Miért vagyunk itt mi emberek?
Szerintem neked találták fel a vallást, válasz egy szimpatikusat közülük, mert ez az eszme futtatás alapján a tudomány nem a te asztalod, könnyebb lesz neked is, ha szimplán hiszel valamiben.
Nem viszem végig, mert belefájdulna a fejem, de néhány tény, ami segíthet a kusza eszmefuttatásodhoz:
-A világűr nem semmi, hanem egy roppant ritka és nagyon hideg közeg.(átlagosan 2,7 K hőmérsékletű, köbméterenként pár atom)
-A világűr határtalan, de nem végtelen, az ősrobbanás utáni időszakban gyorsabban tágult, mint a fénysebesség, és azóta is tágul, még ha a határsebességél haladnál(fénysebesség ha így ismerősebb), akkor sem érnéd el soha a "szélét", de a fizika szabálya alapján, még a fénysebesség sem érhető el a számodra, mert nyugalmi tömeggel rendelkező test felgyorsításához végtelen mennyiségű energia kellene, azaz csak megközelíteni lehet, elérni nem.
-Az hogy mi volt az ősrobbanás előtt, illetve mi van a mi univerzumunkon kívül, arról a tudósoknak is csak találgatásuk van.
már leírtam, amit ehhez is írnék ennél a időközben lezuhant kérdésnél: 6,12,16,24,26
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Heidegger így fejezi be (!) a tanulmányát:
Miért van inkább valami, hogy nem inkább semmi?
Nem lehet megválaszolni - nyitva marad nála is a kérdés.
Játékból van. Ez a legjobb talán.
"Szerintem neked találták fel a vallást"
Vallásban nem hiszek, és nem is fogom magam hazugságokkal
tömni, csak azért hogy kioltsam a kiváncsiságom.
"A világűr nem semmi"
Nem a világűrre gondolom hogy semmi, hanem az ami még azon is túl van, de mint írtam valaminek lenni kell, mert olyan hogy semmi nincs, mivel az is valami.
"A világűr határtalan, de nem végtelen, az ősrobbanás utáni időszakban gyorsabban tágult, mint a fénysebesség, és azóta is tágul"
Itt sem a világűrre gondolok, hanem arra amibe a világűr van. Mert ha tágul, akkor a határán túl van valami, és annak határán is van és így tovább a végtelenségig, ugyanis a semmiben nem lehet, mert semmi nincsen, mert az is valami.
"ha tágul, akkor a határán túl van valami"
Erről már elég sokat beszéltünk.
NINCSEN határa!
Ugyanúgy, ahogy egy lufi is tud tágulni, és annak sincsen határa (t.i.: akármeddig sétálhatsz rajta, sose jutsz el a "végére").
Ezzel együtt létezhet valami a világűrön kívül is, csak erről még nem sokat tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!