Létezik olyan fizikai jelenség ami objektíven tekintve valóban véletlen folyamat?
Elnézést a pongyola fogalmazásért! Több jól elkülöníthető jelentéssel bír ez a kifejezés. Sajnos nem tudom, hogy amire én gondolok annak mi a helyes megnevezése. Az foglalkoztat, hogy a fizikai valóságban létezik-e
megjósolhatatlan kimenetelű folyamat. Méghozzá olyan folyamat, ami nem azért megjósolhatatlan, mert nem ismertek teljes egészében a kezdeti feltételei illetve a folyamatot leíró törvények vagy mert nem lehetséges elegendő számítást végezni.
Hálás lennék ha konkrét példával alá tudná támasztani a válaszoló állítását! Fizikusok és matematikusok válaszát várom elsősorban. Vagy annak aki bizonyítani tudja állítását!
@Wadmalac a kétrés kísérlet pont ugyanolyan szinten cáfolja a determináltságot, mint az összes többi hullámfügvényes kvantumos dolog.
Vagy igen, vagy nem.
A másik 59%os válaszoló szerint ez nem bizonyíték rá, értem a gondolatmenetét, nem tudom hogy igaz-e, csak jövőre tanuljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!