Nem értem, az elektromos taszítás elektron és protonközött nem folytonos?
Nem értek a témához, de annyit tudok mondani h kvantumechanikában nincs nagyon olyan hogy folytonosság.
Mármint úgy értem hogy nincs sebessége pl részecskéknek, mert a hely függvény nem folytonos.
De ennél többet nem tudok hozzászólni, bocsi.
Micsoda? :D
A probléma ott kezdődik, hogy nincs "mozgás" mint olyan.
Léteznek pontok a hely-idő grafikonon. Tehát amikor épp megméred a részecske helyét akkor meg tudod mondani hogy hol van.
Viszont lehetetlen minden időpillanatban megmérni a helyet...
És az összes többi időpillanatban nincs sehol, azaz mindenhol van (hullámfügvény).
A többi válaszolóhoz csak csatlakozni tudok: egy elektronnak vagy egy protonnak nincsen pontszerű helye amikor nem méred. Ennek a képnek ellentmond a két-rés kísérlet.
Amúgy meg úgy tudom, hogy a mozgást ebben a képben nem konkrét virtuális részecskék okozzák, hanem az összes lehetséges virtuális részecskés konfiguráció összege. Szóval még az is lehet, hogy ez folytonos mozgást ad.
(egy másik 59% vagyok.. :D)
najó, inkább bevallom...
ugyanaz az 59%os válszoló voltam mint eddig, csak gondoltam megtámogatom a saját véleményemet más nevében is.
Szóval bocsi emiatt, én írtam mindegyik 59%os választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!