

2020. júl. 25. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Csak apróságokat, csokit, hütömágnest, vagy ki éppen mit szeret, de nagyobb értéket nem.
2020. júl. 25. 15:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kávé, édesség, vagy hasonló kisebb, jelképes figyelmességet.
2020. júl. 25. 15:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a családomnak és a barátaimnak apróságokat szoktam venni: hűtőmágnest, kulcstartót, képeslapot, édességet. (=
2020. júl. 25. 16:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyan fajta édesség vagy helyi specialitás, amit itthon nem lehet kapni, de természetesen legálisan behozható. Pl. keksz, bor, olívaolaj, fűszer.
2020. júl. 25. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm Angliában lakik. Ő ilyeneket szokott hozni pl. nekem, hogy lemon curd, valami finom teasütemény, teakülönlegességek. Mindig nagyon örülök az ilyen ajándékoknak.
2020. júl. 25. 18:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor életvitelszerűen éltem kinn, akkor csak olyan élelmiszert, amit itthon nem árulnak (pl. teát, édességet). Ajándékot csak akkor hozok a legközelebbi családtagoknak és a legjobb barátnőmnek, ha olyan helyen turistáskodom, ahova nem járok vissza rendszeresen. Legutóbb anyámnak pl. egy bizonyos alakú vázát hoztam, mert épp megláttam, és tudtam, hogy jól jönne neki - szóval ilyenkor is igyekszem a használati tárgyak talaján mozogni.
2020. júl. 26. 11:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi Angliában élünk. Éveken keresztül amikor hazamentünk mindig vittünk valami aprósságokat. Pl: csokikat, angol söröket, vagy jó minőségű italokat,kekszeket stb. Pár éve az egyik rokon megjegyezte, hogy " ezt minek hoztátok? Itt is kapható" Ez rosszul esett nekünk, mert sok rokon van, és mindenkinek az "apróssága" már nem is olyan olcsó. Utána néztünk. Ma már jóformán minden kapható otthon ami itt kint van. Manapság már nem nagyon viszünk semmit, csak csokit. Leszoktattam magam róla, mert legtöbben nem is értékelik, és amikor ők jöttek ki, ők semmivel nem leptek meg minket. Pedig a túrórudinak mi is örültünk volna.
2020. júl. 26. 21:21
 8/8 anonim ***** válasza:

egyetemista vagyok, szóval ha lehet még kolbásztalanabb a kerítésem mint nektek :D (te jó ég, késő van...)

a szüleimnek szoktam fűszereket meg ilyesmit vinni, amit magyarországon nem vagy csak drágán lehet kapni, meg öcsémnek mindig viszek valami kiegészítőt valamelyik társasjátékhoz, jobbára kockákat vagy jelölőket, mert aból mindig kell, ez utóbbiaknak annyira nincs országspecifikálása, csak így szoktuk meg, aki külföldön él, hazamenetelkor ajándékot visz (apa dolgozott kinn sokáig). plusz ha találok valami különleges desszertet, azt a mamának viszek.

másoknak inkább csak kérésre, hogy hozzak ezt vagy azt, két legjobb barátnőmnek fel sem számolom, másoknak elhozom a blokkot is, bár ez meg már inkább szürkekereskedelem mint ajándékozás :D

2020. júl. 27. 00:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!